Știați că ...
- 50 de milioane de europeni suferă de dermatită atopică.
- Incidența acestei boli în cursul a 50 de ani în țările occidentale s-a dublat.
- 70% din pacienți au boala în familie.
- Eczema atopică deranjează 2 din 10 copii.
- Boala apare după a treia lună de vârstă și persistă de mai mulți ani, uneori până la vârsta adultă.
- 85% din cazuri apar până la 5 ani.
- 58% din copiii care suferă de această boală au somnul neliniștit.
Care sunt cauzele dermatitei atopice?
Dermatita atopică este o urmare a unei încălcări a barierei pielii, prin care pătrund iritanți și alergeni în piele. Aceasta se traduce prin deshidratare semnificativă a pielii. Pielea uscată este ulterior înlăturata prin peeling, ceea ce duce la zgarieturi și mancărime. O scărpinare la rândul său, duce la o perturbare a barierii pielii. Acest lucru este numit un "cerc vicios". Cercul bolii atopice nu se termină niciodată, în cazul în care pielea nu este îngrijită în mod corespunzător.
Dermatita atopică are încă același curs?
Nu, intensitatea bolii variază. Distingem două faze: focare acute și hibernarea. Prima fază rezultată din explozii acute prin inflamație, mâncărime, puroi, cruste, etc. A doua fază este reprezentată prin perioada de calm care se caracterizează prin uscare extremă a pielii. Este într-adevăr foarte enervantă, însă mai bună decât prima fază.
Ce duce la explozia acută de eczeme?
Explozia acută de eczeme este cauzată de factori externi, cum ar fi praf, detergenți și aer foarte uscat.
Cum se poate trata dermatita atopică?
Este, în primul rând necesar eliminarea cauzei principale - ruperea astfel barierii pielii, ceea ce duce la o reducere a funcției sale de protecție. Și de asemenea reducerea mâncărimii, rupând astfel așa-numitul „cercul atopic”.
Acest lucru poate fi realizat folosind produse de îngrijire zilnică, potrivite, cu efect împotriva iritației. Calmarea poate fi realizată folosind ulei de baie pentru organism pentru a proteja pielea împotriva efectelor dure ale apei, împreună cu utilizarea produselor emoliente care combat pielea uscată, calmând-o, reducând mâncărimea și restabilind filmul hidrolipidic, care va limita pătrunderea substanțelor iritante. Această rutina de zi cu zi, se recomandă pe tot parcursul anului - nu numai în timpul fazelor acute ale redresării, dar, de asemenea, în timpul perioadelor de calm.
Microbiom - "partenerul" indispensabil pentru pielea noastră
Știați că microbi și bacteriile nu sunt întotdeauna dăunătoare pentru pielea noastră, sunt o parte integrantă a protecției sale. Acestă microfloră naturală - cunoscut sub numele de microbiom - protejează pielea noastră de la daune externe și previne inflamarea pielii și a erupțiilor, cum ar fi dermatita atopică.
Descoperiri importante ale laboratorului La Roche Posay : microbiomul este parțial responsabil pentru atopie, precum bariera pielii. Pentru tratamentul pe termen lung de atopie, este necesar, prin urmare, nu numai pentru a restabili bariera pielii, dar, de asemenea, pentru a echilibra microbiomul. Și vestea bună este că, spre deosebire de patrimoniul genetic, microbiomul poate fi modificat. Aceasta deschide o nouă perspectivă cu privire la tratamentul de atopie, pe care marca La Roche Posay - reflectă dezvoltarea produselor sale pentru piele extrem de uscată și atopică - prin gama Lipikar.