Treci la conținutul principal

Cum să ne alegem periuța de dinți electrică

Oare să fie sonică, oscilantă sau magnetică, cu tehnologia iO? Este mai bine să alegem modelul pentru dinți sensibili sau pentru albirea intensă? Vă ajutăm noi să alegeți cea mai bună periuță de dinți!
 
Fără îndoială, orice tip de periuță de dinți electrică are mai multe avantaje față de periuțele clasice, manuale. Cea mai mare diferență între aceste două tipuri constă în sensul de mișcare al capului periuței, în timpul spălării.
 
Periuțele de dinți electrice reușesc să efectueze câteva zeci de mii de micromișcări pe minut, astfel încât sunt mult mai eficiente decât periuțele de dinți manuale. Încă nu v-ați hotărât ce tip de tehnologie să alegeți? Urmați aceste recomandări:
 
  • Dacă doriți o curățare precisă și profundă, alegerea ideală sunt periuțele de dinți oscilante.
  • Pentru o curățare delicată, nu puteți da greș cu periuțele sonice, cu vibrații delicate.
  • Dacă doriți să combinați avantajele ambelor tipuri, încercați periuța de dinți magnetică, cu tehnologia iO.

Periuță de dinți cu ultrasunete

Periuța de dinți sonică funcționează pe principiul îndepărtării plăcii dentobacteriene cu tehnologia sonică, cu frecvență mare, în sus și în jos. Astfel, am putea spune că periuța vibrează foarte repede și delicat, această mișcare fiind perfectă pentru o îndepărtare temeinică și, totodată, delicată a plăcii dentobacteriene de pe suprafața dinților și a măselelor. Acest tip de periuță este perfectă atât pentru copii, cât și pentru adulții cu dinți sensibili. Capul este, de obicei, îngust și alungit.

Periuță de dinți oscilantă

Periuța de dinți oscilantă funcționează pe un principiu similar dar, așa cum spune și denumirea acesteia, periuța nu se mișcă în sus și în jos, ci se rotește. Aceasta se rotește într-un sens și apoi în sens invers, de aceea capul este de obicei rotund. Multe periuțe cu această tehnologie rotativă și oscilantă nu se învârt doar, ci se mișcă înainte și înapoi, astfel încât reușesc să îndepărteze mai bine petele de pe dinți (cum ar fi cele de la cafea sau de la vin roșu).

Periuță de dinți magnetică iO

Periuța de dinți magnetică, cu tehnologia iO, este, în prezent, fabricată doar de Oral-B. În acest tip se întâlnește energia delicată a microfibrelor vibratoare cu capul rotund, fiind concepută special de dentiști. Deoarece capul este rotund, periuța de dinți propulsată de motorul magnetic oscilează fără a crea pulsații înainte și înapoi. Ambalajul conține și un încărcător magnetic.

Economisește timp

Avantajul principal al periuței de dinți electrice este timpul de curățare recomandat, adică 2–⁠3 minute, fiind mult mai scurt comparativ cu periuțele de dinți manuale. În cazul în care periuța de dinți electrică v-ar economisi doar un minut pe zi, într-un an, v-ar economisi chiar 6 ore! În plus, datorită faptului că nu veți petrece atât de mult timp cu periajul, vă veți obișnui mai repede cu rutina spălatului pe dinți.

Copii

Cu periuța de dinți electrică, periajul devine mult mai distractiv și nu veți avea probleme să vă spălați pe dinți și câteva minute fără pauză. În recenzii puteți citi foarte des că și copiii preferă aceste periuțe față de cele manuale. Atunci, dacă doriți să nu vă mai luptați zilnic cu micul dvs. crocodil, îi puteți dărui de ziua lui sau de Crăciun o periuță de dinți electrică.

Cum se folosește?

Pentru cel mai bun rezultat, este important să respectați tehnica corectă de curățare. Înseamnă că nu aveți voie să periați agresiv în toate părțile, deoarece apoi periuța va semăna cu o mătură. Periuța de dinți electrică face singură întreaga muncă. Ajunge doar să o plasați pe dinți și să fiți atent ca aceasta să facă contact cu dinții pe toate părțile.

Regula oricărei periuțe de dinți este să începem prin a curăța dinții de sus. Vă întrebați de ce? Nu vrem doar să curățăm cu atenție dinții de jos și apoi să îi murdărim cu impuritățile de pe dinții de sus.

 

Plasați periuța de dinți mai întâi pe dinții din spate și lăsați-o câteva secunde să își facă treaba, pe fiecare dinte. Poziția ideală este cea între dinte și gingie, deoarece acolo rămân cele mai multe impurități. Curățați temeinic dinții atât pe interior, cât și pe exterior, fără a uita zonele de contact la mușcătură.

Multe periuțe electrice au integrat un senzor de presiune, care vă atenționează dacă apăsați prea tare pe un dinte. Majoritatea periuțelor dispun și de un cronometru, care va măsura timpul necesar pentru a peria temeinic dinții. Câteodată, vă puteți întâlni și cu o conectare între periuță și aplicația de pe telefonul mobil, în care veți putea vedea, în timp real, ce zone au fost curățate deja.

Astfel, niciodată nu puteți da greș cu o periuță electrică. Periuța de dinți manuală vă va fi de folos doar atunci când vă așteaptă o drumeție lungă, în natură, fără curent electric. Periuța de dinți electrică rezistă, fără probleme, încărcată câteva zile, totuși nu puteți evita faptul că, în final, se va descărca. În acel moment veți fi bucuros că aveți la îndemână o periuță de dinți manuală clasică.

întregul text ascundeți textul