Parfumuri Patchouli

Parfum de patchouli
Filtru
Cele mai vândute

Învăluiți-vă cu o aromă exotică de parfum patchouli!

Aroma de patchouli este intensă și pământie, fiind folosită de secole în parfumerie, în cosmetice și în aromaterapie. Esența de patchouli atenuează anxietatea și depresia, având chiar și efecte aproape afrodisiace. În funcție de combinația cu alte ingrediente, poate îmbrăca nenumărate forme. Tonurile întunecate, dulci-pământii ale parfumurilor de patchouli înviorează simțurile și creează un sentiment de armonie.

Uleiul parfumat de patchouli a ajuns în Europa dinspre est, odată cu marele Napoleon. În Franța, originea sa a fost ținută sub tăcere multă vreme. Renumele său a atins apogeul în anii 60, era de aur a faimoșilor hippies.

Caracterul aromei de patchouli:

O aromă cu totul inedită, îmbătătoare, verde și pământie, care accentuează minunat alte esențe aromate și conferă parfumurilor un subton dulce-lemnos.

Cum se obține aroma de paciuli:

Patchouli sau Pogostemon cablin, o plantă stufoasă din familia mentei, provine din Asia tropicală, mai ales din India. Esența de patchouli se obține prin distilarea cu abur a frunzelor și a germenilor, supuși mai întâi unui proces de uscare, de fermentare sau de infuzare.

Parfumurile de patchouli sunt intense, lemnoase și îmbătătoare. Parfumul vostru de patchouli vă așteaptă la notino.ro!