Treci la conținutul principal

Epilarea IPL: 4 mituri pe care să nu le crezi

27 mai 2022Notino
Epilatoarele IPL funcționează pe bază de lumină intens pulsată și sunt în circulație de ceva timp. De aceea este greu să le încadrăm la noutăți. Cu toate acestea, există un număr incredibil de mituri despre ele care mă înnebunesc. În primul rând, pentru că nu sunt adevărate. În al doilea rând, pentru că mi-au descurajat prietenele să le încerce. Din fericire, doar până când le-am vorbit cu sufletul.

Dacă și dvs. aveți întrebări despre această metodă de epilare, citiți mai departe. Am testat destul de multe epilatoare IPL și mă bucur să dezmint zvonurile pe care le mai aud și astăzi.

Mitul 1: Epilarea IPL arde

Sincer, nu am avut niciodată experiența de a-mi arde pielea în timpul epilării. Poate că s-a întâmplat asta în vremurile preistorice, când epilarea IPL abia își lua avânt. În zilele noastre, fiecare epilator de calitate este echipat cu un senzor de siguranță și vă permite să reglați intensitatea flash-urilor, astfel încât aspectul à la pui la grătar nu reprezintă o amenințare. 

Produse

Mitul 2: IPL acasă este costisitor și de lungă durată

Desigur, veți cheltui mai mult pentru un epilator IPL decât ați cheltui pentru un singur tratament la un salon de înfrumusețare. Însă, dacă iau în calcul cât cheltui și cât de des trebuie să merg la salon pentru a obține rezultatul dorit, un epilator acasă este literalmente o afacere. Și asta fără a mai menționa vizitele de întreținere care sunt necesare după seria de tratamente de bază.

Un epilator mediu ajunge la o durată de viață de aproximativ 200.000 de impulsuri, ceea ce înseamnă aproximativ 15 ani de utilizare. Așadar, este de preferat să alegeți un dispozitiv cu o lampă mai mare pentru impulsuri. În plus, pot să-l folosesc oricând doresc și nu trebuie să aștept ca esteticiana să-și facă timp pentru mine.

Mitul 3: epilarea IPL este permanentă

O să vă dezamăgesc aici, dar nu este așa. IPL nu distruge rădăcinile, așa că firele de păr continuă să crească la loc. Dar este adevărat că, cu cât omul este mai harnic la început, cu atât părul crește mai încet. În plus, după un timp, firele de păr intră într-o fază de repaus și încep să cadă spontan. Știu acest lucru din proprie experiență – în primele două luni mi-am trecut epilatorul pe corp ca o nebună la fiecare 14 zile. Acum mă joc cu el doar o dată la 4-6 săptămâni și între timp mă bucur de o piele perfect netedă.

Mitul 4: Nu voi putea avea copii din cauza IPL

Asta mi-a spus prietena mea Raluca. Nici măcar nu știa de unde obținuse această "informație", dar în timpul fiecărei discuții despre epilarea definitivă, îmi tot spunea: "Știai că, dacă ai face epilare IPL acolo jos în mod regulat, ai fi infertilă? De aceea, producătorii menționează întotdeauna pe ambalaj că epilatorul IPL nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării." Tocmai când speram să tacă, a reînceput... 

Nu am nimic împotriva preocupării sale pentru sănătatea mea, dar această metodă de epilare nu a fost probabil niciodată testată pe femeile însărcinate și pe proaspetele mămici. Prin urmare, în mod logic, producătorii nu o pot recomanda.

Pentru cine este potrivită epilarea cu lumină IPL

Este de ajuns să aveți pielea mai deschisă, firele de păr mai întunecate și rezultatele cu IPL acasă nu vă vor lăsa să așteptați mult timp. În plus, poate fi folosit pe toate părțile corpului, inclusiv pe față și în zonele intime. Nu se prea înțelege cu pielea bronzată, firele blonde sau roșcate, pielea prea sensibilă, eczemele, erupțiile cutanate, pistruii, varicele, punctele negre și alte afecțiuni ale pielii.

Cum se utilizează epilatorul IPL

Utilizarea IPL la domiciliu este foarte ușoară. Este de ajuns să urmați recomandările producătorului și procedura corectă.

  1. În primul rând, voi rade bine zona pe care vreau s-o „parcurg” cu epilatorul IPL, cu aproximativ 3 chiar 5 ore înainte.
  2. Apoi aleg extensia pentru partea corpului pe care vreau să o scap de păr.
  3. Apoi pornesc epilatorul și aleg intensitatea ideală a impulsurilor sau las la latitudinea senzorului, care ajustează automat intensitatea acestora în funcție de nuanța pielii și a părului meu. Depinde de modelul pe care îl folosesc.
  4. De îndată ce epilatorul IPL este pregătit, mă apuc de treabă.

Cele mai bune epilatoare IPL pe care le-am încercat vreodată

De-a lungul anilor, am avut norocul de a testa peste 20 de epilatoare IPL diferite pe propria piele. Unele au fost absolut perfecte, altele proaste. Iată cele 6 favorite ale mele.

  • Concept IL3020 IPL Perfect Skin – Acesta a fost primul meu epilator IPL, cu care am testat dacă epilarea IPL este potrivită pentru mine. L-am ales pentru că nu este la fel de scump ca alte modele. Probabil că vă puteți da seama că m-a convins de beneficiile epilării IPL.
  • ETA Fenité 8347 90000 – Pe lângă funcția de îndepărtare a părului, epilatorul ceh se mândrește cu capacitatea de a întineri și de a conferi fermitate pielii. Probabil că sunt prea tânără pentru a observa efectul anti-îmbătrânire, dar mătușa mea nu se poate sătura de acest gadget.
  • Silk'n Infinity Smooth – Cu acest epilator IPL este o plăcere să lucrezi, deoarece este incredibil de ușor. Acesta este și motivul pentru care îl folosesc în călătorii.
  • BEURER IPL 5800 – Aceasta se mândrește cu o durată de viață incredibilă de până la 600.000 de impulsuri. Acum câteva luni l-am împrumutat Ralucăi (da, acea Raluca) și a fost atât de mulțumită de el, încât l-a comandat recent.

Aveți și dvs. prejudecăți în privința epilatoarelor IPL? Poate că este timpul să le lăsați în urmă și să testați efectul epilării IPL pe propria piele.

Citiți mai mult