Treci la conținutul principal

Cele mai grozave măști, pentru un păr cu o strălucire și o forță nemaipomenite

13.01.2023

Iva Davies

Citire timp de 9 minute

O mască bine aleasă acționează ca un elixir. Aceasta însănătoșește părul, îi ameliorează structura și mărește rezistența firului de păr. Din fericire, există o mulțime de măști de păr. Am încercat câteva și vă vom și dvs. împărtăși rezultatele.

Cum se folosesc măștile de păr

Măștile de păr nu sunt același lucru ca balsamurile de păr –⁠ balsamul facilitează pieptănarea și conferă părului hidratare și strălucire. Însă măștile de păr sunt cu totul altceva! Aceasta deoarece acționează mult mai profund în structura părului și sunt mai intense. Este bine să o folosim în mod regulat, cel mai bine o dată pe săptămână - sau după nevoile părului dvs. Totuși, este important să cereți sfatul stilistului dvs., care vă cunoaște părul cel mai bine și vă poate recomanda cea mai bună mască. 

Înainte de utilizare, spălați-vă pe cap, așa cum sunteți obișnuită. Apoi, stoarceți apa în exces din păr sau uscați-l delicat cu un prosop. Folosiți o cantitate mică de mască, aplicând-o pe întreaga lungime a părului și pe vârfuri. Lăsați-o să acționeze mereu conform instrucțiunilor producătorului. De obicei, se recomandă să o lăsați pe păr timp de 1–10 minute. Apoi clătiți masca de pe păr și continuați cu styling-ul obișnuit. 

În cazul utilizării măștilor care nu necesită clătire, situația se schimbă. De obicei, acestea se găsesc sub formă de spray, așa că trebuie aplicate așa cum este indicat în instrucțiunile de pe ambalaj. Orice tip de mască nutritivă ați alege, nu o aplicați niciodată pe rădăcini, deoarece vă va îngreuna părul, acesta își va pierde volumul și se va îngrășa mult mai repede. Singura excepție sunt măștile de păr destinate îngrijirii scalpului.

Recenzie: cele mai eficiente măști de păr


Kérastase Chroma Absolu Masque Chroma Filler

Andreea, redactor online

Ce mi-a plăcut cel mai mult

Folosesc brandul Kérastase deja de mult. Întotdeauna am fost mulțumită de produsele acestui brand. Totuși, încă nu am avut ocazia să încerc gama Chroma Absolu, dar am mari așteptări. Se poate ca aceasta să fie cea mai bună mască pentru păr deteriorat?

Avantaje

Masca de păr Kérastase Chroma Absolu este destinată îngrijirii părului poros și sensibil. Adică și părului deteriorat după vopsire. Părul meu decolorat de mulți ani ar avea multe de spus în acest sens, deoarece mă lupt cu un păr obosit, fără strălucire și cu fire despicate...Rezultatul este vizibil încă de la prima utilizare. Acest efect pozitiv s-a amplificat intens după următoarea săptămână, adică după ce am folosit masca a doua oară. Părul meu a devenit mai strălucitor, mai puternic și mai lucios. Datorită acestui mic test, am decis de una singură că îmi voi cumpăra șamponul și balsamul din aceeași gamă. Sper doar că va fi în curând la reducere.

Dezavantaje

Prefer măștile în tub. Din păcate, mi-a curs mereu puțină apă în recipientul măștii, ceea ce nu este ideal. Un alt dezavantaj este prețul măștii. Comparativ cu alte produse de la Kérastase, această mască de păr profesională este mai scumpă. Dar, credeți-mă, nu veți regreta! 

Măști de păr testate

REDKEN Extreme Length

Cristina, studentă 

Ce mi-a plăcut cel mai mult

Este una dintre puținele măști de păr care nu se aplică doar pe vârfuri și pe lungimea părului, ci și pe scalp. Am fost foarte curioasă de rezultatul final.

Avantaje

Am păr lung și vopsit. Producătorul măștii REDKEN Extreme Length scrie că este ideală pentru părul deteriorat și casant și, totodată, ajută la stimularea creșterii. Masca se simte deosebit de plăcut pe scalp, am avut senzația de răcoare și parcă mi-a calmat scalpul. După utilizare, părul arată superb. Se piaptănă mult mai ușor și nu am găsit atât de multe fire de păr deteriorate pe peria de păr. De abia aștept să o folosesc în continuare. Pur și simplu, funcționează! Îmi place și faptul că masca este ambalată în tub, mi se pare mult mai practic. Aceasta deoarece sunt o adevărată expertă în a vărsa totul...

Dezavantaje

Nu am găsit nici măcar un dezavantaj. 

Shu Uemura Silk Bloom

Sânziana, Make-up Artist

Ce mi-a plăcut cel mai mult

După ce am aplicat masca, părul meu a devenit nemaipomenit de neted și foarte moale la atingere. În plus, iubesc mirosul măștii!

