Treci la conținutul principal

Cum ajuți parfumul să persiste cât mai mult

10 august 2017Notino
O mare dilemă a femeilor și a bărbaților din întreaga lume, nu doar astăzi, ci de secole, este, „Cum fac ca parfumul meu să dureze cât mai mult?“.

Cheltuiești o mică avere pe un parfum - asta după ce, în sfârșit, te-ai decis asupra amestecului precis de arome care simți că te reprezintă cel mai bine - și constați că a dispărut după doar câteva minute!

 

Sezonul de vară vibrează din plin. Ai fost deja la un festival sau în vacanță? Ai fost mulțumită de persistența parfumului pe care l-ai folosit? Hai să recunoaștem. Nu-i deloc ușor să facem ca parfumul de vară preferat să persiste în cuptorul de afară. Și, cum forța aromei propriu-zise este hotărâtoare, nu putem să facem mare lucru, pentru ca parfumul sau apa de colonie să radieze exotic și persistent, în lunga zi de vară fierbinte. Sau... putem?

Am explorat cotloanele misterioase ale industriei parfumurilor, în căutarea unor trucuri care fac ca parfumul tău să persiste ore în plus, economisind zilnic câteva pulverizări bune! Citește mai jos trucurile noastre de top, pentru a-ți ajuta parfumul să persiste, apoi testează-le și convinge-te singură! Datorită acestora, vei rămâne parfumată nu numai întreaga vară fierbinte, ci și tot restul anului!

Ignoră loțiunile parfumate

Poate nu ți-ai dat seama până acum, dar loțiunile, fie și doar ușor parfumate, afectează durabilitatea parfumului sau a coloniei de vară. Nu numai că întrerupe profilul parfumului, care se amestecă cu cel al loțiunii de corp, ci loțiunile cremoase formează o barieră artificială pe epidermă, împiedicând astfel uleiurile parfumate să se absoarbă corect în piele. În consecință, este perturbată „difuzarea“ naturală a aromei pe parcursul zilei, caracteristică esențială a unui parfum bine făcut. În loc să infuzeze magic chimia unică a pielii tale, parfumul sau colonia stau deasupra unui strat subțire de loțiune, fără a-și atinge potențialul maxim. Sfatul nostru? Folosește o loțiune transparentă și neparfumată, pentru a preveni orice amestec sau interferență în aplicarea parfumului tău preferat. Încearcă loțiunea de corp fără parfum Smoothing Repair Light, de la Eucerin, care asigură pielii un aport de uleiuri fixatoare de parfum, fără să întrerupă infuzarea și pătrunderea parfumului sau a coloniei tale preferate.

În zilele reci, parfumează-ți eșarfa

Parfumul și colonia durează foarte mult timp pe îmbrăcăminte, deși nu emană genul de complex aromatic caracteristic pielii. Parfumarea eșarfei este o modalitate excelentă de a păstra profilul de bază al parfumului tău preferat, pe durata uneia sau chiar a mai multor zile, după caz. În plus, eșarfa se poartă la gât, o zonă natural caldă, care ajută la difuzarea aromei, pe măsură ce țesătura ajunge la temperatura naturală a corpului. Printre parfumurile atât de pătrunzătoare, încât vor persista zile întregi pe eșarfa ta, se numără și Chloe Eau De Parfum for Women, de la brandul cu același nume și clasicul și intensul „Fahrenheit“, de la Dior.

Spray pentru parfumarea părului

Părul reprezintă o zonă fantastică pentru aplicarea parfumului preferat. Dar, conținutul ridicat de alcool din parfumuri și din apele de colonie îl usucă, mai ales în lunile fierbinți de vară, când menținerea umidității părului este atât de importantă. Așa că, mai bine investește într-un parfum creat special pentru păr. Multe branduri de parfumuri oferă acum „parfumuri pentru păr“, pentru cele mai populare linii, cum ar fi „Angel“ de la Thierry Mugler, „J'adore“ de la Dior și „Brit Rhythm“ de la Burberry. Dacă este posibil, alege un ulei parfumat, care-ți oferă frumusețe „double duty“: parfum și ulei anti-încrețire pentru păr, într-un singur produs!

Pregătește pielea cu vaselină rectificată

Pe lângă efectul protector asupra pielii, vaselina rectificată ajută parfumul ușor de vară sau apa de colonie să „se lipească“ mai bine pe punctele de puls, cum ar fi încheieturile sau ceafa. Vaselina rectificată prelungește timpul cât pielea rămâne suplă și „înrourată“, captând și amplificând alchimia magică a parfumurilor și a apelor de colonie de calitate. Aplică, pur și simplu, un strat subțire de vaselină rectificată pe punctele de puls dorite și pulverizează peste el parfumul tău preferat. Evită însă gestul obișnuit de a freca încheieturile una de alta! Experții spun că acest lucru poate „zdrobi“ notele parfumului, diminuându-i persistența. Alege un recipient clasic de Vaseline‘s Original Pure Petroleum Jelly, cu filtrare triplă pentru purificare, prezent în orice dulăpior farmaceutic la domiciliu.

Păstrează parfumul într-o zonă răcoroasă

Aproape toată lumea păstrează parfumurile și apele de colonie pe policioare elegante, în baie, ceea ce scurtează persistența și intensitatea aromei. Umiditatea afectează compoziția parfumului și îi slăbește forța. Este de preferat să păstrezi parfumurile și apele de colonie într-un loc uscat și răcoros. Și, mai ales, într-un loc ferit de lumina solară directă. Soarele și căldura descompun moleculele și uleiurile din compoziția parfumurilor. Dacă ți-e greu să urmezi toate aceste reguli, pur și simplu păstrează parfumul în cutia sa originală!

Atenție la concentrație

Dacă dorești ca parfumurile și apele de colonie să persiste, controlează concentrația înainte de a cumpăra. Orice produs marcat „eau de toilette“, de exemplu, este mai lejer decât echivalentul său „parfum“. Același lucru este valabil pentru formulele „spray“ și „eau fraiche“. Caută parfumuri cu concentrația „eau de parfum“ sau „extrait de parfum“, care indică o formulă ce conține cele mai persistente uleiuri parfumate. Găsești cele mai bogate și persistente ape de parfum pentru femei sau cele mai bogate și persistente ape de colonie pentru bărbați.

Acum, testează aceste trucuri și spune-ne dacă au funcționat! Mai știi vreun alt truc pentru a face parfumul să dureze mai mult? Scrie-ne la Info@aoro.ro și dezvăluie metoda ta specială, pentru ca parfumul sau apa de colonie să persiste întreaga zi! S-ar putea chiar să-ți publicăm sugestia pe un blog viitor!

Text realizat de: Alina, redactor Aoro

Citiți mai mult