Vopsirea părului acasă: ce opțiuni avem?

Aveți „bad hair day“ practic zilnic și așteptați cu nerăbdare să vă puteți programa vizita la coafor? Nu disperați! Nu e nevoie să vă acoperiți capul doar pentru că vă e frică de ce-ați putea vedea în oglindă. Renumitul stilist Honza Kořínek ne-a oferit secretele sale pentru vopsirea reușită a părului acasă.

Vopsirea părului acasă

Totul pare foarte simplu - deschidem cutia cu vopsea și vopsim rădăcinile. S-ar putea însă ca rezultatul să dezamăgească. Dacă doriți să vă vopsiți părul fără ajutor, încercați sfaturile lui Honza Kořínek, pentru a nu plăti în plus la coafor remedierea vopsitului de acum.

De ce suntem adesea nemulțumite de rezultatele vopsirii părului acasă?

„Adesea, stilistul amestecă vopselele în mod personalizat pentru dvs. – combinăm mai multe nuanțe, pentru a obține culoarea dorită de clientă. Asta înseamnă că, la coafor, vă construiți un anumit look împreună cu stilistul, iar acasă îl distrugeți. Acasă nu aș încerca nici măcar o decolorare, fiindcă poate rezulta o catastrofă, care să necesite luni de remediere. O excepție ar putea fi vopseaua neagră, cu aceea e mai puțin probabil să dați greș, fiindcă, sincer, puține femei merg la coafor ca să se vopsească în negru.“

vopsirea părului acasă, Notino, produse de vopsit părul

Cum vopsim părul, fără urmări negative

Având în vedere riscurile vopsitului, Honza oferă câteva sfaturi pentru acoperirea rădăcinilor și corijarea culorii părului, fără a-l vopsi.


„Cea mai simplă soluție este spray-ul pentru rădăcini crescute; de obicei, îl folosesc doamnele cu păr alb, care merg la coafor de două ori pe lună. Acum poate fi folosit cu succes și de alte femei. Sfatul nostru: alegeți întotdeauna o nuanță mai închisă, deoarece rădăcinile mai închise arată mai bine și nu iluminează scalpul. În majoritatea cazurilor, spray-ul pentru rădăcini crescute rezistă pe păr doar până la următoarea spălare.”

SFAT NOTINO: Spray-ul pentru rădăcini crescute, în nuanțe diverse, L'Oréal Paris Magic Retouch aderă bine la păr și se usucă rapid.

Nuanțarea părului

O altă opțiune este nu vopsirea, ci doar nuanțarea părului! „Oferiți măștii dvs. pentru păr vopsit un upgrade, pentru a înviora mai intens nuanța părului. Mă refer la corectoarele de păr Kérastase Reflection, pe care le adăugați în masca pentru păr vopsit, pentru o nuanță vibrantă. Produsul este potrivit pentru brunete, roșcate sau pentru părul roșu.“

SFAT NOTINO: Șamponul nuanțator Redken Brownlights este ideal pentru menținerea nuanțelor reci de castaniu.

Sunt blondă - cum procedez?

„Dacă trebuie să întunecați reflexele roșiatice sau arămii - ambele sunt posibile. Nu înlocuiește nici culoarea nici nuanțatorul, dar conferă părului stil și strălucire. Tuturor blondelor al căror păr a început să se îngălbenească, le recomand masca nutritivă violet Kérastase Blond Absolu Masque Ultra-Violet. Dacă o lăsați să acționeze pe păr 5-15 minute, neutralizează tonurile de galben, iar avantajul pentru noi, stiliștii, este că nu afectează decolorările ulterioare. Dar fiecare păr reacționează altfel, în unele cazuri tonurile devin gri, în altele albe sau chiar mov. Începeți treptat, lăsați masca mai puțin timp pe păr, apoi, dacă este cazul, creșteți atât cantitatea, cât și timpul de acționare.“

SFAT NOTINO: Puteți folosi masca în combinație cu șamponul Blond Absolu Bain Ultra-Violet, din aceeași gamă.

Cum vopsiți părul acasă

Dacă v-ați hotărât totuși să vă vopsiți părul acasă, foarte probabil contra recomandărilor stilistului dvs., vă oferim mai jos câteva sfaturi de bază:

 Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj, mai ales procedura de vopsire a părului.
 Dacă nu aveți fire albe, nu cumpărați o vopsea permanentă, ci doar una lavabilă - măcar aceea se spală treptat și nu lasă diferențe de culoare mari la rădăcini.
 Dacă aveți posibilitatea, sunați-vă stilistul și sfătuiți-vă cu el.

Începem

Dacă v-ați hotărât asupra nuanței, v-am pregătit sfaturi concrete despre cum să vă vopsiți părul acasă, astfel încât totul să se termine cu bine.


 Înainte de a începe vopsirea, aplicați o cremă de-a lungul contururilor părului. Astfel, împiedicați vopseaua să coloreze pielea. Aveți însă grijă să nu aplicați crema și pe păr, fiindcă nu mai prinde culoare.
 Solicitați ajutorul unei prietene - dacă este posibil - pentru ca partea din spate a părului să nu arate altfel decât cea din față.
 Înarmați-vă cu o pensulă pentru vopsirea părului, de calitate bună.
 Aplicați vopseaua numai pe rădăcinile crescute, fără a o întinde și pe porțiunile deja vopsite (sau doar pentru scurt timp). Altfel, se poate foarte ușor întâmpla ca părul să aibă mai multe nuanțe.
 După expirarea timpului de acționare a vopselei, îndepărtați cu atenție crema.
 Respectați durata de acționare a vopselei recomandată în instrucțiuni.
 Nu uitați de îngrijire! Spălați temeinic vopseaua cu șampon și aplicați o mască de bună calitate pe vârfuri, evitând rădăcinile.