Treci la conținutul principal

TOP Ingrediente pentru nutriția și hidratarea pielii

23 noiembrie 2017Notino
Secretul unui ten strălucind de sănătate constă într-o nutriție și o hidratare corecte. Așa cum oferi corpului o alimentație nutritivă, bogată în antioxidanți, tot așa și pielea trebuie hrănită adecvat.

Pielea hidratată este suficient de vascularizată, devenind astfel mai rezistentă la influențele nocive. Nu este nevoie să recurgi la chirurgia estetică. Este suficient să alegi produse recomandate de dermatologi, bogate în substanțe hidratante și nutritive. Dacă, în plus, nu uiți să consumi suficiente lichide pe parcursul zilei, tenul frumos și tânăr pe care-l dorești este asigurat.

Betaina

Acest aminoacid vegetal, cunoscut și sub numele de glicerină, înmagazinează umiditatea, pe care apoi o reține în piele. De asemenea, ajută pielea să-și activeze mecanismul de auto-hidratare, îi rafinează textura și previne deteriorarea sa mecanică. Datorită acțiunii calmante și anti-inflamatorii, betaina este recomandată și pentru tenurile foarte sensibile. Se găsește, de exemplu, în laptele demachiant calmant La Roche-Posay Toleriane, pentru ten intolerant.

Unt de shea

Untul de shea - sau karité - este o grăsime vegetală cu conținut ridicat de vitamine esențiale și cu remarcabile proprietăți hidratante. Efectele sale erau, se pare, cunoscute și de regina Cleopatra, pe vremea căreia untul se extrăgea din copacul sacru de shea. Conține vitamina E, care protejează tenul și vitamina A, care regenerează și tensionează pielea. Acizii grași esențiali din vitamina F combat acneea și ajută la refacerea pielii, iar vitamina K asigură o epidermă elastică și fără edeme. Untul de shea calmează și previne pierderea umidității, pentru o piele netedă și elastică. Nu mai este cazul să te temi de deshidratarea pielii după spălare. Preferatul nostru este uleiul de curățare La Roche-Posay Lipikar, cu efect emolient, relipidant și calmant.

 

Niacinamida

Niacinamida este o vitamină din grupa B, mai precis B3. Această substanță crește nivelul de colagen, de acizi grași și de ceramide din epidermă, protejând astfel pielea față de noxe și de radicalii liberi. Previne pierderea apei din epidermă, reducând totodată producția de sebum și, astfel, combate eficient acneea. Vitamina B3 este eficientă și împotriva petelor pigmentare, are acțiune anti-inflamatorie și este foarte delicată cu pielea. Un conținut adecvat de niacinamidă se găsește, de exemplu, în masca hidratantă pentru ten Vichy Mineral Masks.

Ureea

Carbamida sau acidul uric este cunoscută pentru efectele intense de hidratare și de emoliere. În dermato-cosmetică, ureea sintetică este utilizată pe scară largă și pentru că accelerează absorbția altor substanțe active. La fel ca și glicerina, reține apa și, astfel, reface textura și elasticitatea pielii. Este un dezinfectant excelent și reduce efectul alergenilor asupra pielii, motiv pentru care este eficientă împotriva atopiei. Produsul nostru cu uree preferat este Uriage Eau Thermale, o loțiune catifelată pentru corp, pentru pielea uscată și sensibilă.

Caragenan

Algele marine purifică vizibil atât interiorul corpului, cât și epiderma. Sunt utilizate în dermato-cosmetică, datorită efectelor antioxidante, regenerante și anti-inflamatorii. Ca și urea, rețin celelalte substanțe active și facilitează absorbția acestora. Caragenanul se extrage din algele marine roșii și din mușchiul irlandez, asigurând o hidratare eficientă a pielii. Răsfață-ți tenul cu o doză solidă de antioxidanți - de exemplu, cu ajutorul serului de hidratare intensă Aqualia Thermal.

Citiți mai mult