Treci la conținutul principal

Am nevoie de un parfum nou! Ce facem atunci când ne-am plictisit de parfumul nostru preferat și dorim o schimbare

23.01.2023

Jana Potuznik

Citire timp de 5 minute

Totul se termină la un moment dat, chiar și dragostea pentru parfumul preferat. Deodată, parcă nu mai este așa cum a fost la început. Deodată, parcă nu îl mai simțiți aproape deloc. Nu este importantă cauza acestei dorințe de schimbare. Important este ca drumul spre găsirea unui parfum nou să fie reușit!

O schimbare, pe care o veți simți nu doar dvs., ci și cei din jur

Cred că toți ar fi de acord că schimbarea parfumului este un lucru nemaipomenit de important în viața femeilor. Parfumul pe care îl purtăm transmite celor din jur ceva despre personalitatea noastră. Acesta definește și cum ne simțim. Atunci când, datorită parfumului, ne simțim unice sau când acesta ne oferă o senzație de confort, totul este perfect. Însă, atunci când, pur și simplu, nu mai este cum a fost, este timpul să acționăm. Cum arată drumul spre un parfum nou?

Vă enervează că, doar după doar câteva minute, nu mai simțiți mirosul parfumului pe piele? Parfumierii spun că situația ideală este atunci când nu se poate distinge între faptul dacă mirosiți dvs., pielea dvs. sau moscul și când se simte parfumul pe care îl purtați. Faptul că nu vă simțiți parfumul poate însemna că purtați parfumul ideal. Dacă există, din aceeași gamă ca și parfumul dvs., alte produse cosmetice parfumate, cum ar fi un gel de duș sau o loțiune pentru corp, acestea vor stratifica parfumul dvs., care va deveni mai intens.

1. Încercați varianta intense 

Multe case mari de parfumuri au început acum să facă o versiune intense a parfumurilor lor. Nu înseamnă că parfumul are o concentrație mai mare, ci, mai degrabă, este o variantă diferită, în care un ingredient anume al compoziției devine mai important sau se schimbă lejer compoziția ingredientelor minore. Interesant, nu-i așa?

Astfel, pare logic ca, la începutul căutării unui parfum nou, să încercați varianta intense. Un exemplu al acestei practici este Mugler Alien Goddess și versiunea Mugler Alien Goddess Intense. Sau, poate, Armani My Way și Armani My Way Intense… Aceeași poveste este și în cazul parfumurilor pentru bărbați! Pe același principiu funcționează și variantele noir sau absolue. 

Încercați să le combinați. Așa cum aplicați două nuanțe de ruj, puteți experimenta și cu parfumuri. Se poate să iasă o catastrofă, însă, dacă aveți tendința de a prefera parfumuri similare, s-ar putea ca acestea să se combine într-un mod cu adevărat perfect. Unele case de parfumuri chiar susțin această combinație, cum ar fi, de exemplu, setul Narciso Rodriguez For Her Musc Noir

Cele mai grozave parfumuri pentru femei, pentru începutul anului 2023

2. Definiți-vă ingredientul preferat

Nu există varianta intense sau, pur și simplu, nu vă place acest concept? Atunci este cel mai ușor să căutați un parfum dintr-o categorie similară cu cea de acum. Însă, în acest caz, trebuie să știți ingredientul concret care v-a cucerit inima. Vanilia? Tonurile lemnoase? Iasomia? Încercați-le pe toate! Veți putea afla ușor prin Aromele parfumurilor. Însă, dacă doriți o aventură, puteți căuta și de una singură. 

Sunteți o visătoare sau o sportivă de performanță? Sunteți conservatoare sau iubiți să descoperiți lucruri noi? Toate acestea influențează toleranța maximă a noului parfum, pentru a îl accepta. Totodată, categoria de parfumuri preferată. În cazul în care vă place să faceți sport, s-ar putea să preferați parfumuri proaspete, acvatice sau citrice, iar, dacă sunteți iubitoare de cărți, poate vă vor fermeca parfumurile de vanilie, de mosc sau de lemn. 

Sunteți în căutarea unor parfumuri interesante pentru bărbați?

3. Urmăriți nuanța flaconului 

Nu este o garanție, însă unele culori ale flaconului conțin anumite tipuri de arome. În flacoanele albe și transparente se ascund, de obicei, parfumuri delicate, lejere, pudrate și proaspete. Flacoanele roșii conțin deseori nuanțe feminine, mov sau purpurii, iar în flacoanele deosebit de rafinate și negre se află foarte des o anumită dorință de vă aventura undeva, împreună cu putere și determinare. 

Chiar și preferințele dvs. concrete în ceea ce privește culorile vor spune multe despre dvs. În cazul în care iubiți culorile îndrăznețe, vă place să le combinați haotic, dar, totuși, bine gândit, nu există șanse reale de a vă îndrăgosti de compoziții florale gingașe. Mai degrabă, vă vor plăcea parfumurile distincte și, în caz ideal, variații unisex de nișă. Dacă iubiți culoarea neagră, probabil că nu vă vor plăcea aromele citrice, ci, mai degrabă, cele lemnoase, chypre sau cele picante...

Acum v-am prezentat câteva sfaturi de bază pentru alegerea unui nou parfum. Iar, dacă doriți să confirmați noua alegere, nu ezitați să încercați serviciul Try It First. Veți primi o mică mostră a parfumului ales, pe care îl puteți încerca și, doar după ce vă îndrăgostiți de acesta, puteți decide să păstrați versiunea mare.