Dacă aveți părul uscat și deteriorat, încercați cu siguranță. Iar dacă nu, tot puteți încerca, nu vă va face rău. Cel mult, veți constata că este gras și vă încarcă părul și vă veți opri. Dar când apar beneficiile, va deveni o parte integrantă a rutinei dvs. de îngrijire a părului. Și vârfurile despicate? Spuneți-le adio pentru totdeauna!
Alegeți-le pe cele potrivite
Pentru a alege uleiurile potrivite, contează un singur lucru: părul dvs.! În ce condiție este în prezent? Ce tip de păr este? De ce anume are nevoie? Trebuie doar să răspundeți la aceste întrebări și veți ști exact ce uleiuri să căutați.
Uleiuri lejere pentru păr gras și păr fin
● Uleiul de jojoba – este cel mai apropiat sebumului natural al scalpului, reglează producția de ulei, hidratează și fortifică părul.
● Uleiul de struguri – se absoarbe rapid, este ușor, hidratează și protejează împotriva ruperii părului.
● Uleiul de migdale – conține vitaminele A, E și B, ajută împotriva frizz-ului, conferă strălucire și hidratare.
Uleiuri mediu grase pentru păr normal și uscat
● Uleiul de cocos – pătrunde adânc în structura firului de păr, contribuie la prevenirea casării și despicării vârfurilor. Ideal pentru părul ondulat și creț.
● Uleiul de argan – conține antioxidanți și vitamina E, netezește părul, protejează împotriva căldurii și a radiațiilor UV.
● Uleiul de măsline – este bogat în acizi grași, hidratează perfect și consolidează părul împotriva casării.
Uleiuri consistente pentru păr creț, aspru și extrem de uscat
● Uleiul de ricin – favorizează creșterea părului, este consistent și nutritiv, excelent pentru masarea scalpului și întărirea rădăcinilor. Mizați pe el dacă doriți să încercați hair oiling pentru creșterea părului.
● Ulei de bhringraj (plantă indiană) – stimulează creșterea părului, ajută împotriva părului cărunt și căderii părului.
● Ulei de neem – are efect antibacterian, ideal în caz de mătreață și scalp iritat.