Parfumuri fougére

Cele mai vândute

Sub numele franțuzesc „fougère” se ascunde o categorie de parfumuri cu miros de ferigă, care sunt preferate, mai ales, de bărbați. Pentru parfumurile fougére este tipică combinația dintre mușchi și iarba proaspăt tăiată (cumarină), împreună cu lavanda, pielea și plantele aromatice.

Denumirea acestei categorii se datorează celebrului parfum al brandului Houbignant, din anul 1882 – Fougère Royale – în care, pentru prima dată, s-a folosit combinația de cumarină, cu lavandă, salvie și bergamotă. Acest parfum fougére a fost piatra de temelie a unei întregi categorii de parfumuri. Astăzi, puteți găsi parfumuri fougére proaspete, cu arome picante, florale, îmbogățite cu neroli sau floare de portocal, dar și parfumuri fougére lemnoase, cu tonuri de esențe lemnoase rare sau dulci, de ambră.

Îmbogățiți-vă colecția de parfumuri cu un parfum proaspăt, cu tonuri de plante și o bază de ferigă. Vă garantăm că acesta va fi potrivit oricărei ocazii – fie că îl veți folosi zi de zi, fie doar la ocazii speciale.