Treci la conținutul principal

Video: Trucuri de make-up artistă pentru o rutină de seară perfectă

15.05.2024

Asya Meytuv

Citire timp de 4 minute

Make-up artista Asya vă arată rutina sa de demachiere de seară, datorită căreia veți adormi cu un ten realmente curat și revitalizat. Ea susține că tocmai demachierea temeinică și îngrijirea tenului stau la baza unui machiaj impecabil. „Machiajul începe și se sfârșește cu un ten sănătos și îngrijit.” După cum ne atenționează Asya Metyuv, „nici cel mai bun machiaj din lume nu ne ajută, dacă nu ne ocupăm de ten.” Mai ales la capitolul demachiere.

Vi s-a întâmplat ca dimineața să găsiți încă pete negre sub ochi și să luați pe periuța de dinți resturi de ruj rezistent la sărut? În acest caz, nu vă demachiați suficient de bine seara. Curățarea, hidratarea și nutriția – aceștia sunt cei trei pași spre un ten sănătos și frumos. Protecția solară (pe care sigur o folosiți zilnic) lasă o peliculă la suprafața tenului, care trebuie îndepărtată temeinic seara. Uleiurile și siliconii conținuți în fondul de ten înglobează particulele de praf din jur – care trebuie, de asemenea, înlăturate. Cum procedăm, așadar, pentru o demachiere și o hidratare perfecte seara? 

Demachierea în doi pași

La primul pas vom folosi demachiantul Clinique Take The Day Off™ Cleansing Balm, cu care dizolvăm tot machiajul, inclusiv rujul, fără a adăuga apă. Aveți grijă cum masați toată fața, buzele și genele și cum clătiți sau ștergeți apoi produsul cu un prosop de față din microfibră, înmuiat în apă și stors. În plus, această variantă este ecologică –deoarece nu utilizăm dischete demachiante de unică folosință. 

La al doilea pas este suficient produsul de curățare preferat, cu textură de gel sau de spumă, pe care-l masăm pe față. Eu am folosit Clarins CL Cleansing Gentle Renewing Cleansing Mousse. La final, clătiți fața cu apă.

Reechilibrare

În acest moment, tenul este perfect curat, dar pH-ul și bariera protectoare ale acestuia ar putea fi ușor perturbate. De aceea, imediat după spălare, readucem tenul la starea de echilibru, cu ajutorul unei loțiuni tonice sau al unui ser hidratant. Nici la acest pas nu vă trebuie accesorii – este suficient să tapotați ușor produsul în piele cu degetele. Eu am folosit serul hidratant antirid, La Roche-Posay Hyalu B5, cu acid hialuronic îmbogățit cu vitamina B5. 

Pentru curățarea în doi pași aveți nevoie de

Îngrijirea ochilor

Părerile despre cremele pentru ochi sunt împărțite: unii nu se pot lipsi de ele, iar alții susțin că sunt doar o capcană de marketing. Personal, cred că, deși multe creme de zi și creme de noapte pentru ten sunt potrivite și pentru zona sensibilă din jurul ochilor, această piele deosebit de fină merită o îngrijire deosebită. De aceea, în rutina mea de seară includ cel puțin crema pentru ochi, Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex.

Hidratare intensă

La final, masați toată fața cu crema de noapte preferată, care oferă tenului nutriția necesară. Prefer cremele cu probiotice, preferata momentului fiind Lancôme Génifique. Combate primele riduri și, mai ales, oferă nutriție microbiomului pielii, care este responsabil pentru sănătatea și strălucirea tenului. Și asta e tot!

Pentru rutina de seară vă vor prinde bine

Clientele mă întreabă adesea când este mai bine să efectueze îngrijirea de seară. Multe dintre ele vor să evite o față încă umedă de la cremă - sau se tem ca nu cumva crema să se șteargă mai degrabă pe fața de pernă, în loc să se absoarbă în piele. Soluția este simplă – planificați-vă rutina de seară imediat ce ajungeți acasă de la muncă. Nu contează că mergem la culcare de-abia peste câteva ore, important este că tenul e deja pregătit pentru regenerarea nocturnă. Iar dimineața, vă va fi recunoscător.

Ce ziceți, veți reuși să urmați această rutină de seară simplă, dar precisă?