Treci la conținutul principal

Ce semnifică simbolurile de lângă produse?

Pe această pagină găsiți explicațiile detaliate ale tuturor pictogramelor întâlnite la fiecare produs.

Vegan

Nu conține ingrediente de origine animală.

Produsul vegan are o certificare care atestă că toate ingredientele sale sunt pur vegetale. Printre ingredientele de origine animală se numără, de exemplu, ceara de albine (Cera Alba sau Beeswax), seuul, colagenul, extractul de caviar, extractul de melc sau mierea. Unele ingrediente, cum ar fi squalene sau placenta, există atât în versiune animală, cât și vegană.

Bio

Produsul are certificare de calitate bio.

Un produs cu etichetă bio deține una dintre certificările europene care atestă că acesta conține numai ingrediente care au fost cultivate în conformitate cu standardele agriculturii ecologice.

Fiecare țară are criterii ușor diferite, dar, în general, se poate spune că produsele cosmetice bio nu conțin parfumuri sintetice, coloranți și materii prime modificate genetic (OMG), produse petroliere (vaselină și uleiuri minerale) sau filtre UV chimice.

Natural

Conține cel puțin 85% ingrediente naturale.

Produsele cosmetice naturale conțin cel puțin 85% ingrediente de origine naturală. Printre ingredientele naturale se numără, de exemplu, uleiurile vegetale, grăsimile, cerurile și extractele, uleiurile esențiale sau ceara de albine.

Sustenabil

Produsul este prietenos cu mediul.

Produsele cu eticheta de sustenabilitate țin cont de mediul înconjurător. De exemplu, acestea conțin substanțe obținute din surse etice, ambalajele lor sunt realizate din materiale reciclate sau reciclabile, țin cont de amprenta globală a carbonului în timpul transportului sau nu contribuie la poluarea marină și a oceanelor.

Termenul este destul de cuprinzător și numai produsele atent selectate primesc această etichetă din partea noastră.

Dermato-cosmetica

Testată dermatologic.

Dermato-cosmeticele sunt acele produse cosmetice care au fost supuse unor teste dermatologice de iritare la voluntari. Unele branduri își dezvoltă produsele pe baza studiilor clinice, altele în colaborare cu specialiști dermatologi.

Dermato-cosmeticele sunt hipoalergenice și, prin urmare, sunt potrivite pentru tenul sensibil și pentru pielea copiilor.

SPF

Produsul protejează împotriva radiațiilor ultraviolete.

Cosmeticele cu factor SPF vă oferă protecție împotriva razelor ultraviolete. Există două tipuri de radiații: UVB și UVA.

UVB pătrund în straturile exterioare ale pielii și sunt responsabile pentru orice arsură solară. UVA pătrund mai adânc și sunt responsabile de ridurile premature și de petele pigmentare. Nu toate produsele cu SPF protejează împotriva ambelor tipuri de radiații.

Indicele factorului SPF arată multiplicarea timpului de protecție împotriva arsurilor solare.

Ambalaj de călătorie

Dimensiune practică, potrivită pentru călătorii.

Nu vă doriți mereu ca în vacanță să cărați un parfum sau un gel de duș de dimensiuni clasice. De aceea, vă oferim miniaturi practice ale produselor dvs. preferate, care vor ocupa mai puțin spațiu. Dimensiunile de călătorie variază între 10–40 ml în cazul parfumurilor, 5–20 ml în cazul cremelor de față și 1–5 ml în cazul make-up-ului.

Fără parfum

Produsul este complet inodor.

Cosmeticele fără parfum nu conțin deloc parfum, uleiuri esențiale sau parfumuri sintetice. Pot fi potrivite persoanelor cu pielea sensibilă, copiilor sau celor cărora nu le plac produsele cosmetice parfumate.

Fără silicon

Nu conține niciun fel de siliconi.

După cum sugerează și numele, produsele cosmetice fără silicon nu conțin niciun fel de siliconi. Motivul pentru care unele branduri cosmetice renunță la siliconi este bioacumularea lor în natură și nepotrivirea lor pentru anumite tipuri de ten sau de păr.

În lista de ingrediente, le veți găsi de obicei cu terminațiile -cone, -ane, -onol.

Fără alcool

Nu veți găsi alcool în compoziție.

În lista de ingrediente a produselor cosmetice fără alcool nu veți găsi alcool sau alcool denat. Alcoolul usucă pielea și nu ar trebui să fie inclus în cremele de ochi și în produsele pentru pielea uscată și sensibilă. Aplicarea îndelungată pe tenul gras interferează cu producția naturală de sebum și, în mod paradoxal, poate înrăutăți starea tenului.

Pe de altă parte, este de mare ajutor datorită proprietăților sale dezinfectante, de exemplu, în gelurile dezinfectante pentru mâini.

Fără aluminiu

Nu conține derivați de aluminiu.

Aluminiul, pe care îl veți găsi în lista de ingrediente sub cuvântul Aluminum sau Alum, este un metal care se găsește în mod obișnuit în natură. În cosmetică, este utilizat în antiperspirante, ca parte a pigmentului în cosmeticele decorative sau ca abraziv în pasta de dinți.

Există studii care confirmă asocierea sa cu cancerul de sân, dar și studii care infirmă această teză. De aceea, fiecare poate să aibă propria părere.

Fără sulfați

Nu conține sulfați.

Sulfații sunt de obicei extrași din petrol și sunt utilizați frecvent ca agenți de spumare în produsele cosmetice. Sunt substanțe tensioactive, cunoscute și sub numele de tenside sau surfactanți.

Se găsesc în șampoane, geluri de duș, săpunuri sau spume de baie, cel mai adesea sub abrevierile SLS (Sodium lauryl sulfate), SLES (Sodium laureth sulfate) și ALS (Ammonium lauryl sulfate).

Pot elimina perfect impuritățile, dar, din păcate, dăunează și microflorei noastre protectoare. Usucă pielea și o pot irita.