Treci la conținutul principal

Îngrijirea tenului pe timpul iernii

Da, așa este, niciun tip de ten nu face față, cu ușurință, frigului iernii. Combinația dintre ger și temperatură scăzută, în contrast cu încăperile, câteodată extrem de calde, are ca rezultat încetinirea microcirculației din piele și, astfel, aceasta devine uscată, iritată, își pierde elasticitatea și chiar și stratul său de protecție se subțiază. Vă regăsiți în cele descrise mai sus? Atunci este timpul să folosiți un aliat, sub forma unor produse cosmetice creeate în special pentru iarnă și să integrați în rutina dvs. de îngrijire a tenului un balsam de buze protector și creme speciale hidratante, numite și cold cream. Pielea dvs. vă va fi recunoscătoare la primăvară!

Cremă hidratantă pentru iarnă

 

Atunci când sosește timpul pentru a porni caloriferul, este și momentul să schimbați crema de ten ușoară cu una mai grasă și hidratantă, cu conținut mai mare de uleiuri. Aceasta va conferi pielii uscate de ger o doză bună de hidratare, va calma obraji iritați de frig și le va reda culoarea sănătoasă.

Nu credeți în miturile false, care spun că apa din cremele hidratante îngheață în piele și, ca rezultat, aceasta se va crăpa. Pielea radiază căldură și iarna, iar, în plus, ingredientele grase ale cremei creează o peliculă protectoare pe suprafața pielii.

întregul text ascundeți textul

Creme hidratante cold cream împotriva frigului

 

Pentru pielea mai uscată, cea mai bună cremă pentru iarnă este așa zisa cold cream, adică crema rece. Aceasta nu doar hidratează tenul, ci, mai ales, îl protejează împotriva influențelor nocive cauzate de mediul rece, de afară. Cu cold cream nu veți mai experimenta senzația tensionată și roșeața specifică produsă de gerul iernii și, de asemenea, aceasta vă va ajuta și la „acneea de iarnă”.

Vă întrebați ce este de fapt cold cream? Aceasta este o emulsie pe bază de apă și ulei, ingredientul principal, cel mai des întâlnit, fiind ceara de albine sau uleiul de măsline. Poate veți fi surprinsă, dacă vă spunem că numele său nu l-a dobândit pentru că s-ar folosi în timpul ierni, ci pentru că, atunci când o veți aplica, veți simți o senzație plăcută, ușor rece.

întregul text ascundeți textul

Cremă de iarnă pentru ten, cu SPF

 

Nu uitați că și iarna este foarte important să vă protejați față de razele solare. Chiar dacă soarele este ascuns în spatele norilor și termometrul arată zero grade, aproximativ 80 % din razele UVA și UVB tot vor reuși să pătrundă printre nori. Este bine de știut acest lucru, fie că vă duceți la plimbare, fie la schi.

Când este vorba de schi, mulți știu că soarele de munte e mai puternic și, de aceea, este recomandat să vă luați cu dvs. o cremă solară specială pentru iarnă. Crema solară pentru munte trebuie să aibă un factor de protecție minim de SPF 30 și, în cazul ideal, să conțină și ingrediente precum uree sau ceramide, care fortifică bariera cutanată.

întregul text ascundeți textul

Balsam de buze protector pentru iarnă

 

În timpul iernii, buzele se usucă mult mai repede, se crapă și crește riscul de a face herpes. Astfel, este o idee bună să integrați un balsam de buze pentru iarnă în rutina dvs. zilnică de îngrijire. Cele mai bune balsamuri conțin substanțe hrănitoare, cum ar fi vitamina E, ulei de jojoba sau unt de shea. Cele cu conținut de ceară de albine vă vor proteja buzele și împotriva gerului.

Ca să îndepărtați pielea uscată și crăpată de pe buze, folosiți un exfoliant pentru buze delicat. După aceea, răsfățați-vă buzele cu o mască hrănitoare.

întregul text ascundeți textul

Alte produse de îngrijire pentru iarnă

 

Atunci când vă demachiați și vă spălați pielea, evitați să vă spălați fața cu apă fierbinte. Aceasta perturbă stratul protector a pielii iar, ca rezultat, aceasta va deveni și mai sensibilă la frig. Evitați și produsele demachiante cu conținut de alcool și alte ingrediente care deshidratează pielea. În schimb, folosiți uleiuri și loțiuni demachiante.

Completați rutina de îngrijire a tenului din timpul iernii cu un peeling delicat al feței, o dată pe săptămână și cu folosirea măștilor faciale, care vor hidrata în profunzime și vor calma tenul iritat de ger.

întregul text ascundeți textul