Spuneți nu respirației urât mirositoare! Aflați care sunt cauzele cele mai frecvente ale respirației urât mirositoare și cum să le rezolvați pentru a nu mai afecta întâlnirile. O respirație proaspătă este adesea mai ușor de obținut decât credeți.
Care sunt cauzele respirației urât mirositoare?
Ceapa, usturoiul, hreanul, cafeaua, alcoolul sau țigările – cu toții cunoaștem cauzele respirației urât mirositoare temporare. Dar dacă vorbim despre halitoza pe termen lung, care nu dispare după un singur periaj, s-ar putea să existe cauze mai puțin evidente.
Cele mai frecvente sunt:
- curățarea necorespunzătoare a dinților, a spațiilor interdentare și a limbii
- carii dentare sau tartru și gingivită
- dezechilibrul florei microbiene orale
- gura uscată din cauza producției reduse de salivă (xerostomie) și a aportului necorespunzător de lichide
- înfometarea și dietele radicale cu conținut scăzut de carbohidrați
- administrarea anumitor medicamente (de exemplu, pentru alergii, hipertensiune arterială sau depresie)
- diverse boli și probleme de sănătate: diabet, inflamații respiratorii, afectarea funcției hepatice și renale, ulcer gastric și boala de reflux
Cum să scăpați de respirația urât mirositoare?
1. Scăpați de mirosul interdentar
- Periuțele interdentare: Datorită periilor lor mici, acestea captează orice fel de murdărie. Sunt disponibile în diferite dimensiuni, pentru a se adapta la toate spațiile interdentare.
- Ață dentară: Este excelentă pentru a curăța cele mai înguste spații dintre dinți, unde nici cea mai mică periuță interdentară nu poate ajunge.
- Dușul bucal: Îndepărtează cu precizie toate impuritățile cu ajutorul jetului de apă, fără a afecta suprafața dinților sau a gingiilor. În plus, este perfect pentru curățarea aparatelor dentare, a implanturilor și a coroanelor.