Treci la conținutul principal

Experții recomandă cele mai elegante parfumuri de interior

6 septembrie 2017Notino
Toamna bate la ușă; e timpul să-ți pregătești casa pentru anotimpul frunzelor căzătoare! Am pregătit pentru tine câteva sfaturi pentru a crea acasă o atmosferă caldă și primitoare, unde să te întorci cu plăcere!

Ce poate fi mai plăcut decât să intri într-o casă (mai ales acasă), să respiri adânc și să simți cum aromele îmbietoare te întâmpină și-ți urează bun venit? Este o încântare să pășești într-o casă care este nu doar curată și ordonată, ci și minunat parfumată. Pentru aceasta ai nevoie de un parfum profilat special pentru stilul și spiritul spațiului tău, al încăperilor aranjate special pentru tine, pentru familie și pentru musafiri. Deși invizibil, parfumul poate transforma un simplu spațiu mobilat într-un cămin primitor și cu personalitate. De aceea, specialiștii noștri de la Aoro by Notino au pentru tine o listă cu sfaturile noastre esențiale, pentru a avea o casă parfumată cu gust, în orice anotimp!

 

Arome specifice fiecărei camere

Mulți aleg varianta simplă a unei arome unice pentru întreaga casă, noi însă considerăm posibil și interesant să lucrezi cu diverse profiluri de parfumuri. Iar testarea și alegerea parfumului potrivit pentru fiecare încăpere pot fi pentru tine o minunată aventură olfactivă! Pentru a te ajuta să explorezi lumea parfumurilor de interior, experții noștri au câteva sugestii inițiale:
 • Holul de la intrare: Încântă-ți familia și musafirii, când vor păși într-un spațiu care „înflorește“ de cum trec pragul. Notele florale, precum gardenia, trandafirii și iasomia sugerează luminozitatea și ambianța calmă și elegantă a florilor proaspete. Reprezintă o soluție perfectă, dacă nu ai timp sau dacă nu vrei să cumperi în mod regulat flori proaspete pentru măsuța de la intrare.
 • Dormitorul: Dormitorul este un spațiu pentru relaxare și recuperare și, ca atare, reprezintă o zonă perfectă pentru a încerca aromele „zen". Testează în dormitorul tău arome care conțin levănțică, ylang-ylang, lemn de santal sau mușețel. Pentru un ton mai cald și mai sexy, încearcă arome de interior cu note profunde și bogate, cum ar fi cele de vanilie, de mosc și de ambră. Acestea sunt deosebit de plăcute în timpul lunilor reci de iarnă, când îți vei dori un plus de căldură și de confort!
 • Baia: În orice casă, baia este camera echipată, aproape întotdeauna, cu propriul său sistem de neutralizare a mirosurilor. Fie că preferi odorizante, lumânări sau spray-uri de cameră, baia este cu precădere locul perfect pentru parfumurile citrice. Sunt minunate pentru că neutralizează rapid mirosurile și, simultan, înviorează încăperea. Notele preferate sunt cele de portocale, de lămâi și de grepfrut.
 • Bucătăria: Bucătăria este, adeseori, spațiul care are cea mai mare nevoie de a controla mirosurile emanate. În funcție de ce și de cât de des gătești, mirosurile din bucătărie pot persista ore sau chiar zile întregi. Când vrei să „purifici" aroma bucătăriei și să îi dai un caracter unic, încearcă arome care se combină bine cu mirosurile culinare în general, cum ar fi cimbrul sau busuiocul. Dacă vrei să scapi de mirosul din bucătărie, începe prin a porni hota de deasupra aragazului. Deschide și câteva ferestre, pentru o bună aerisire. Continuă cu arome de fructe zemoase - mere, lămâi - care neutralizează și acoperă mirosurile rămase.

Moduri de difuzare a parfumurilor de interior

 • Lumânări: Lumânările reprezintă, firește, metoda tradițională de a difuza aromele într-un spațiu interior. Lumina intimă a lumânării atrage și vrăjește, casa ta fiind nu numai plăcut parfumată, dar și cu o atmosferă caldă și intimă, oriunde așezi lumânarea.
 • Difuzoare pe bază de ulei: Un difuzor pe bază de ulei reprezintă o modalitate sigură și eficientă de a genera un flux continuu de parfum în toată casa, fără grija supravegherii unei flăcări deschise. Aceste difuzoare „setate și uitate" constituie alegerea perfectă pentru familiile ocupate sau pentru zonele pe care le dorești permanent parfumate, fără vreo întreținere specială. Sunt și foarte practice, întrucât uleiul parfumat poate fi turnat în orice recipient de sticlă. Poți alege designul cel mai potrivit pentru stilul camerei tale!
 • Spray-uri pentru interior și lenjerie: Dacă vrei să îți împrospătezi rapid camera, mobilierul sau lenjeria, un spray pentru interior și lenjerie reprezintă cea mai bună și cea mai practică opțiune. Dacă intensificarea aromei lumânărilor și a difuzoarelor cere timp, un spray de interior și lenjerie parfumează aerul în câteva secunde, atunci când vrei sau ai nevoie de o prospețime instantanee.
 • Săculețe parfumate: Pachețelele preambalate conțin o umplutură aromată potrivită pentru locuri închise, cum ar fi sertarele și rafturile, pe care le păstrează proaspete și parfumate. Aromele de bumbac sau de rufe proaspăt spălate prelungesc persistența parfumului hainelor curate din dulap.
 • Clipsuri odorizante pentru gura de aerisire: Funcționează exact ca și clipsurile odorizante pentru mașină, putând fi aplicate pe gura de aerisire a aparatului de aer condiționat. La pornirea aparatului, parfumul emis de clipsurile odorizante este difuzat eficient și rapid în toată casa.
 • Tămâia: Fie că alegi cuburi de tămâie tradiționale sau moderne, aceasta este o modalitate sofisticată de a adăuga un profil parfumat distinct, într-o cameră cu elemente stilistice sugerând pământul.
 • Potpuriul: Potpuriul reprezintă o opțiune excelentă, nu doar ca aromă sezonieră, ci și ca decorație atrăgător prezentată în boluri sau în borcane sau ca bază pentru flori și verdeață artificiale.

Citiți mai mult