Treci la conținutul principal

Rutina de îngrijire a pielii pentru bărbați

 Formați-vă rutina ideală pentru îngrijirea pielii masculine

 Nu este o știință a rachetelor, este suficient doar să vă obișnuiți cu câteva reguli de bază și să alegeți produsele ideale pentru îngrijirea pielii masculine, care vor fi potrivite pentru tipul și textura tenului dvs. Haideți să stabilim împreună baza solidă pentru o rutină de îngrijire a tenului care să îndeplinească nevoile pielii dvs. și care vă va oferi un aspect sănătos și radiant.

Pasul 1 - Curățarea

Foarte mulți bărbați fac greșeli în ceea ce privește elementele de bază, adică curățarea corespunzătoare. Rețineți că tenul bărbaților secretă de două ori mai mult sebum, motiv pentru care impuritățile se depun mai ușor. Adoptați o rutină de curățare de două ori pe zi – dimineața și seara. Veți evita uscarea, mâncărimile și acneea.

Există o mulțime de produse care vă vor hidrata și împrospăta tenul și vor reduce excesul de sebum. Va trebui doar să căutați puțin, căci unii au tenul mai uscat, alții mai gras, mai sensibil sau mixt. Dar nu vă faceți griji, pe fiecare produs scrie clar dacă este potrivit pentru dvs., iar majoritatea sunt pentru toate tipurile de ten. Și încercați și dispozitive precum cel de la FOREO, Luna™ 3 for Men, pentru curățare cu efect anti-rid. Acesta tratează chiar și tenul mai aspru al bărbaților, îl masează, stimulează circulația sângelui și pregătește fața pentru îngrijirea ulterioară a tenului și pentru un bărbierit fin.

Pasul 2 - Ser facial

Probabil că nimeni nu poate evita o zi agitată la serviciu, un mediu poluat sau o băutură ocazională în plus, ceea ce nu este benefic pentru tenul nostru.

De aceea, serurile faciale au rolul de a restabili elasticitatea, de a preveni ridurile și de a elimina semnele de oboseală. Cu doar câteva picături bogate în ingrediente active care pătrund eficient în straturile cele mai profunde ale pielii, puteți avea o față radiantă și energizată.

Pasul 3 - Hidratare

Poate nu vă va veni să credeți, însă chiar apa are un efect benefic asupra tenului. Aceasta datorită faptului că spală toxinele, reînnoiește pielea și menține hidratarea optimă. Deshidratarea cauzează apariția ridurilor și a diferitelor afecțiuni. Consumați 8–10 pahare de apă pe zi și veți fi șocat de cât de fină și de luminoasă va deveni fața dvs.
 
Și, bineînțeles, aveți la îndemână o întreagă pleiadă de produse care hidratează eficient, fortifică, calmează și măresc fermitatea tenului. Sigur merită menționate cremele de zi și de noapte pentru bărbați. Este suficient să rezervați câteva minute pe zi aplicării acestor creme și să vă bucurați de o piele sănătoasă și strălucitoare, timp de mulți ani.

Pasul 4 - Anti-age

Chiar dacă bărbații se maturizează în frumusețe, nu strică să vă concentrați pe ceva care să deruleze puțin ceasul biologic. Simțiți-vă cu zece ani mai tânăr, datorită cremelor anti-rid, a serurilor de întinerire și a îngrijirilor complexe de revitalizare. Din nou, trebuie doar să vă rezervați puțin timp din rutina de igienă de dimineață sau de seară și să aplicați produsul pe tenul curățat. Viitorul dvs. vă va fi incredibil de recunoscător. 
 
Iar, dacă doriți să vă aduceți îngrijirea la un alt nivel, includeți în rutină măștile și peeling-urile pentru față, care vor elimina celulele epiteliale moarte de pe piele și îi vor oferi o curățare profundă.