Treci la conținutul principal

Este oare suficient să te speli pe față o dată pe zi?

29 august 2017Notino
Pentru sănătatea pielii noastre, curățarea corectă a feței este la fel de necesară ca dieta echilibrată și hidratarea corpului cu doi litri de apă zilnic. Dar, cum necesar nu înseamnă și suficient, intervine întrebarea cheie: de câte ori pe zi ar trebui să ne spălăm sau să ne curățăm fața?

 

De câte ori pe zi ar trebui să te speli pe față?

Potrivit experților în dermatologie, ar trebui să ne spălăm fața de două ori pe zi; mai mult de două ori este prea mult și ar putea afecta pH-ul și strălucirea naturală a pielii. Poți încerca doar în cazuri extreme, când tenul este foarte gras. Este recomandat să te speli pe față dimineața și înainte de a merge la culcare. Include curățarea feței în rutina zilnică de îngrijire a pielii şi, astfel, îți va fi mai ușor!

Și dacă nu mă machiez?

Spală-te pe față, chiar dacă nu te machiezi, fiindcă pielea produce uleiuri care astupă porii și pot cauza imperfecțiuni și acnee. Nu aștepta până în ultimul moment, ci spală-ți fața, chiar dacă ți se pare curată și proaspătă.

Cum te speli corect pe față?

Folosește un săpun special, masează pielea până când se formează o spumă, clătește bine cu apă și șterge fața cu un prosop. După aceea, poți aplica o cremă sau o loțiune hidratantă cu protecție solară UVA/UVB. Poți repeta procesul seara, dar nu uita să înlocuiești crema de zi cu una de noapte (nu ai nevoie de protecție solară când mergi la culcare).

Ce produse ar trebui să utilizez?

Pentru un ten gras, recomandăm Klorane Dermo Pain Creme sau Uriage Hyseac. Cetaphil Cleansers reprezintă o alternativă excelentă pentru pielea uscată ?i sensibilă. Dacă ai acnee, ar trebui să folose?ti Jericho Body Care pentru cură?area fe?ei.

Citiți mai mult