Piatră de alaun

Probabil că nu există un produs mai natural și mai universal decât piatra de alaun. Aceasta va înlocui deodorantul și aftershave-ul, chiar și produsele calmante împotriva înțepării. Piatra de alaun este un mineral care rezultă din oxidarea potasiului alum natural. Nu are niciun miros, nu ocupă mult loc în baie și o bucată poate rezista chiar și un an.

Înainte de a folosi piatra de alaun, trebuie mereu să o clătiți, pentru ca aceasta să se topească. Altfel, piatra nu va funcționa. După utilizare, clătiți-o din nou și lăsați-o să se usuce.

Piatra de alaun după bărbierit

Chiar și cel mai mare expert în bărbierit se poate tăia. Însă, cu piatra de alaun, nu este nicio problemă. Umeziți pielea, aplicați piatra de alaun pe tăietură și rana se va vindeca mai repede. Nu vă speriați dacă, la început, veți simți o senzație de usturime - înseamnă că piatra de alaun curăță rana.

Piatra de alaun împotriva transpirației

Chiar dacă piatra de alaun nu are niciun miros, poate înlocui ușor deodorantul. În plus, nu lasă nicio pată pe haine. Aceasta atrage particulele de apă și, astfel, neutralizează mirosul neplăcut al transpirației. De asemenea, va reduce și producția de transpirație.

Piatra de alaun împotriva mușcăturilor și a pielii arse

Piatra de alaun nu doar că este perfectă în timpul bărbieritului, dar va fi la îndemână și atunci când vă pișcă un țânțar. Piatra curăță rana și calmează durerea și umflătura. Aceasta va răcori și pielea arsă de soare sau de obiecte fierbinți, cum ar fi cuptorul.

Piatra de alaun are efecte astringente minunate, de aceea va fi un ajutor bun împotriva diferitelor probleme ale pielii. Reușește să diminueze cearcănele de sub ochi și să rafineze tenul, datorită nivelului optim al pH-ului.