Treci la conținutul principal

Cum să vă spălați corect dinții, spațiile interdentare și limba

Vă spălați corect pe dinți? Și nu uitați de spațiile interdentare, limbă sau gingii? Să recunoaștem, mersul la dentist nu este una dintre activitățile noastre preferate. Iar prevenția este cel mai simplu mod de a reduce la minimum vizitele la dentist. Majoritatea oamenilor se confruntă cu cariile dentare. Motivul nu este faptul că nu se spală pe dinți, ci că nu se spală așa cum ar trebui. Încercați să identificați erorile împreună cu noi pas cu pas.

Cât de des să ne spălăm pe dinți


Ideal ar fi să vă spălați pe dinți după fiecare masă. Dar, sincer, cine are timp pentru asta?
De două ori pe zi – dimineața și seara – este minimul necesar! Dintele perfect curățat nu se strică. Dimineața este mai bine înainte de micul dejun, pentru că unele alimente, în special cele mai acide (cum ar fi fructele, sucurile, dar și iaurtul) înmoaie smalțul și îl curățați inutil de placa bacteriană.
 

Sugestie! Să aveți în poșetă o mică pastă de dinți, o periuță și ață dentară pentru curățarea interdentară reprezintă gadgetul excelent pentru orice doamnă care dorește să aibă un zâmbet strălucitor în orice moment.

Cât timp să vă spălați pe dinți

 

Rezervați-vă cel puțin 3 minute pentru curățare, și chiar mai mult. Pentru început, setați un cronometru sau procurați-vă o simplă clepsidră. Senzația unor dinți bine curățați și netezi este de neprețuit.

Sugestie! Dați drumul la melodia preferată în timp ce vă spălați pe dinți. Este o modalitate bună de a vă face igiena dentară mai plăcută și de a vă cronometra elegant curățarea.

Cum alegeți periuța

Nu mai este valabil faptul că periuța de dinți, cu cât este mai dură, cu atât este mai bună. Dimpotrivă, cele mai moi sunt mai blânde cu întreaga cavitate bucală. Periuța de dinți ar trebui să aibă fire drepte și un mâner ușor de ținut. Vă decideți dacă este mai bună o periuță de dinți clasică sau una electrică? Ambele au (dez)avantajele lor. Cele manuale clasice sunt mai blânde cu dinții și gingiile. Și chiar dacă nu stăpâniți 100% tehnica corectă de curățare, nu vă vor face niciun rău.


Dar, dacă totuși nu prea știți să vă spălați pe dinți și sunteți conștienți că sârguința nu este punctul dvs. forte, apelați la o periuță de dinți electrică. Periuța de dinți electrică se ocupă de cea mai mare parte a procesului în locul dvs., deoarece funcționează de minune – poate efectua până la zeci de mii de mișcări pe minut! Însă, dacă este utilizată în mod incorect, poate cauza abraziune a smalțului, iritații și chiar leziuni ale gingiilor. Optați pentru periuțe de dinți electrice sonice care vibrează delicat. Curăță delicat și eficient.

Sugestie! Schimbați periuța de dinți sau capetele de înlocuire la fiecare 3 luni. Pentru a vă aminti de acest lucru, schimbați-vă periuța de dinți la fiecare început de nou sezon.

Cum să vă spălați corect pe dinți

Indiferent dacă aveți o periuță de dinți manuală sau una electrică, începeți întotdeauna prin a vă peria dinții de sus. Așezați periuța în zona dintre dinți și gingia superioară, deoarece aici se depun cele mai multe resturi alimentare. Curățați temeinic fiecare dinte cu mișcări circulare delicate. Mai întâi din exterior, apoi din interior și în cele din urmă măselele. Repetați la dinții de jos. Pentru o curățare temeinică a liniei care separă gingiile de dinți, sunt potrivite periuțele cu un singur smoc de peri, cu mâner lung, care curăță bine chiar și dinții mai mici, măselele posterioare și aparatul dentar.
 

Sugestie! Dacă periuța dvs. de dinți este la fel de pufoasă precum o mătură, înseamnă că presați prea tare pe dinți. Chiar și după luni de utilizare, ar trebui să își păstreze forma inițială.

Cum să folosiți peria interdentară


Nici o periuță de dinți mare nu va curăța perfect spațiile interdentare. În acest sens, trebuie să folosiți periuțe interdentare cu peri mici, care curăță perfect fiecare spațiu. Veți avea probabil nevoie de mai multe dimensiuni, deoarece puțini oameni au toți dinții la aceeași distanță. Dacă gingiile vă sângerează atunci când folosiți periuța interdentară, înseamnă că acestea sunt inflamate.
 
 
Categoric nu renunțați la curățarea spațiilor interdentare, sângerarea se va opri în cele din urmă. Și totuși nu este suficient!  Pentru cele mai înguste spații interdentare, folosiți ață dentară, săbiuțe cu ață întinsă sau un duș bucal care clătește resturile blocate cu un jet de apă sub presiune.

Cum să curățați limba

Cauza faimoasei respirații de dragon este reprezentată de bacteriile de pe suprafața limbii, care reprezintă un teren propice pentru placa bacteriană. Le veți îndepărta rapid și eficient cu un răzuitor special. Puteți, de asemenea, să vă curățați limba cu o periuță de dinți, dar clătiți-o temeinic sub apă fierbinte după fiecare periaj.

 

Încheiați-vă igiena dentară cu o dușcă de apă de gură! Împrospătează în mod plăcut respirația, clătește impuritățile și reduce formarea plăcii bacteriene. O puteți folosi nelimitat și pe termen lung. O puteți adăuga și la dușul bucal pentru 2 în 1.

 

întregul text ascundeți textul

Sugestie! Considerați că vă spălați bine pe dinți? Verificați acest lucru cu ajutorul tabletelor indicatoare, care vor evidenția placa neeliminată și vor distinge placa veche de cea nouă.

Vi se pare prea mult? De fapt, nu este nimic mai mult decât o rutină exersată și bine stăpânită. Senzația de dinți perfect curățați merită categoric acest lucru. Ca să nu mai vorbim de faptul că veți economisi timp și bani în ceea ce privește vizitele la dentist.