Treci la conținutul principal

Parfumuri de lavandă

Calmează mintea și relaxează corpul. Sunt folosite în aromoterapie încă din antichitate, când pernele conțineau flori de lavandă, pentru un somn liniștit. Îmbătătoarea notă a lavandei conferă oricărui parfum o aură și o intensitate inconfundabile. Lavanda de cea mai înaltă calitate se cultivă în Provence, fiind denumită comoara parfumată din sudul Franței. Aproape toate parfumurile franceze clasice conțin ulei de lavandă.

 

Caracterul aromei de lavandă:

Este pur, aromatic, cu o tentă care variază în funcție de regiunea cultivării. În timp ce lavanda franceză miroase dulce și floral, cea olandeză are un caracter mai aspru, puternic aromat, datorită conținutului mai mare de camfor și de terpenă.

Cum se obține aroma de lavandă:

Uleiul esențial de lavandă se obține prin distilarea florilor, care are loc după recoltat, la începutul lunii august. Pentru 1 litru de ulei de lavandă sunt necesare aproximativ 130 de kilograme de flori de calitate.

Parfumurile cu aromă de lavandă sunt profund îmbătătoare și refac întotdeauna buna dispoziție. Ai deja unul în colecție?

întregul text ascundeți textul