Treci la conținutul principal

Machiajul ochilor albaștri: alege fardurile potrivite!

14 februarie 2019Notino
Ochi albaștri = farduri albastre? Este o greșeală frecventă. Ochii albaștri au nevoie de contrast, pentru a ieși în evidență. Iar tu, de cunoașterea cercului cromatic. În ce scop? Explic imediat, și cu mare placere!

Întâlniți mai ales în Europa, ochii albaștri au indicat dintotdeauna o zestre genetică de excepție. Necesită un machiaj extraordinar, pentru ca delicatețea lor luminoasă și adâncimile albastre să iasă frumos în evidență.

Evită machiajul ton pe ton și optează pentru contrast, ajutându-te de cercul cromatic. Acesta conține culori primare (roșu, galben, albastru), culori secundare (amestecuri de culori primare) și terțiare (o culoare primară și una secundară). Caută nuanța exactă a ochilor tăi în acest spectru cromatic. Apoi, uită-te exact în zona direct opusă culorii tale pe cercul cromatic, adică la culoarea cea mai contrastantă cu a ta. Astfel, ai descoperit culorile care evidențiază perfect frumusețea ochilor tăi albaștri.

Cele mai bune farduri pentru ochi albaștri

S-ar putea să te surprindă plăcut nuanțele de roz deschis și de galben caisă, tonurile de bej, de auriu, de arămiu sau de coral - folosește-le fără frică, la machiajul de zi. Te ajută, de exemplu, superba paletă Slogan Palette, de la I Heart Revolution, care conține nuanțe de bază, atât pastel cât și mai îndrăznețe, sclipitoare sau lucioase, numai bune de folosit și pe post de iluminator! Exact ca în fotografii.

O paletă perfectă pentru ochi albaștri găsești de la Dior: 5 Couleurs, versiunea Touch, cu nuanțe naturale, creează un machiaj de zi minunat. Dacă dorești o paletă care să conțină și nuanțe mai intense, nu ezita să încerci Flawless Matte, de la Makeup Revolution, cu 36 de nuanțe naturale mate. Pentru un machiaj de seară, varietatea de tonuri de gri închis, maro sau violet disponibilă în această paletă permite realizarea fără probleme a mult apreciatului machiaj fumuriu. Nu ezita, joacă-te și experimentează cu nuanțele ideale pentru ochii tăi!

Tușuri și rimeluri de TOP

Tușul de ochi este indispensabil pentru impresia finală. Shiseido oferă creionul multifuncțional rezistent la apă Makeup Kajal InkArtist, în nuanța Plum Blossom, cu care poți contura și farda ochii. Dacă preferi ceva mai îndrăzneț, alege tușul lichid colorat NYX Professional Makeup Vivid Brights. Și, dacă tot am rămas la culoarea mov, poți opta și pentru rimelul cu această culoare. Flatează un machiaj roz delicat și îngroașă genele. Despre ce rimel vorbim? Despre Mascara Volume Effet Faux Cils, de la YSL, nuanța Fascinating Violet. Sau dacă preferi clasicul negru, atunci poți alege Alima Pure Eyes.

Pentru un plus de lumină ?i de tandre?e, machiajul are nevoie ?i de o atingere de bronzer în nuan?a potrivită - plasat strategic ca iluminator ?i ca blush. Un favorit din ultima vreme a devenit cel de la Lancôme Teint Idole Ultra Wear. O alegere perfectă poate fi ?i Alima Pure Face fiind vorba de un produs cosmetic complet natural.

Citiți mai mult