Treci la conținutul principal

Tutorial: UN MACHIAJ FUMURIU SIMPLU

4 aprilie 2022Notino
Ați mai încercat să realizați un machiaj fumuriu, denumit și „smokey eyes“? Poate părea mai complicat decât este în realitate. Cunosc câteva trucuri pentru un machiaj fumuriu rapid și ușor, așa că vom parcurge întreaga procedură, pas cu pas. Credeți-mă, la final totul vă va fi absolut clar!

Să începem cu începutul. Știți de ce femeile aleg machiajul fumuriu atât de des? Dintr-un singur motiv. Este cel mai sexy look sub soare. Machiajul fumuriu nu trebuie să conțină nuanțe de negru și nici măcar de gri, dacă nu doriți. Machiajul fumuriu poate conține degradeuri de maro sau de multe alte culori. Poate fi chiar iluminat cu puțin mov sau roz.

Vă voi ghida acum prin întreaga procedură. Este suficient să o parcurgeți de câteva ori și totul va merge de la sine. Mai întâi însă, câteva sfaturi și trucuri. 

Cearcănele pronunțate atrag adesea o atenție nedorită. Dacă mă machiez în nuanțe închise și nu aplic corector, voi arăta mult prea obosită. De aceea, încep cu acel produs indispensabil după vârsta de douăzeci și cinci de ani – crema pentru ochi. Zona ochilor trebuie hidratată foarte bine, altfel corectorul se acumulează în toate liniile fine. De obicei, rezerv cremele mai dense pentru noapte. 

O cremă de ochi mai densă se absoarbe mai greu și, în combinație cu un corector, creează așa-numitul efect „cakey“.

Acum vine rândul corectorului, pe care îl aplic în jurul ochilor. Trebuie să fie onctuos și hidratant și să nu usuce zona ochilor. Îl aplic de obicei cu degetele, dar, când machiez clientele, lucrez cu o pensulă sau cu un burete de machiaj mic. Când realizez un machiaj fumuriu, încep de obicei cu acesta. Odată terminat, pot trece la restul feței. Astfel, evit ajustările cauzate de pigmenții de culoare închisă care mai cad pe parcursul aplicării.

Înainte de a începe machiajul ochilor, folosesc o pudră fixatoare cât mai fină. O aplic cu o pensulă moale, pe toată zona ochilor. Urmează baza de machiaj sub fardul de ochi, care asigură umbrelor de pleoape mai multă persistență și intensitate. În plus, previne acumulările fardurilor în riduri.

Cea mai simplă aplicare a unui fard de culoare închisă este cu degetul, după care îl estompați cu o pensulă rotundă. Când realizez un machiaj fumuriu simplu, folosesc adesea o singură culoare, pe care o aplic pe toată pleoapa mobilă. Culoarea depinde de dispoziția de moment și de ținuta aleasă. Nu fac deosebire între trening și rochii. Machiajul fumuriu arată excelent, indiferent cum v-ați îmbrăca. Depinde mai degrabă de tehnică și de culoarea de fard aleasă.

Produse

Am ochii verzi, de aceea aleg adesea nuanțe maro închis. Când vreau o schimbare, aleg o nuanță fumurie clasică. O paletă cu o combinație de nuanțe perfectă este Smashbox Cover Shot. Este absolut neutră și oferă o selecție largă de nuanțe. Machiajul fumuriu pentru ochii căprui poate constitui o provocare. În asemenea cazuri, lucrez de obicei cu două culori. Aplic pe toată pleoapa o nuanță maro închis, cum ar fi cea din paleta Catrice PRO Lavender. În centru aplic o nuanță de violet saturată, care îndulcește maroul de la bază și dă strălucire privirii. Machiajul fumuriu pentru ochii albaștri poate fi, de asemenea, într-o nuanță de maro sau de gri. Astfel, ochii albaștri parcă aruncă scântei!

Vă recomand să începeți întotdeauna cu un creion de ochi negru sau maro închis. Dacă doriți o privire mai pătrunzătoare, aplicați mai întâi conturul. Nu contează dacă trasați o linie mai groasă. Important este să creeze un efect întunecat și saturat pe linia genelor. Astfel, genele par mai dese. O alegere excelentă este creionul Maybelline Tattoo Liner, care se aplică și se estompează ușor. Apoi puteți continua cu fardul de pleoape.

Uneori e nevoie de un efect mai dramatic. :) Încercați tușul rezistent la apă, Epic Ink, cu care veți avea o privire și mai sigură de sine. Mai puteți obține un machiaj fumuriu intens și folosind un fard închis pe linia de jos a genelor, completat cu un contur negru. Acesta ridică machiajul la un cu totul alt nivel. Finalizați machiajul fumuriu cu rimelul negru intens pentru volum extrem, Extreme Dimension 3D Black Lash Mascara, de la Mac Cosmetics.

Citiți mai mult