Treci la conținutul principal

Cum putem avea tenul perfect curat? Încercați double cleansing, împreună cu noi

18.04.2024

Petra Vachousek

Citire timp de 6 minute

Cu toții tânjim după un ten frumos și sănătos, dar puțini dintre noi știu cu adevărat cum se curăță tenul în profunzime. Datorită curățării duble, îl puteți pregăti perfect pentru următoarele produse de skincare. Nu e mare filozofie, vă învățăm noi!

Demachierea și curățarea tenului sunt considerate absolut esențiale pentru orice rutină de skincare. Astăzi, nimeni nu se mai îndoiește de acest lucru. Însă întrebarea este dacă procedăm corect. Pentru a obține curățenia perfectă și, implicit, un ten sănătos și mulțumit, sunt necesari doi pași principali, cu alte cuvinte metoda double cleansing. 

Curățarea în profunzime și procedura urmată acasă sunt absolut esențiale pentru un ten sănătos și impecabil. Dacă nu vă curățați corect tenul, nu contează ce booster, ce cremă sau ce ser aplicați ulterior. Când tenul nu este complet curat, e ca și cum ați arunca pe fereastră banii cheltuiți pe aceste produse.

Primul pas în double cleansing – demachierea tenului

Mai întâi trebuie să vă demachiați tenul temeinic, dar cu blândețe. Fondul de tenSPF-ul și transpirația se îndepărtează cel mai bine cu lapte demachiantulei sau balsam. Doar un produs pe bază de ulei dizolvă și îndepărtează de pe ten toate impuritățile.

Demachierea tenului poate fi și mai plăcută dacă folosiți o perie ultrasonică, pe care aplicați demachiantul preferat. „Dacă vreți să folosiți o perie, singura indicată este cea ultrasonică. Evitați periile rotative, care pot cauza iritații ale tenului,” ne sfătuiesc la unison toți experții contactați de noi.

La finalul primei faze a demachierii puteți folosi și un prosop umed sau o lavetă demachiantă din microfibre, cu ajutorul căreia ștergeți ultimele resturi de impurități de pe față. Aveți grijă ca toate aceste accesorii să fie mereu perfect curate și exclusiv de uz personal.

Produse esențiale pentru o demachiere temeinică

Al doilea pas în double cleansing – curățarea tenului

După demachierea temeinică, putem trece la curățarea propriu-zisă. În cadrul acestui pas folosiți produse pe bază de gel sau de spumă, care dizolvă impuritățile rămase de la prima fază de demachiere, pentru un ten perfect curat. 

La al doilea pas alegeți produsele în funcție de tipul tenului dvs. sau de ceea ce-l afectează momentan. „Puteți alege produse pentru curățarea profundă a tenului acneic sau cu pori dilatați, pentru pigmentare, hidratare și altele asemenea. Trebuie să aveți în vedere că obiectivul principal este o barieră cutanată sănătoasă, de aceea alegeți produse care să nu afecteze microbiomul tenului”, recomandă cosmeticiana Anna Jones.

Vorbind de curățarea profundă a tenului cu acnee, puteți încheia double cleansing-ul prin tratarea coșurilor cu spot treatment; alternativ, le puteți acoperi cu un plasture medicinal. Astfel, coșurile se usucă mai repede, fără a se extinde. Eventual, puteți folosi măști contra acneei, purificatoare, care se pot aplica și local. Rămâne însă valabilă regula de a nu atinge nicio formă de acnee. În esență, este vorba de o inflamație care se poate extinde. De aceea, se recomandă să apelați la un specialist.

Aliații dvs. în al doilea pas de curățare a tenului

Este bine să finalizați curățarea profundă a tenului cu o loțiune tonică. Tonicul de curățare aplicat la final echilibrează pH-ul tenului, conferind pielii forța de a absorbi substanțele active din produsele aplicate ulterior sub formă de booster, de ser, de cremă, de mască și altele asemenea.

Exfolierea delicată pe post de bonus

După ce ați demachiat și ați curățat temeinic tenul, îl puteți răsfăța și cu o exfoliere delicată. Se recomandă o exfoliere a tenului efectuată cu blândețe, o dată pe săptămână sau cel mult de două ori; sau chiar și o dată la două săptămâni, dacă aveți tenul sensibil. 

„Exfolianții în tendințe conțin acizi AHA și  BHA, dar și acid glicolic, mandelic sau salicilic. Din contră, aș evita exfoliantele grunjoase, grosiere, care pot cauza microabraziuni și, astfel, pot perturba bariera cutanată,” avertizează cosmeticiana Anna Jones.

După ocazionala exfoliere a tenului, puteți continua cu alți pași obișnuiți ai îngrijirii tenului – booster-ul, urmat de serul hidratant și de crema de zi, sau, după caz, de crema de noapte. La încheierea rutinei de dimineață este necesar să folosiți și o cremă cu SPF

Exfoliante delicate pentru ten

Dimineața, este suficient al doilea pas de curățare 

Pentru a nu avea senzația că rutina de curățare a tenului vă ocupă toată ziua, avem o veste bună pentru dvs. Deși curățarea tenului de dimineață și cea de seară sunt la fel de importante, dimineața puteți omite primul pas al rutinei de double cleansing, mai precis demachierea tenului. Dimineața este suficient să folosiți produse delicate, non-spumante, eventual apă obișnuită.

Curățarea profundă a tenului pentru bărbați

Bărbații au adesea impresia greșită că pe ei curățenia profundă a tenului nu-i privește. Numai că lucrurile stau tocmai pe dos. Chiar dacă, pentru ei, o rutină mult mai simplă este suficientă, nu înseamnă că ar trebui să renunțe complet la ea. 

Pentru bărbați este suficient ca, dimineața și seara, să efectueze doar al doilea pas din double cleansing, trecând direct la curățare. Ideal este să folosiți gelul de curățare sau spuma, plus loțiunea tonică. Picurați în palmă o cantitate mică de loțiune tonică hidratantă, pe care o presați în pielea feței, pentru o mai bună absorbție. Este același procedeu folosit de bărbați pentru apa de colonie sau loțiunea după ras.

Curățarea tenului pentru bărbați

V-ați hotărât să încercați double cleansing împreună cu noi? Dacă da, vă felicităm. Dar cel mai recunoscător va fi tenul dvs. – vizibil mai sănătos și mai frumos.