Treci la conținutul principal

Cum să alegi cel mai bun eyeliner pentru tine

21 octombrie 2016Notino
Machiajul este un aliat de încredere pentru orice femeie. Iar un machiaj bine realizat îți poate pune în evidență trăsăturile favorabile, mascând, în același timp, imperfecțiunile de la care ai prefera să distragi atenția.

 Dar pentru un machiaj desăvârșit, ar trebuie să cunoști câteva reguli de bază, care țin cont de forma feței sau a ochilor. A ști cum să-ți conturezi ochii în funcție de forma și culoarea lor, poate rezulta într-un look natural și de efect.

Din nefericire, cele mai multe dintre noi nu suntem conștiente de anumite tehnici sau de cum să alegem culoarea potrivită pentru ochii noștri. Așa că ne-am documentat pentru tine și îți prezentăm mai departe câteva trucuri cu care ar merita să te familiarizezi pentru a fi sigură că aplici machiajul în mod corect.

Primul pas e să determini ce formă au ochii tăi pentru a adopa tehnicile recomandate în funcție de asta.

  • Ochi migdalați
    În cazul ochilor migdalați, colțul lacrimal și colțul exterior se află la același nivel, ochiul având un aspect de migdală. Dacă ai ochii migdalați, consideră-te norocoasă, pentru că poți să-i conturezi după cum îți place. Dar dacă nu vrei ceva complicat, poți aborda un look simplu, trasând doar o linie fină din interior spre exterior.
  • Ochi cu colțul exterior ușor căzut
    O fi adorabilă privirea de cățeluș trist, dar dacă tu vrei efectul de ochi de pisică, ce poți face...? Nu e imposibil, dar mai greu să obții acel efect când ai pleoapele mai lăsate. Totuși, există un secret: începe să trasezi linia din punctul cel mai înalt al pleoapei superioare, care este de obicei la centru. Garantat vei obține un efect cel puțin similar cu cel de ochi de pisică.
  • Ochi prea apropiați
    În cazul ochilor apropiați e chiar mai simplu decât pare să maschezi defectul. E suficient să trasezi o linie mai groasă spre exterior și una mai subțire spre interior pentru a distrage atenția de la distanța dintre ochi.

Cel mai bun eyeliner pentru ochi albaștri


 

Ochii albaștrii pot fi frumos evidențiați cu un creion negru clasic, care va crea un contrast superb cu nuanța deschisă a irisului. În cazul în care negrul e un pic prea intens pentru tine, poți încerca o nuanță mai soft, cum ar fi gri închis. Dar stai departe de nuanțe de roz sau portocaliu! Aceste tonuri nu se potrivesc cu ochii albaștri și nu te vor avantaja, dacă nu cumva îți vor da un aer ușor bolnăvicios.

Cel mai bun eyeliner pentru ochi căprui
Fetele cu ochi căprui sunt foarte limitate atunci când vine vorba de alegerea culorii dermatografului. Cu toate că o nuanță de gri poate arăta plăcut când ai ochii căprui, negru este o alegere mai bună alegere pentru creionul de ochi. Unele femei cred cred că dermatograful maro le-ar evidenția ochii căprui, dar e de efect doar pentru ochii căprui închis.
Cel mai bun eyeliner pentru ochi verzi
Cele mai bune nuanțe pentru ochii verzi sunt cele de roz, roșu, verde și violet. Dar combină-le armonios încât să nu supraîncarci ochii. Iar pentru un finisaj reușit, mai trasează cu dermatograful o linie neagră, însă discretă, pe pleoapa superioară.