Mâinile au nevoie de îngrijire suplimentară, nu numai pentru că le folosim constant, ci și pentru că pielea mâinilor este mai subțire și mai puțin protejată decât cea de pe restul corpului. Și acum sincer – care dintre noi poartă mănuși, așa cum ar trebui? Și câți dintre noi își încălzesc mâinile înghețate sub jet de apă fierbinte?
Pasul 1: Primul pas, adesea neglijat, este de a ne spăla cu grijă mâinile. Astfel eliminăm toate bacteriile și pregătim mâinile pentru hidratarea ulterioară, la fel cum procedăm și cu tenul. Atenție la diferențele de temperatură la care expunem mâinile. Este neplăcut să avem mâinile amorțite de ger, dar încălzirea acestora sub jet de apă fierbinte poate avea efecte dezastruoase. Pielea se usucă excesiv și se poate arde ușor. Dacă mănușile nu te-au protejat de ger, spală-ți mâinile cu apă călduță și încălzește-le prin masare delicată, ajutându-te cu un ulei sau cu o cremă.
Pasul 2: Pentru hidratare, trebuie să alegem o cremă corespunzătoare atâ vremii, cât și stării pielii. Este ger? Strălucește soarele? Ai mâinile crăpate? Care este starea cuticulelor? Nu subestima alegerea cremei corespunzătoare problemelor concrete. Astăzi, există sute de tipuri de creme pentru mâini iar noi îți vom prezenta mai jos câteva dintre acestea.
Pasul 3: O dată sau de două ori o săptămână, oferă mâinilor tale o mască, iar unghiilor un tratament nutritiv, cu calciu și siliciu. Aplică un strat generos de cremă hidratantă și lasă mâinile să se odihnească o oră în mânuși cosmetice, ca acestea de la Sensai. Dacă nu ai la dispoziție mănuși cosmetice, introdu mâinile într-o punguță și împachetează-le într-un șervet sau în orice material textil. Nu e nici pe departe la fel de plăcut, dar efectul este același.
Pentru mâinile tale crăpate, oferim soluții deosebit de eficiente. Gama Eight Hour Cream, de la Elisabeth Arden, conține luxoasa cremă-gel pentru mâini uscate și crăpate , care reține hidratarea în piele și, după aplicare, asigură mâinilor solicitate o protecție imediată și de durată. Și crema regeneratoare pentru mâini Repairing Care, de la Garnier, alină problemele pielii crăpate. Datorită conținutului de alantoină, are importante capacități regeneratoare, iar glicerina creează un strat protector, care previne îmbătrânirea prematură a pielii.
Și Clarins oferă un produs fantastic pentru mâini, și anume crema hidratantă Body Specific Care, pentru pielea uscată și iritată a mâinilor. Uleiul de susan calmează și catifelează pielea, iar extractul de dud japonez creează o invizibilă „mănușă" protectoare, care ferește mâinile de intemperii și reduce semnele de îmbătrânire.
Cel mai potrivit tratament pentru mâinile uscate, cu pielea foarte sensibilă, este crema hidratantă cu ulei nutritiv. Hrănitorul ulei de migdale este conținut, de exemplu, în crema de mâini pentru piele sensibilă Weleda Mandle. Această cremă conține ingrediente pur naturale, fără conservanți sintetici, coloranți, parfumuri sau uleiuri minerale, și nu este testată pe animale.
Am vorbit deja despre cremele de bronzat pentru iarnă în articolul „Cremele de bronzat la munte – mituri și adevăruri“ __(link až bude)__. Protecția împotriva razelor UV este necesară, fie că ne aflăm la munte, în oraș sau pe vreme înnorată. Preferata noastră pentru îngrijirea mâinilor, cu protecție solară SPF15, este crema nutritivă anti-pete, pentru mâini și unghii Vichy Hand & Nail. Conține nu numai ceramide, care întăresc unghiile, ci și uleiuri nutritive, apă termală și vitamina C, care are o acțiune antioxidantă.
Mâinile sunt cartea noastră de vizită, iar unghiile bine îngrijite dezvăluie starea de sănătate a organismului nostru. În afară de vitaminele con?inute în dietă, putem oferi unghiilor vitamine ?i sub formă de creme ?i lacuri speciale. Un produs cu tradi?ie este crema pentru unghii de la Dior Creme Abricot, care întăre?te cuticulele ?i previne ruperea unghiilor. Se recomandă utilizarea sa înainte de culcare, pentru ca ingredientele active să ac?ioneze cât mai mult.
Dacă ai ?i alte idei sau sugestii cu privire la îngrijirea mâinilor, spune-ne ?i nouă!