Mitul 2: IPL acasă este costisitor și de lungă durată
Desigur, veți cheltui mai mult pentru un epilator IPL decât ați cheltui pentru un singur tratament la un salon de înfrumusețare. Însă, dacă iau în calcul cât cheltui și cât de des trebuie să merg la salon pentru a obține rezultatul dorit, un epilator acasă este literalmente o afacere. Și asta fără a mai menționa vizitele de întreținere care sunt necesare după seria de tratamente de bază.
Un epilator mediu ajunge la o durată de viață de aproximativ 200.000 de impulsuri, ceea ce înseamnă aproximativ 15 ani de utilizare. Așadar, este de preferat să alegeți un dispozitiv cu o lampă mai mare pentru impulsuri. În plus, pot să-l folosesc oricând doresc și nu trebuie să aștept ca esteticiana să-și facă timp pentru mine.
Mitul 3: epilarea IPL este permanentă
O să vă dezamăgesc aici, dar nu este așa. IPL nu distruge rădăcinile, așa că firele de păr continuă să crească la loc. Dar este adevărat că, cu cât omul este mai harnic la început, cu atât părul crește mai încet. În plus, după un timp, firele de păr intră într-o fază de repaus și încep să cadă spontan. Știu acest lucru din proprie experiență – în primele două luni mi-am trecut epilatorul pe corp ca o nebună la fiecare 14 zile. Acum mă joc cu el doar o dată la 4-6 săptămâni și între timp mă bucur de o piele perfect netedă.
Mitul 4: Nu voi putea avea copii din cauza IPL
Asta mi-a spus prietena mea Raluca. Nici măcar nu știa de unde obținuse această "informație", dar în timpul fiecărei discuții despre epilarea definitivă, îmi tot spunea: "Știai că, dacă ai face epilare IPL acolo jos în mod regulat, ai fi infertilă? De aceea, producătorii menționează întotdeauna pe ambalaj că epilatorul IPL nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării." Tocmai când speram să tacă, a reînceput...