Treci la conținutul principal

Îngrijirea părului pe timpul verii – de ce să-l protejăm?

 Soarele de vară stresează serios părul. Fie că faceți plajă, că înotați în piscină, sau că vă plimbați pe străzile încinse de arșiță, combinația dintre radiațiile solare, apa clorurată sau sărată și radicalii liberi usucă extrem de mult părul și poate cauza ruperea sa. Toate acestea pot fi prevenite printr-o îngrijire adecvată, care evită intervenția drastică a foarfecelor stilistului.

Înainte de expunerea la soare

 Baza îngrijirii părului este protecția față de radiațiile UV. Ajutorul ideal poate fi, de exemplu, un spray fin, care pregătește și protejează părul înainte și în timpul expunerii la soare. Datorită filtrelor UV, care mențin legăturile proteice din interiorul fibrelor părului, sprayul blochează radiațiile nocive și, în plus, hidratează, facilitează pieptănarea și lasă părul moale la atingere.

După expunerea la soare

 Acum vine momentul procedurii bine cunoscute și eficiente: șampon-balsam-mască-îngrijire fără clătire. Cosmeticele pentru părul expus la soare diferă oarecum de cele „obișnuite“. Sunt mult mai blânde și țintesc spre înlăturarea reziduurilor agresive de sare, de nisip și de clor. Au, de asemenea, o acțiune intens hidratantă, care reface rezervele de apă, evaporate peste zi din păr și din scalp. Nu în ultimul rând, menține intensitatea nuanței părului, care se pălește ușor și rapid la soare. Îngrijirea solară conține adesea ingrediente pentru nutriție suplimentară și vitamine, cum ar fi aloe vera, extracte de alge, glicerină sau pantenol.

Coafat de vară

 Simplificați-vă stilul cu o coafură lejeră, care nu cere mult efort și nici multe cosmetice. Părul obosit de soare apreciază coafatul lejer, mai ales că vara se rupe mai des. Încercați valuri de plajă, folosind un spray cu sare de mare (conferă textură și strălucire și previne electrizarea), un coc haotic sau codițe împletite lejer, fixate cu un spray ușor.