Zona sensibilă a ochilor are nevoie de multă atenție drăgăstoasă
Pielea din jurul ochilor este mult mai subțire decât pe tot restul feței. Aceasta este, de fapt, esența întregii situații. Lipsește stratul adipos subcutanat, de „umplere”, de aceea pielea din jurul ochilor își pierde elasticitatea și îmbătrânește mai repede.
De aceea, este oarecum paradoxal că tocmai îngrijirea zonei ochilor este un capitol al îngrijirii feței adesea amânat. Ar trebui să devină o parte intrinsecă a rutinei zilnice cât mai curând posibil, de preferință nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani. Fără îngrijire, ridurile „laba gâștei” încep să se adâncească și, curând, li se pot alătura cearcănele și pungile de sub ochi.
1. Zona ochilor se demachiază cu blândețe
Regula de urmat aici este „delicat, dar temeinic“. Începeți cu o dischetă demachiantă înmuiată în apă călduță, la care adăugați un demachiant pentru ochi (va forma o emulsie împreună cu apa), pe care, mai întâi, o aplicați doar ușor pe pleoape, pentru a „dizolva“ puțin fardurile. Apoi ștergeți machiajul cu o mișcare în sens descendent. Aveți grijă ca dischetele demachiante să aibă o suprafață moale. Încercați-le pe cele lavabile. Pentru machiajul rezistent la apă folosiți produse specifice pentru demachierea fardurilor rezistente la apă.