De obicei, copiii detestă aplicarea cremei cu protecție solară, ungerea pielii necesitând din partea părinților o răbdare considerabilă și o bază solidă de abilități de manipulare strategică și de mită, sub formă de bunătăți sau de povești pe tabletă. Lucru valabil, desigur, în cazul copiilor mai mici. Cei mai în vârstă necesită tactici mai sofisticate.
De aceea, în redacție – dar mai ales printre copiii redacției – am organizat un mare test al cremelor de protecție solară pentru copii, pentru a afla ce metodă de aplicare, ce consistență și ce miros sunt acceptate de cei mici. Vă invităm să citiți rezultatul testelor în rândurile următoare.
Lancaster Sun Sensitive Kids Milky Spray
Eva, redactor online
Ce mi-a plăcut cel mai mult?
Factorul de protecție 50, care protejează împotriva radiațiilor UVA, UVB și infraroșii. Copiii mei, pe jumătate scoțieni, au pielea foarte palidă, aproape transparentă, și se înroșesc imediat la soare; dar spray-ul lejer, Lancaster Sun Sensitive Kids Milky Spray, i-a ferit de orice arsură.
Avantaje
Un spray foarte delicat, fără miros special, dar care nici nu lasă „aroma“ tipică de SPF. Se întinde foarte bine pe piele și se absoarbe ușor, așa că cei mici nu au protestat când am insistat să-l reaplicăm la fiecare 2 ore. Spray-ul este rezistent la apă, lucru de apreciat, pentru că se poate aplica și pe pielea udă. Nu a fost nevoie ca bieții copii să aștepte pe mal până se usucă; au țâșnit din apă, i-am uns și s-au reîntors imediat la bălăceală. Conține și tehnologia antisand, pe care, la copii, nu am observat-o, dar am văzut că pe flaconul ca atare, care era parțial năclăit de cremă, nu se lipea nisipul.
Dezavantaje
Nu l-aș numi dezavantaj, ci mai degrabă o preferință personală. Nu-mi place acest gen de spray-uri. Prefer spray-uri care pulverizează continuu, ca să nu apăs mereu, sau cremele clasice care se storc în palmă. Mi se pare că, odată ce m-am dat cu cremă pe mâini, este destul de greu să apăs pe spray cu o singură mână.