Treci la conținutul principal

Cel mai bun machiaj pentru ochi căprui? Posibilitățile sunt infinite!

30 ianuarie 2019Notino
Spre deosebire de alte culori, ochii căprui își pot permite cea mai mare varietate de nuanțe de farduri posibilă.

Machiajul ochilor căprui permite... aproape toate nuanțele de fard. Este suficient să știi cum influențează fiecare culoare look-ul final. Pentru machiajul de zi, la muncă sau la prima întâlnire, rămâi în universul tonurilor de bej, oranj pal, roz (antic) sau de verde, astfel încât ochii căprui ies în evidență fără a provoca. Un fantastic cvartet coloristic oferă de exemplu, Gucci Eye Magnetic Color Shadow Quad, nuanța Serpentine Envy, unde poți alege nuanțe de la auriu la verde fără a da greș cu niciuna.

Nuanțe pentru fețe palide și pentru tenuri bronzate

Ziua mai poți încerca machiajul ton sur ton, fiindcă ochii căprui arată superb în combinații de nuanțe de nude și de maro, de exemplu, Max Factor și paleta sa Smokey Eye Matte Drama Kit. Există însă o excepție. Dacă ai tenul palid, evită nuanțele de maro închis, nuga sau gri închis, care ți-ar da un aer obosit. Pe de altă parte, combinația dintre ochii căprui, părul șaten și tenul auriu este perfectă pentru nuanțele de maro închis.

Pentru exemplificare, prezentăm un machiaj cu tonuri calde din paleta Maybelline The Nudes. Modelul poartă o nuanță deschisă pe pleoapa mobilă, o nuanță mai închisă de la jumătatea pliului superior spre colțul extern al ochiului, iar pentru efectul complet de „ochi de pisică“, putem folosi creionul de ochi cu textură de tip gel L´Oréal Paris Super Liner.

Jucăușe și îndrăznețe

Vorbind de tușuri de ochi: acestea nu trebuie să fie neapărat în culori închise. Încearcă un auriu provocator! Nuanțele aurii sunt pentru ochii căprui ca sărutul soarelui - radiază o strălucire fascinantă pe care o poți testa, de exemplu, cu Ink Me Eye & Body Liner, de la Rimmel.

Dacă vrei să provoci, încearcă nuanțe de portocaliu, galben, turcoaz sau albastru strălucitor. Acest joc de culori este superb mai ales vara pe pielea bronzată. Dacă n-ai fost încă la mare sau la munte, ajută-te cu un bronzer! Astfel te poți farda în tonuri strălucitoare și iarna. Unde găsești nuanțele cele mai potrivite? În paleta I Heart Revolution: Mermaids Heart sau în Makeup Revolution by Petra, o paletă de unde, ulterior, când te plictisești de tonurile strălucitoare, poți face tranziția spre machiajul fumuriu.

Am ajuns la rimel. De care să fie? Maro, albastru, mov sau negrul clasic. Important este să creeze efectul de gene dese, care conferă ochilor căprui profunzimea necesară. Un asemenea efect oferă, de exemplu, Mascara Volume Effet Faux Cils, de la YSL!

Citiți mai mult