Treci la conținutul principal

Tutorial de machiaj: Un look de primăvară, cu culoarea anului 2022!

11 martie 2022Notino
Conform Pantone, culoarea acestui an este Very Peri – o superbă nuanță mov pudrată. Cum este și tradiția, această culoare devine (măcar pentru puțin timp) subiectul fierbinte pe mediile de socializare, iar eu mă las adeseori dusă de valul acestei nebunii. Mă uit încontinuu la toate outfit-urile, la vopsele pentru păr și, mai ales, la look-uri și la tutoriale cu culoarea anului! Unde puteți găsi această culoare frumoasă și cum puteți să o încorporați în machiajul dvs.? Vă spun eu!

Folosiți nuanța anului, Very Peri, pe ochi

Culoarea Very Peri se poate folosi ușor pe ochi. Adevărul este că, pentru unii, această nuanță poate fi o ieșire în afara zonei de confort, dar nu este cazul să intrați în panică. Vă dau câteva sfaturi cum să puteți adăuga această culoare în look-ul de zi de zi. Este mai bine să încorporați culoarea anului 2022 în accente foarte lejere. Astfel, va conferi pleoapei doar puțină culoare, însă machiajul va arăta, totuși, foarte original. În cazul în care sunteți puțin mai curajoasă, puteți crea un look mai sofisticat și mai colorat. Mai jos, am pregătit pentru dvs. un tutorial de machiaj. Vă explic totul cu mai multe detalii.

Încercați un eyeliner mov

Dacă vă este frică să purtați nuanța Pantone pe toată pleoapa, am eu soluția ideală! Cum ar fi să schimbați doar tradiționala linie de eyeliner neagră și să folosiți, în schimb, una albastru-mov? Aplicați ușor o nuanță de maro deschis în pliul ochiului și apoi desenați o linie, așa cum sunteți obișnuită. Finalizați look-ul cu rimel și gata, acum vă puteți bucura de un look trendy!

Adăugați puțină iluminare colorată

Desigur, nu vă voi arăta doar un singur look! Puteți crea un look al ochilor simplu, de zi, cu nuanțe neutre, și apoi să adăugați doar în colțurile interioare ale ochilor puțină nuanță Very Peri. Așa, machiajul dvs. va rămâne delicat, dar, totuși, original, și se va putea purta toată ziua. Nu este deloc rău, ce ziceți?

Creați o linie inferioară intensă a ochilor 

În cazul în care nu vă place idea cu iluminarea colorată, mai am încă o opțiune. Puteți adăuga puțin din această culoare cool și pe linia genelor de jos. În combinație cu o nuanță bronz pe pleoape, veți obține un machiaj glamour și delicat colorat!

Aplicați fardul colorat Very Peri pe pleoapă

Nu vă temeți de culori? Atunci puteți folosi nuanța Very Peri pe întreaga pleoapă. Nu este deloc greu, ajunge doar să estompați fardul din paleta NYX Professional Makeup Mystic Petals pe întreaga pleoapă și pe linia de jos a genelor. Dacă doriți ca look-ul să aibă mai mult contrast și să fie mai intens, creați o linie închisă la culoare sau alegeți o nuanță închisă din paletă. Apoi este suficient doar să aplicați rimelul! 

Combinați nuanțele reci cu cele calde

Avantajul nuanței Very Peri este că se poate combina atât cu nuanțele reci, cât și cu cele calde. Creați o armonie superbă cu nuanțele albastre sau verzi, pentru a crea un look cu nuanțe reci. Dar, cum ar fi să combinați Very Peri cu o nuanță roz, portocalie sau roșie, pentru un look mai țipător? Alegerea depinde doar de dvs.! Lăsați-vă fantezia să prindă aripi. 

Tutorial de machiaj: un look colorat cu culoarea Pantone a anului 2022

Am pregătit pentru dvs. un look de machiaj pentru inspirație. Este vorba despre un machiaj colorat, a cărui culoare principală este... Very Peri, desigur. Scopul meu a fost să creez un look în mai multe culori, mai ales în nuanțe calde. Cred că această combinație de albastru cu roz și portocaliu arată foarte bine. Este veselă, plină de viață și, totodată, ușor de purtat. Ce ziceți?

Pentru acest look trendy, am folosit paleta MAC Cosmetics Art Library: It's Designer. În aceasta se ascund câteva nuanțe colorate. Puteți alege dintre albastru și mov. Iar, atunci când combinați aceste două culori, veți obține nuanța Very Peri!

Cum puteți crea acest look acasă?

 1. Amestecați fardurile Darkroom și Triennial Wave, pentru a crea nuanța Very Peri.
 2. Aplicați-o în colțul exterior al ochiului și în pliu.
 3. Pe pleoapă, aplicați nuanța High Concept.
 4. Aplicați nuanța Bright Pink pe linia inferioară a genelor și estompați-o.
 5. În partea interioară a liniei genelor de jos, folosiți nuanța Can't Afford This.
 6. Tapotați puțină nuanță It's Designer în colțul interior.
 7. Pe linia superioară a genelor, desenați o linie neagră lejeră, cu ajutorul nuanței Carbon.
 8. Pe linia superioară, folosiți un creion negru sau un tuș, de exemplu eyeliner-ul NOBEA Day-to-Day.
 9. Mai departe, folosiți creionul Nyx Epic Wear în nuanța Periwinkle Pop pe linia apei genelor inferioare.
 10. Apoi aplicați mult rimel negru pe genele de sus și de jos.
 11. Buzele le-am completat cu rujul Love Me Lipstick Daddy's Girl, de la MAC.

Creați o manichiură în culoarea trendy, Very Peri

Cum puteți deveni trendy, chiar și până în vârful degetelor? Desigur, cu ajutorul unui lac de unghii trendy. Îl puteți purta de unul singur, pentru a obține un efect minimalist și perfect colorat. Iar, dacă vă place să vă aranjați unghiile, puteți:

•            Crea o manichiură franțuzească pe o bază neutră.

•            Combina nuanța Very Peri cu un lac lucios, pentru a scoate în evidență o unghie.

•            Desenați mici flori, pentru a conferi manichiurii un aspect drăgălaș.

•            Adăugați detalii aurii sau argintii, pentru un efect elegant

Eu am ales versiunea ușoară și minimalistă. Am ales lacul de unghii OPI You're Such a Budapest. Această nuanță mov albăstruie, cu o suprafață foarte delicat perlată, va crea o manichiură minimalistă, dar, totuși, foarte stilată. Sunt foarte entuziasmată de rezultat!

Așa cum ați văzut, este o idee bună să încorporați culoarea anului în look-ul dvs. Sper că ideile mele v-au inspirat și că veți încerca și dvs. nuanța Very Peri, în orice fel. 

Citiți mai mult