Caron Yatagan Eau de Toilette pentru bărbați

12×
Caron Yatagan Eau de Toilette pentru bărbați
Caron Yatagan Eau de Toilette pentru bărbați
125 ml

Cod: CRN0096 | Acest produs este momentan indisponibil

Descriere parfum Caron Yatagan
Compoziție

Apa de toaletă Caron Yatagan a devenit acum un clasic al parfumurilor bărbătești intense. Compoziția sa schimbătoare are un caracter lemnos.

  • un parfum animalic, cu accente de pădure
  • cald și picant
  • intens și masculin

Compoziția parfumului
Un parfum cu spirit de aventură, Yatagan debutează tradițional cu lavandă masculină, ace de pin cu profunzimi verzi de codru și acorduri ierboase de mentă, de busuioc și de galbanum. Tonurile de vârf se împletesc invizibil cu inima dulce-amăruie, cu tonuri de mușchi, de pelin, de lemn de stejar și de paciuli pământiu. Combinația de mosc, cu tămâie și lemn, din bază, conferă parfumului o corporalitate aproape palpabilă.

Povestea parfumului
Yatagan este denumirea unui paloș turcesc, simbolul perfect al acestui parfum implacabil, artistic ca o armă lustruită, ascuțită și bogat ornamentată. Vă invită într-o călătorie imaginară, călărind un cal sălbatic prin Imperiul Otoman. Parfumul a fost lansat în 1976 și, de atunci, a devenit unul dintre cele mai renumite parfumuri pentru bărbați al casei Caron.

Compoziție

Notele de mijloc - (sau inima parfumului) se resimt la câteva minute după ce notele de vârf se disipesc. Notele de mijloc au o persistență de două până la trei ore.
Note varf
menta, busuioc, lavanda, galbanum, nasturel, pin
Notele de vârf - Ele se dezvoltă imediat după aplicarea parfumului. Creează prima impresie și tind să fie destul de intense, dar nu și de lungă durată.
Note inima
stejar, patchouli, pelin, muschi
Notele de bază - Ultimele și, de multe ori, cu cea mai îndelungată persistență pe piele. Țin undeva de la 4 ore la peste o zi.
Note baza
tonuri lemnoase, mosc, tamaie
Grupe de parfumuri
orientale, lemnoase

Despre brand Caron

Parfumurile Caron | Marca Caron a fost infiintata in 1904 de francezul Ernest Daltroff. Desi fara pregatire in acest domeniu, Daltroff se lasa condus de pasiunea sa pentru arome, iar in 1911 lanseaza primul parfum Caron pentru femei, care inregistreaza un mare succes- Narcisse Noir.

Daltroff o angajeaza pe croitoreasa Felicie Wanpouille pentru a-l consilia privind directia artistica a parfumeriei. Viziunea ei a jucat un rol semnificativ in evolutia companiei Caron. Ea a fost cea care a propus design-ul elegant al sticlelor si ambalajele. Ulterior a devenit muza lui Daltroff, dand curs zvonurilor ca intre cei doi s-ar fi infiripat o idila. Fara a confirma aceste zvonuri, cei doi au continuat parteneriatul care a dus la cele mai inovatoare si iubite parfumuri. Mai tarziu, fiind evreu si in conditiile amenintarii naziste, Daltroff fuge spre America, de unde nu se mai intoarce, lasand parfumeria pe mainile muzei sale. Caron a prosperat si sub conducerea fostei croitorese, care a lansat parfumuri pana la moartea ei. Iar in 1998 compania este cumparata de Patrick Alès.

Rating Caron Yatagan12