Treci la conținutul principal

Aflați cum să folosiți iluminatorul

1 iunie 2021Notino
Universul iluminatoarelor și al pudrelor iluminatoare este la fel de divers ca lumea bronzerelor sau a fardurilor de obraz. De la atâtea texturi, nuanțe și finisaje, vi se învârte capul... Aveți uneori senzația că vă pierdeți în oferta de highlighter-e? Dacă ați răspuns da, haideți să alegem iluminatorul împreună, în funcție de nuanța tenului dvs. și de tipul de fond de ten folosit. Vă oferim, firește, și instrucțiuni detaliate, despre cum și pe ce zone ale feței se aplică iluminatorul.

Alegerea iluminatorului în funcție de nuanța tenului

Uneori este aproape imposibil de ghicit care variantă vă va sta cel mai bine. Mai ales în situația în care vă „faceți curaj“ pentru achiziția primului dvs. iluminator. Cum recunoașteți ușor iluminatorul ideal? Înainte de toate, rețineți că nuanța aleasă trebuie să fie cu un ton mai deschisă decât culoarea tenului dvs.

Aveți tenul deschis la culoare spre palid? Alegeți un iluminator într-o nuanță rece, cu tentă argintie, sidefată sau roz.
Aveți un ten de culoare mediu închis? Mergeți la sigur cu un highlighter auriu, spre nuanța caisei.
Vă mândriți cu un ten închis la culoare? Oferiți-i strălucire cu un iluminator în nuanțe de bronz sau de aramă.
Aveți un subton măsliniu? Puteți experimenta cu orice nuanță, de la auriu la un bronz lejer. Doar tonurile reci sunt de evitat cu orice preț.
Nu vreți să vă bateți capul prea mult cu așa ceva? Apelați la un iluminator universal, care se potrivește tuturor tipurilor de culoare. Un partener de nădejde este, de exemplu, theBalm Mary - Lou Manizer. Avantajul său excelent este acela că îl puteți folosi fără probleme nu doar la iluminarea tenului, ci și ca pe un fard de pleoape de mare efect.

Când alegem un iluminator lichid și când o pudră iluminatoare?

Indiferent pentru care vă hotărâți, rețineți, că pudrele se „împrietenesc“ cel mai bine cu alte „prafuri“. Pe același principiu, iluminatoarele lichide se utilizează mai ales în combinație cu farduri lichide sau cremoase.

Aveți un ten gras. Dacă fața dvs. și, mai ales, zona T au mereu un luciu natural, probabil că preferați un fond de ten pudră, care matifiază tenul. Alegeți deci și highlighter-ul după același principiu. Alegerea perfectă pentru dvs. va fi iluminatorul discret pentru ochi și față Shiseido Aura Dew Face, Eyes, Lips, cu conținut de perle japoneze. Nu împovărează nici chiar un ten problematic, iar, dacă vă plac fardurile cu multiple utilizări, veți fi absolut entuziasmată. Mai poate fi aplicat, de asemenea, pe pleoape sau pe buze.
Tenul dvs. este mai degrabă uscat. În acest caz, cel mai bun iluminator, fond de ten sau corector va fi, pentru dvs., unul în formă lichidă. Credem că veți putea lucra bine cu stiloul Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch. Datorită vârfului său subțire, veți ilumina cu ușurință arcul lui Cupidon („inimioara“ de deasupra buzei superioare) și veți camufla ridurile fine. Este îmbogățit cu acid hialuronic și cu tocoferol, pentru a nu usca tenul.

Sfatul nostru: La un ten gras, înainte de aplicarea iluminatorului, fixați fondul de ten, corectorul și fardul de obraz cu pudră; la un ten uscat, alegeți un produs de fixare sub formă de spray.

Pe scurt, despre aplicarea iluminatorului

Folosirea iluminatorului depinde de fantezia dvs., dar rețineți că trebuie aplicat pe acele porțiuni ale feței pe care lumina cade în mod natural. Pentru un aspect și mai dramatic, încercați o conturare completă a feței.

Instrumentul potrivit. Pentru a putea lucra bine cu produsele, aveți nevoie de un „brush“ de calitate. Puteți imita make-up artiștii cunoscuți, alegând o pensulă tip evantai sau una mai subțire, pentru o aplicare mai precisă. Noi lăudăm mult pensula pentru iluminator Notino Master Collection, cu peri sintetici japonezi ecolon. Merită avută în vedere și pensula super moale BrushArt Everyday Collection, care încape în orice poșetă.
Accentuarea pomeților. Vă gândiți cum să folosiți iluminatorul pentru pomeți strălucitori? Ca să vă fie ușor, ghidați-vă după fardul de obraz. Pur și simplu, aplicați highlighter-ul peste el. Cu alte cuvinte, pe locurile unde pomeții sunt mai reliefați. Pentru un efect deosebit de seducător, încercați iluminatorul pudră Bobbi Brown Highlighting Powder. Și, atenție! Este disponibil în patru nuanțe irezistibile.
Corectarea nedureroasă a nasului. Dacă vi se pare că aveți nasul prea lat, îl puteți îngusta fără probleme folosind iluminatorul. Aplicați-l de-a lungul muchiei nasului. Dacă doriți un năsuc mai simpatic, aplicați highlighter doar pe vârful acestuia.
Buze pline. Visați la buze seducătoare? Pentru mărirea buzei superioare este suficient să aplicați iluminatorul pe mijlocul liniei sale de sus. Buza de jos va părea mai senzuală dacă aplicați puțin iluminator pe bărbie. Pentru un efect cu adevărat intens, apelați la sclipirile metalice ale iluminatorului Yves Saint Laurent Couture Highlighter. Se întinde ușor, atât la aplicarea uscată, cât și la cea umedă.
Ochi odihniți. Dacă nici corectorul nu mai este suficient pentru a scăpa de semnele de oboseală, vă salvează iluminatorul. Aplicați-l în colțul interior al ochilor, precum și deasupra și dedesubtul sprâncenelor. Vă garantăm că veți arăta vioaie și plină de energie. Tot nu arată cum trebuie? Pentru a mări optic și mai mult ochii, aplicați highlighter-ul în centrul pleoapelor de sus. Pentru acoperirea cearcănelor, „ungeți“ porțiunea de sub ochi cu iluminator.
Nu uitați fruntea. Da, iluminatorul se aplică și acolo. Mai ales dacă sunteți adepta contouring-ului și ați mai aplicat, de exemplu, bronzer la tâmple. Excepție fac doar femeile cu fruntea natural lucioasă, fiind de înțeles că nu doresc să agraveze situația.
Merge și fără fond de ten. Nu este nevoie să fiți obsedată de machiaj pentru a da strălucire feței. Din contră. Puteți aplica highlighter pe față imediat după absorbția cremei - și sunteți gata. Doriți un finisaj cât mai natural? Vă recomandăm călduros pudra coaptă, cu efect de iluminare, MAC Cosmetics Mineralize Skinfinish. Compoziția sa conține un complex de 77 de minerale, plus vitamina E.

Preferați demonstrațiile vizuale? În acest video, vă arătăm ce zone ale feței să iluminați, pentru un aspect perfect tineresc.

Unde ?i cum se aplică iluminatorul pe fa?ă, am văzut deja. ?tia?i însă că vedetele hollywoodiene îl aplică ?i pe clavicule, pe umeri, pe mâini ?i pe picioare? După cum spuneam, pute?i da frâu liber fanteziei – deci, cu încredere ?i curaj, înainte!

Citiți mai mult