Treci la conținutul principal

Cremă de protecție solară: alege-o pe cea mai potrivită pentru tine!

18 iulie 2017Notino
Iubești vara, iubești soarele și vrei să te bronzezi frumos și sănătos?

Folosește cea mai bună cremă de protecție solară! Previne arsurile, apariția petelor pigmentare, a ridurilor, și, nu în ultimul rând, a cancerului de piele. Dar care cremă de plajă este ideală pentru tine?

 

Cum alegem cea mai bună cremă protecție solară? Trebuie să ții cont de:
Factorul de protecție solară SPF
Alegerea unui SPF corect depinde de tipul pielii tale. În general, cu cât pielea, părul și ochii tăi au o culoare mai deschisă și cu cât te arzi mai ușor la soare, cu atât mai mare este SPF-ul necesar. Factorul de protecție variază între 2 și 50+. Dacă ai pielea foarte albă, recomandăm un SPF cu valoarea de minimum 30.
Protecția față de radiațiile UV
Cea mai bună cremă protecție solară trebuie să te protejeze atât de razele UVB (care ard pielea), cât și de cele UVA (care sporesc pericolul apariției cancerului de piele, a alergiilor solare și a ridurilor). SPF reflectă, în principal, gradul de protecție împotriva radiației UVB. De aceea, nu uita să verifici dacă produsul asigură și o protecție bună împotriva radiațiilor UVA.
Rezistența la apă
Vrei să înoți sau doar să te bălăcești în apă? În ambele cazuri, crema de plajă trebuie să fie rezistentă la apă. Crema de plajă poate rezista pe piele timp de 40 sau de 80 de minute. După expirarea acestui timp, produsul trebuie aplicat din nou.
TOP 8 creme de protecție solară
Am selectat pentru tine cele mai bune produse de protecție solară. Ai pielea sensibilă, faci alergie la soare sau, pur și simplu, vrei să te bronzezi cât mai repede posibil? În acest top găsești cea mai bună cremă protecție solară pentru pielea sensibilă, cât și creme rezistente la apă sau acceleratoare de bronzare.
Uleiul de bronzat Garnier este o alegere excelentă, dacă te bronzezi lângă apă. Este rezistent la apă și nu lasă o senzație de grăsime pe piele. Are un sistem de filtre deosebite, care protejează pielea față de arsurile solare și au un pronunțat efect anti-îmbătrânire. În plus, extractul de unt de shea face ca pielea ta să nu se usuce la soare, rămânând catifelată și hidratată.
Ești alergică la filtrele chimice și la parfumuri? În acest caz, alege spray-ul de bronzat hipoalergenic Bioderma Photoderm Mineral. Se aplică ușor, se absoarbe rapid și nu astupă porii. O cremă de plajă minunată pentru pielea sensibilă, care se arde ușor.
Vrei un bronz arămiu superb? Uleiul uscat de bronzat Nivea conține extracte vegetale care facilitează formarea melaninei. Prin aplicarea sa regulată, se accelerează bronzarea pielii. Produsul are o textură non-grasă și lasă pielea fină și hidratată.
Ți-a apărut o alergie din cauza expunerii la soare? Atunci încearcă gelul de bronzat Eucerin Sun, cu SPF 25 și cu un sistem unic de protecție biologică, pentru pielea cu intoleranță la soare. Eucerin Sun este apreciat de toată lumea cu pielea sensibilă, predispusă la ardere rapidă.
Laptele de bronzat Avon Sun se distinge printr-o plăcută aromă florală. Conține un amestec de extracte de mac, de migdale, de germeni de grâu și de semințe de in, care calmează pielea și îi asigură hidratarea. Este potrivit și pentru pielea sensibilă.
Asupra pielii tale, crema de bronzat Astrid Sun are efectul unei bombe multi-vitaminice. Complexul de vitamine A, E și F protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature. Conținutul echilibrat de filtre de protecție acționează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Este rezistentă la apă și se absoarbe ușor.
Datorită conținutului de beta-caroten, laptele de bronzat rezistent la apă Dermacol Sun îți intensifică frumosul bronz arămiu și îi prelungește persistența. Uleiul din semințe de struguri facilitează formarea colagenului, conferindu-i pielii suplețe și netezime.
Ai pielea alergică, hipersensibilă, atopică sau cu intoleranță la filtrele chimice? Avene îți oferă soluția ideală, sub forma unui lichid protector fără filtre chimice. Conține apă termală calmantă, care protejează împotriva iritațiilor. Datorită texturii matifiante, pielea ta nu va luci după aplicare.
Text realizat de: Carmen, redactor Aoro

Citiți mai mult