Treci la conținutul principal

Vraja lumânărilor parfumate

5 decembrie 2017Notino
Lumânările sunt, din cele mai vechi timpuri, simboluri remarcabile, folosite la ritualuri și la evenimente importante. Încă din vremurile păgâne, lumina lumânărilor întruchipează viața, în toată fragilitatea sa.

 Astăzi, flacăra lumânărilor acompaniază serile cu prietenii sau evenimentele speciale din viața noastră, creând pretutindeni o atmosferă magică. Iar Crăciunul este o sărbătoare specială, plină de magie. Lumânările sunt prezente și la sărbătorirea aniversărilor, deoarece simbolizează dorințele împlinite. Credem că fumul, care se ridică din lumânările pe care le-am stins cu o suflare, înalță dorințele noastre spre cer, acolo unde se îndeplinesc.

 

Cum miroase Crăciunul?

Unul dintre ritualurile prin care întâmpinăm cela mai pline de magie sărbători ale anului este aprinderea lumânărilor festive. Mici, mari, rotunde și pătrate, parfumate sau neparfumate, în diferite culori, forme și mărimi, lumânările sunt atât accesorii de neînlocuit, cât și decorațiuni pentru orice sărbătoare. Lumânările transformă casa într-un cămin.

În ziua de azi, nu ne mai limităm la lumânările tradiționale, din coroanele de Crăciun. Fiecare este liber să-și decoreze și să-și parfumeze căminul așa cum dorește, înainte, după și, desigur, mai ales de Crăciun. Pe lângă forța calmă și purificatoare a flăcării, lumânările cu arome asigură și efectele terapeutice ale esențelor parfumate.

Pentru a crea atmosfera unui Crăciun adevărat, încearcă lumânările de la firma americană Bath & Body Works. Warm Vanilla Sugar încălzește atmosfera, prin compoziția sa echilibrată, cu vanilie, cocos, orez și lemn de santal și cu delicate adieri florale. Lumânarea A Thousand Wishes îndeplinește dorințele celor încântați de simfonia lemnului de santal, combinat cu zahăr, ambră, migdale și mosc. Esența sa caldă dezvăluie, treptat, note de gutui și de șampanie. Ambele lumânări sunt prezentate în borcane frumoase, cu capac, pentru păstrare ușoară.

Lumânările parfumate pot fi și un cadou ideal, pentru orice buzunar. Chiar și lumânările de nișă - de exemplu cele de la Byredo sau Diptyque - sunt accesibile și pot constitui o decorațiune luxoasă. Încearcă, de exemplu Muguet, lumânare aromatică de calitate superioară, cu parfum de lăcrămioare sau Oranger, de la Diptyque. Oranger îți transformă casa într-o livadă, plină de aroma bogată a portocalelor coapte și a frunzelor verzi. Vei aprecia, cu siguranță, și designul original, minimalist.

Dacă preferi să aprinzi mai multe lumânări simultan, optează pentru brandul Luminum Candle, luxos și accesibil în același timp. Descoperă o nouă interpretare a aromei delicate a lemnului de santal cu Premium Aromatic Sandalwood sau cu Premium Aromatic Vanilla, cu un parfum bogat și cremos, de vanilie. Aceste lumânări ard curat și timp îndelungat, datorită ingredientelor de calitate, prelucrate cu grijă. Designul simplu le face ușor de combinat și de asamblat, după fantezia fiecăruia.

O alegere clasică, mult îndrăgită mai ales de Crăciun, o reprezintă faimoasele lumânări de la Yankee Candle. Dacă tânjești după aroma de unt și de vanilie a fursecurilor tradiționale, alege lumânarea Christmas Cookie, în timp ce Red Apple Wreath îți încălzește casa și sufletul cu arome de mere dulci, scorțișoară, nuci și ghimbir. Yankee Candle oferă și ceară pentru candele de aromaterapie. Încearcă, de exemplu, aroma magică de scorțișoară și cuișoare Sparkling Cinnamon. O variantă mai accesibilă, oferită de Yankee Candle, sunt lumânările votive mai mici, care ard neîntrerupt până la 15 ore. Încearcă lumânările votive cu elegantul parfum Winter Glow, care evocă o plimbare iarna, pe ger, prin pădure, cu străluciri de frunze înghețate prinse în copacii ninși.

Dacă tot n-ai găsit ce dorești pe lista noastră, te invităm să descoperi bucuria altor luminițe parfumate, la prețuri fantastice aici.

Lumânările sunt, pur ?i simplu, o componentă esen?ială a confortului ?i a atmosferei plăcute de acasă, de Crăciun ?i nu numai. Care va fi parfumul Crăciunului tău?

Citiți mai mult