Treci la conținutul principal

Recenzii: am testat 3 parfumuri arăbești de lux, de la brandul arăbesc Rasasi

03.09.2023

Jana Potuznik

Citire timp de 4 minute

Iar se apropie anotimpul parfumurilor bogate, picante și dulci, pe care le ocolim în zilele toride. Portofoliul ambițiosului brand arăbesc Rasasi deține o sumedenie de asemenea creații. Noi am testat trei dintre parfumurile lor emblematice. Ce impresie a lăsat parfumul lor feminin și cum s-au comportat parfumurile lor orientale pentru bărbați?

Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle – frumoasa și sălbatica regină a Orientului

Ioana, redactor online

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Contrastul dintre discreția flaconului și fascinația conținutului. 

Avantaje: Rasasi Rumz Al Rasasi Zebra Pour Elle face parte dintre acele parfumuri care au ridicat surpriza la rang de artă. Dar nu lăsați aparențele să vă inducă în eroare. După mine, acest parfum nu vă permite să vă ascundeți asemenea zebrelor din savanele nesfârșite. Este temperamental, sălbatic… și, totodată, nobil, mândru și absolut feminin. Unul dintre acele parfumuri de damă care surprinde perfect faptul că femeile nu trebuie subestimate. 

Îmi plac violetele delicate de la vârf și cuișoarele care urmează aproape imediat. Apoi, parfumul virează înspre arome de cedru. Cum apar notele lemnoase, dintr-o dată vă cuprinde acea senzație de încredere în sine și de rădăcini înfipte adânc în pământ, datorită cărora faceți față la orice. Lemnul, mai precis cel de santal, vă așteaptă și la bază. Iar lângă el, ambra animalică, floarea de paciuli, moscul și vanilia dulce. 

Dezavantaje: Poate doar faptul că nu deslușiți toate ingredientele chiar de la început. Dar eu cred că nu contează. Cel mai important este efectul final. Iar acesta este cel al unui parfum arăbesc minunat, cu o compoziție perfectă, potrivit atât după-amiaza, la birou, la o ședință care cere siguranță de sine, cât și seara, la prima întâlnire, când vreți să străluciți și să ieșiți în evidență… Este foarte posibil ca, datorită acestui parfum, să vă simțiți ca într-o poveste!

Încercați parfumurile arăbești?

Rasasi Hawas For Him – energia debordantă a bărbatului modern

Petre, content specialist

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Faptul că soția mea găsește acest parfum sexy!

Avantaje: Rasasi Hawas For Him are o persistență excelentă. L-am încercat într-o zi de vară mai rece și acum știu că mă voi distra cu el pe cinste la toamnă și, mai ales, la iarnă. Nu miroase ieftin, ca atâtea alte parfumuri pentru bărbați. Nici sportiv. Este, pur și simplu, o compoziție interesantă, care mie mi se pare că debordează de energie.

Citrice și mere, dar și scorțișoară, prune sau cardamon, paciuli și mosc. Regăsesc un strop de Orient, dar mai ales o mare poftă de mișcare. Este ca o întâlnire între ceva „vechi“ și tradițional și ceva absolut nou și modern. Nu m-am plictisit de el, deși îl port de două săptămâni. 

Dezavantaje: Poate mi-aș fi dorit un flacon ceva mai mic, pentru a-mi putea lua Hawasul mai ușor cu mine în călătorii. 

Rasasi La Yuqawam - un „bolid“ de lux între parfumuri

Ionuț, fotograf

Ce mi-a plăcut cel mai mult? Flaconul. Este de un negru foarte cool! Și mi se pare unisex.

Avantaje: Rasasi La Yuqawam este primul parfum arăbesc pe care-l testez. Până acum am avut parfumuri mai degrabă ușoare, pentru muncă, nimic special. Dar acesta este cu totul special. Iar, după ce am citit ingredientele, cred că știu și de ce. Conține zmeură și tămâie, cimbru și iasomie. Mai ales aroma de piele, care rămâne la final, este foarte sexy. Luxos atât cât trebuie. Sofisticat, tot atât cât trebuie. 

Și place foarte mult celor din jurul meu. Este ca versiunea sportivă a unei mașini de la un brand clasic, în ediție limitată – cu care vreți să plimbați cele mai frumoase fete din împrejurimi. Apropo, cred că în unele momente este aproape unisex și ar putea fi purtat chiar și de fete!

Dezavantaje: Nu am găsit niciunul.

Din punctul nostru de vedere, brandul de parfumuri arăbești Rasasi este, pur și simplu, irezistibil. Rămâne de văzut cum vă va plăcea dvs.