Cuticulele unghiilor

Filtru
Interval de prețuri

la

Cadouri și oferte speciale
Ratingul
 •   5
 •   2
 •   2
 •   1
Cele mai vândute

Cum îngrijim cuticulele unghiilor

Funcția cuticulelor este aceea de a ne proteja unghiile. Neglijarea lor poate însă crea probleme pe termen lung. Creșterea în exces a cuticulei scurtează optic unghiile și poate preveni pătrunderea substanțelor nutritive, atât de necesare. Cu toate acestea, îngrijirea cuticulelor nu este deloc complicată.

Îngrijirea corectă a cuticulelor unghiilor

 • Frumusețea unghiilor începe cu spălarea mâinilor. Alegeți săpunuri care nu usucă inutil și dați cu cremă pe mâini după fiecare spălare.
 • Crema de mâini trebuie să-și aibă locul pe policioara din baie și în poșeta dvs. Nu este cazul să vă temeți de grăsimea rămasă pe mâini. Alegeți, pur și simplu, o cremă cu absorbție rapidă. Dacă aveți probleme din cauza cuticulelor, alegeți o cremă pentru cuticule, care oferă acestora un tratament țintit.
 • Perioada critică este iarna, când pielea se usucă mai rapid, iar cuticulele suferă. De aceea, nu uitați să folosiți mănuși și răsfățați-vă ocazional mâinile cu un tratament intens. Ajutorul ideal este serul sau uleiul regenerator pentru cuticule, care oferă hidratarea necesară și poate acționa peste noapte. Puteți, de asemenea, aplica seara un strat mai gros de cremă pe toată suprafața mâinilor, după care vă puneți mănușile de bumbac, iar a doua zi dimineață pielea este perfect netedă și regenerată.

Cum îndepărtăm cuticulele unghiilor

Ajustarea cuticulelor trebuie să facă parte, în mod automat, din fiecare manichiură realizată la domiciliu. Rolul dvs. nu este însă acela de a îndepărta cuticulele, ci doar de a le disciplina.

 • Mai întâi, ștergeți lacul de unghii cu un dizolvant, curățați unghiile și aplicați o soluție pentru îndepărtarea cuticulelor. Aplicați cate o picătură, lăsați scurt timp să acționeze și folosiți instrumentul pentru împingerea cuticulelor. Cele din lemn sunt excelente. Alternativ, puteți folosi vârful teșit de la capătul instrumentului pentru îndepărtarea cuticulelor.
 • Procedați cu atenție, milimetru cu milimetru, pentru a evita rănirile dureroase și alte neplăceri.

Instrumente pentru cuticule și îndepărtarea cuticulelor

Aceste instrumente nu sunt destinate, în niciun caz, îndepărtării cuticulei vii și, dacă vă îngrijiți unghiile bine și cu regularitate, poate nici nu veți avea nevoie de ele.

 • Sunt însă excelente dacă doriți să scăpați de cuticulele moarte, excesive și vizibile, care strică aspectul general al unghiei.
 • Cu aceste instrumente veți lucra precis și curat, întrucât sunt realizate din oțel inoxidabil și rezistent.

Frumusețea unghiilor nu depinde doar de nuanța lacului de unghii. Aceasta iese în evidență doar la mâinile îngrijite cu creme, uleiuri, balsamuri sau seruri pentru mâini și unghii. Completați-vă rutina de îngrijire a mâinilor cu produse pentru hrănirea și ajustarea cuticulelor - și lăsați-vă „gheruțele“ să iasă în evidență.