Treci la conținutul principal

Cum ne albim dinții

Cu un zâmbet larg și dinți albi veți străluci în orice situație! Dar cum albim dinții fără să-i afectăm? Uitați de albirea dinților acasă cu lămâie sau căpșuni și sare, care vă vor eroda smalțul dentar și vă vor face dinții mai sensibili. Mizați, mai degrabă, pe o curățare temeinică și pe produse pentru albirea dinților de calitate, care elimină cu ușurință și fără daune pigmentarea de suprafață, inclusiv petele de ceai, cafea sau vin roșu. Descoperiți modalitățile, cum să îngrijiți dinții albi în mod eficient, având grijă de smalțul dentar. 

Seturi pentru albire dentară

Acestea reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a vă albi rapid dinții acasă. După doar câteva zile până la două săptămâni de utilizare regulată, acestea promit să albească cu câteva nuanțe. În seturi veți găsi gel cu conținut de substanțe eficiente pentru albire și, în unele dintre ele, chiar și o lumină LED pentru a spori efectul de albire. Un dezavantaj minor al seturilor este prețul lor mai ridicat, dar rezultatul cu siguranță merită.

Cum folosim setul de albire a dinților

Umpleți aplicatorul cu gel de albire, introduceți-l în gură și strângeți ușor dinții. După expirarea timpului indicat de producător (de obicei 10–15 minute), îndepărtați aplicatorul, curățați-l și clătiți-vă bine gura cu apă. Repetați procedura în următoarele câteva zile, conform instrucțiunilor, până la o albire perfectă.

Benzi pentru albirea dinților

Sunt apreciate pentru faptul că sunt foarte ușor și confortabil de folosit. Potrivit producătorilor, acestea fac față chiar și dinților foarte îngălbeniți și petelor semnificative. În general, rezultatele pot fi observate după doar o săptămână de aplicare regulată.

Cum folosim benzile pentru albirea dinților

Este suficient să scoateți banda de albire din ambalaj și să o aplicați pe dinții curățați cu partea acoperită cu gel dentar. Benzile de calitate nu alunecă pe dinți, iar după un interval de timp determinat le puteți desprinde cu ușurință, le scoateți și clătiți bine gura cu apă. Repetați procesul conform instrucțiunilor până când veți avea dinți ca niște perluțe.

Pastă de dinți pentru albire

Pastele de dinți pentru albire se numără printre cele mai ieftine și cele mai blânde metode de a vă albi dinții. Unele funcționează pe principiul îndepărtării foarte delicate a pigmentării prin particule abrazive, altele conțin componente pentru albire (cel mai adesea peroxid) care elimină pigmentarea dentară și din structura smalțului în sine. De regulă, pentru rezultate vizibile veți aștepta câteva săptămâni sau luni. Astfel, sunt mai potrivite pentru menținerea dinților albi decât pentru o albire intensivă.

Cum folosim pasta de dinți pentru albire

Spălați-vă pe dinți de două-trei ori pe zi, la fel ca în cazul pastei de dinți obișnuite.

Pudră pentru albirea dinților

Datorită particulelor sale fine, nu numai că curăță și albește ușor dinții, ci și lustruiește perfect suprafața acestora. În ceea ce privește eficiența și viteza de albire, acestea au rezultate similare cu cele ale pastelor de dinți pentru albire. Unele pudre conțin și cărbune activ, care este folosit drept agent natural de albire a dinților deja de câteva secole, numai că va trebui să clătiți mai bine chiuveta după ce vă spălați pe dinți.

Cum folosim pudra pentru albirea dinților

Luați o cantitate mică de pudră pentru albire pe periuța de dinți umedă și spălați-vă pe dinți ca de obicei. Puteți folosi pudra în locul pastei de dinți sau o puteți alterna cu pasta de dinți.

Batoane pentru albirea dinților

Albire până la câteva nuanțe și rezultate după primele 2 până la 4 utilizări. Asta promit batoanele pentru albire cu conținut de gel eficient pentru albire. Datorită periuței, acestea permit o aplicare precisă și rapidă chiar și în spațiile interdentare, unde apar adesea petele. Unele stilouri dispun, de asemenea, de un accelerator cu lumină LED pentru rezultate și mai strălucitoare.

Cum folosim batoanele pentru albirea dinților

Aplicați ușor gelul pe dinți cu ajutorul periuței, fără să vă atingeți gingiile, limba sau buzele și lăsați-l să se usuce timp de cel puțin un minut. După expirarea perioadei de acțiune specificate de producător, îndepărtați delicat reziduurile cu o periuță de dinți. Iar apoi puteți zâmbi larg.