Piatra ponce pentru călcâie

Piatra ponce pentru călcâie

Folosiți regulat piatra ponce și bucurați-vă de picioare perfect netede, fără piele întărită. Suprafața aspră a pietrei ponce înmoaie pielea de pe călcâie, de la coate și de pe alte părți ale corpului cu piele întărită.

Cum se folosește piatra ponce

  1. Mai întâi înmuiați pielea întărită în apă caldă.
  2. Înmuiați piatra ponce în apă și treceți-o ușor peste pielea întărită, pe care doriți să o înlăturați. Celulele moarte bine înmuiate se desprind ușor, lăsând în urmă o piele fină și moale. Nu este nevoie să apăsați pe piatra ponce, este suficient să o treceți ușor peste piele.
  3. După un timp, spălați pielea și continuați, până când sunteți mulțumiți de rezultat.
  4. Nu uitați că și piatra ponce se uzează pe parcursul utilizării. Clătiți-o din când în când.
  5. La final, uscați pielea cu un prosop și folosiți o cremă pentru picioare sau ulei de cocos, care hidratează și catifelează durabil picioarele. 

Pentru ca piatra ponce să vă fie utilă cât mai mult timp, îngrijiți-o adecvat. Periați-o după fiecare utilizare, de exemplu cu o periuță de dinți curată. Scăpați astfel de resturile de piele miniaturale, care se agață în porii pietrei ponce. Fierbeți-o din când în când, pentru a îndepărta ultimele impurități. Lăsați-o întotdeauna să se usuce bine.

Materialele pentru piatra ponce

Alegeți piatra ponce în funcție de materialul care vă place mai mult. Piatra ponce naturală provine din rocă vulcanică, cel mai adesea din lavă, care este foarte poroasă și, de aceea, îndepărtează pielea moartă. Piatra ponce artificială este de o calitate similară, care imită fidel atât aspectul, cât și proprietățile celei naturale.

Putem scăpa de pielea întărită și altfel?

Pe lângă piatra ponce, mai puteți folosi o gamă largă de preparate și accesorii. Încercați, de exemplu, un exfoliant pentru picioare, cu microperle care masează și înmoaie picioarele, șosete exfoliante sau o pilă electrică pentru picioare, cu care scăpați și mai repede de pielea inestetică de pe picioare.