Cele mai bune creme hidratante

Orice tip de ten, fără deosebire de vârstă, poate suferi de deshidratare, care se manifestă prin pierderea strălucirii și o senzație neplăcută, de tensiune. Tenul arată obosit, vizibil lăsat, cu tentă gri mat - literalmente țipă după doza intensă de umiditate oferită de cremele hidratante. Pentru a putea alege mai ușor crema potrivită, v-am pregătit recenziile celor mai populare creme faciale hidratante pentru diverse tipuri de ten. Pe care o veți alege?

creme hidratante, cosmetice, Notino

Cauzele posibile ale deshidratării

Deshidratarea nu este cauzată doar de îmbătrânire; pierderea umidității tenului poate fi cauzată de o întreagă serie de factori – un aport de lichide insuficient, ger, poluare, radiații UV, stres, oboseală, un regim de viață incorect sau o îngrijire cosmetică inadecvată. Pielea nu mai produce suficient sebum natural, iar capacitatea sa de a reține apa scade. Indiferent ce tip de ten sau ce vârstă aveți, tenul deshidratat își pierde elasticitatea și, astfel, apar ridurile.

Momentul schimbării

Știți însă că, în cazul tenului deshidratat, situația este trecătoare (spre deosebire de tenul uscat)? Pentru a nu agrava problema, este necesar să eliminați treptat cauzele sale posibile și, mai ales, să hidratați rapid tenul. Un tratament intens îl readuce la starea inițială. Cele mai bune creme hidratante oferă efecte vizibile aproape imediat, dar numai o utilizare perseverentă poate stabiliza starea tenului.

De noapte bună

Nu omiteți nici crema hidratantă de noapte. Procesul natural de evaporare a apei de la suprafața pielii este accelerat substanțial în timpul somnului: de până la patru ori. Simultan crește și capacitatea tenului de a absorbi substanțe active. Merită așadar să investiți într-un produs cu efect de hidratare intens și cu un conținut ridicat de alți nutrienți, cu efect regenerator.

Iar acum vin la rând recenziile noastre. Care dintre acestea vi se potrivește, ca și cum ar fi scrisă chiar de dvs.?

Testul cremelor hidratante: Pe care o alegeți?

*Gel cremă, cu acțiune intensă pentru ten deshidratat

Clinique Moisture Surge 72-Hour este de ani buni crema mea preferată, pe care nu aș schimba-o pentru nimic în lume. Așa cum scrie și pe cutie, se potrivește oricărui tip de ten. Apreciez că este suficient de hidratantă, dar nu atât de grasă încât să-mi înfunde porii sau să dea luciu tenului. Faptul că nu conține parfum este pentru mine un alt bonus. Datorită consistenței de gel, se absoarbe în piele practic instantaneu, așa că, dimineața, pot întinde fondul de ten imediat după aplicare. Și, dacă am chef de o extra doză de răsfăț, aplic seara un strat puțin mai gros pe post de mască și mă relaxez. 😊 Nici măcar nu necesită clătire ulterioară, tenul rămâne frumos și suplu.

Suzana C.

*Cremă nutritivă hidratantă

Am încercat prima dată Embryolisse Moisturizers chiar acum, pe vreme de iarnă, și am nimerit la fix. Am un ten mixt, care iarna devine foarte uscat. De obicei, pe vremea aceasta, după aplicarea fondului de ten, ori mi se descuamează, ori durează o veșnicie până când se absoarbe crema. Această cremă este ușoară, ajunge o cantitate minusculă. Nu am remarcat să aibă parfum, ceea ce nu mă deranjează, dimpotrivă.

Crema s-a absorbit aproape instantaneu, fondul de ten s-a aplicat ușor, iar tenul e ca și cum ar fi fost protejat de o peliculă fină. În plus, se simte plăcut pe față, iar tenul o suportă fără probleme.

Gabriela R.

*Cremă hidratantă ușoară

Am tenul sensibil, de aceea am testat cu plăcere crema hidratantă Avène Hydrance. De fapt, nu este cremă, ci un gel, ceea ce este mai avantajos pentru mine. O folosesc dimineața, pe post de cremă de zi, și sunt foarte mulțumită. Se absoarbe rapid, nu lasă tenul gras, ci fresh și bine hidratat, până seara. În plus, dacă așteptați puțin după aplicare, este ideală și ca bază de machiaj. Seara o aplic conform instrucțiunilor, ca mască de noapte – în strat mai gros, care se absoarbe pe timpul nopții.

După doar câteva zile de folosire, am simțit că tenul meu a devenit foarte neted. Au dispărut atât tensiunea neplăcută, cât și scuamele fine care mi se iveau ocazional pe față. În plus, calmează tenul – nicio reacție alergică, din contră. Roșeața de care sufăr a dispărut. Nu irită nici zona ochilor. Singurul său minus este că nu combate îmbătrânirea tenului, dar, altfel, este absolut minunată și voi continua să o folosesc.

Martina J.

*Cremă intens hidratantă pentru ten normal și mixt

Una dintre cele mai bune creme hidratante pentru față, pe care am încercat-o vreodată! La Roche-Posay Hydraphase are o consistență foarte fină și plăcută și un parfum ușor. După aplicare, este absorbită imediat și creează un finisaj moale, catifelat. Deși tenul meu este de obicei ușor gras, după această cremă rămâne mat, iar fondul de ten rezistă bine pe ea, avantaj esențial pentru mine.

Dacă sunteți în căutarea unei creme hidratante pentru ten sensibil, specială pentru vremea rece și „deshidratantă“ de acum și dacă detestați cremele dense și grase la fel ca mine, această cremă este perfectă. În plus, are un ambalaj super ergonomic, cu o pompă dozatoare practică 😉.

Lucia P.

*Cremă hidratantă de zi, pentru toate tipurile de ten

Sunt mulțumită de crema Lancôme Hydra Zen . Se absoarbe foarte frumos – la unele creme mi se întâmplă să mă dau seara, și dimineața să fie nevoie să le spăl de pe față, dar nu și la Zen. Hidratează bine tenul, chiar mi se pare că împiedică formarea coșurilor. Ca un mic minus, aș menționa doar că miroase intens a trandafiri, un pic cam puternic pentru gustul meu.

Maria L.

*Cremă facială tonifiantă și hidratantă

Aroma cremei Elizabeth Arden Visible Difference Refining Moisture Cream Complex este oarecum medicinală, dar totuși plăcută. Chiar dacă textura este ușoară și se absoarbe bine, crema este nutritivă, potrivită pentru îngrijirea tenului iarna. Poate servi și ca bază de machiaj.

Lucia K.

Am investigat cu atenție cremele hidratante și ne-am străduit să le descoperim toate beneficiile. Care v-a plăcut și pe care o veți testa?