Avantaje

Niciodată nu prea am folosit măști de păr, deoarece sunt un pic leneșă în această privință. Însă, pentru că mi-am făcut un permanent pe părul meu decolorat, aveam nevoie de ceva ce mi-ar pune la punct părul meu extrem de uscat, deteriorat și rigid, fără a îmi îngreuna scalpul. Mi-am spălat părul, am aplicat un balsam, l-am clătit și apoi am stors părul cu prosopul. Apoi am aplicat masca Shu Uemura Silk Bloom și mi-am pieptănat părul. Am lăsat masca să acționeze mai mult de 10 minute, cam 45 de minute în total, și apoi am clătit-o bine. După aceea, mi-am uscat părul cu difuzorul și am avut parte de o surpriză nemaipomenită. 

Dezavantaje

Prețul. Dacă aș folosi masca o dată pe săptămână, mi s-ar termina cam în maxim două luni. Ceea ce mi se pare cam puțin. Pe de altă parte, chiar este grozavă, deci s-ar putea să îmi mai sacrific portofelul.

Schwarzkopf Professional: BC Bonacure Repair Rescue

Ioana U., redactor online 

Ce mi-a plăcut cel mai mult

În afară de faptul că masca funcționează cu adevărat, îmi place și compoziția sa complet vegană.

Avantaje 

Părul meu delicat și decolorat este extrem de uscat și de deteriorat și, de aceea, parcă ar absorbi instantaneu orice mască. Am aplicat masca aceasta conform instrucțiunilor, pe părul uscat cu prosopul, și am clătit-o după 10 minute. Mi sa părut (dar se poate să fi fost doar marea mea dorință) că am văzut, dar mai ales că am simțit efectul încă după prima utilizare. Părul era parcă mult mai moale, mai neted și mai puternic. Gama Bonacure Repair Rescue susține că reușește să repare, după o singură aplicare, până la 3 ani de deteriorare, lăsând părul mai puternic, așa că voi păstra masca și, cu siguranță, o voi testa și mai departe. Cred că este cea mai bună mască pentru păr uscat pe care am încercat-o vreodată.

Dezavantaje 

Prețul este cam mare, atunci când masca nu este la reducere. 

K18 Molecular Repair

Ioana P., redactor online 

Ce mi-a plăcut cel mai mult

Faptul că nu trebuie clătită!

Avantaje

În afară de faptul că masca nu necesită clătire, îmi place și aplicarea nemaipomenit de rapidă și de ușoară. Așa, am economisit la duș timp și chiar și apă. Iar compoziția sa, cu concentrație mare de peptide, este atât de intensă, încât este rar întâlnită la produsele pentru păr. Este ceva nemaipomenit, mai ales că vorbim despre o mască de păr vegană. Îmi place și faptul că nu conține parfum. 

Dezavantaje

K18 Molecular Repair este o mască atât de puternică, încât, după prima utilizare, părul delicat devine electrizat, cred că este din cauză că masca este prea puternică. Totuși, acest efect secundar dispare după câteva utilizări, astfel încât părul începe să fie din ce în ce mai sănătos...

Măști de păr testate

L’Oréal Professionel Serie Expert Metal Detox

Elena, Online Content Editor

Ce mi-a plăcut cel mai mult

Cu siguranță, mirosul, consistența măștii și faptul că îndeplinește tot ceea ce promite. Pentru a simți efectele sale puternice, este de ajuns doar un minut!

Avantaje

Cunosc gama L'Oréal Professionnel Metal Detox  de la stilistul meu și îmi place că acesta o poreclește „mental detox”, deoarece fiecare vizită la coafor este exact aceasta, sigur că știți și dvs. În afară de lucrurile menționate, masca intens nutritivă, Metal Detox, este grozavă și pentru faptul că economisește timp – masca se clătește deja după un minut de acționare și chiar și un timp atât de scurt lasă părul strălucitor, puternic și moale.

Mi se pare că părul meu își menține culoarea mult mai bine, se decolorează mai greu și nu își pierde strălucirea. Deci, pot să spun că afirmația că protejează părul față de depozitarea particulelor metalice după vopsire (care pot deteriora cuticula părului și pot cauza schimbarea nuanței) este sută la sută adevărată.

Dezavantaje

Probabil prețul, pe cine nu ar deranja în ziua de azi. Totuși, masca a rezistat două luni la o utilizare regulată, o dată pe săptămână. Și pot să spun că părul devine atât de frumos, încât, cu siguranță, merită.

Ce ziceți, v-am inspirat cu recenziile noastre despre măști de păr și ați ales deja masca dvs. preferată? Dacă da, bucurați-vă de strălucirea și de puterea părului, nou căpătate!