Cosmetice pentru gravide și mămici

Cele mai vândute

Cosmetice pentru gravide și mămici – cum le alegem?

Răsfățați-vă, pe perioada sarcinii și a alăptării, cu produse cosmetice de calitate. Cele nouă luni de așteptare a bebelușului și săptămânile după naștere sunt perioade în care trebuie să folosiți alte produse decât cele cu care v-ați îngrijit până acum. Organismul trece prin schimbări majore, de aceea o îngrijire adecvată este importantă pentru a vă simți minunat, atât în timpul sarcinii, cât și după naștere.

Cosmetice pentru gravide

Sarcina nu înseamnă doar burtica în creștere. Treceți prin schimbări la care reacționează tot corpul. Produsele cosmetice pentru gravide fac ca această perioadă să treacă mult mai plăcut.

Îngrijirea tenului în perioada sarcinii

 • Schimbările hormonale care au loc în corpul dvs. se pot manifesta sub formă de acnee, de pori dilatați sau de sebum în exces. Este normal ca starea tenului să se înrăutățească în timpul sarcinii.
 • Pentru a vă simți în continuare frumoasă, alegeți cosmetice pentru ten axate pe problema dvs. și, totodată, cu cea mai simplă compoziție posibilă. Uleiurile naturale, care calmează tenul, sunt excelente. Pentru demachiere alegeți numai produse blânde. Nu uitați nici de protecția împotriva radiațiilor solare.

Cosmetice pentru corp în perioada sarcinii

 • Burtica traversează în perioada sarcinii cele mai vizibile schimbări. Ideal ar fi să începeți, încă din luna a 3-a, folosirea unei creme pentru vergeturile de sarcină. Fie că optați pentru o cremă sau un ulei, ungerea regulată a pielii merită tot efortul.
 • Pielea corpului tinde să rămână uscată pe perioada sarcinii. Îngrijiți așadar întregul corp, nu doar burtica. Acordați o atenție deosebită mameloanelor, mai ales spre finalul sarcinii. Pregătiți-le pentru alăptare cu o cremă potrivită sau cu un unguent pentru mameloane.
 • Masajul perineului înaintea nașterii este deosebit de util pentru a evita lacerațiile. Uleiul pentru masajul perineului asigură pielii o elasticitate maximă, iar masajul în sine ameliorează circulația sanguină a perineului și relaxează zona.
 • Este posibil ca, pe perioada sarcinii, produsele uzuale pentru îngrijirea părului să nu vă mai convină. Dacă se îngrașă mai repede, încercați o gamă pentru păr gras, cu o compoziție cât mai naturală. Căderea părului în timpul sarcinii este un alt fenomen relativ frecvent. De aceea străduiți-vă ca alimentația dvs. să fie vitaminizată adecvat și dormiți suficient.
 • Igiena intimă în perioada sarcinii necesită atenție sporită. Spălați-vă de preferință cu apă călduță. Folosiți în acest scop geluri intime speciale pentru gravide, cu pH natural, ștergându-vă în mod ideal cu un prosop curat, din bumbac.

Ingrediente de evitat în produsele cosmetice pentru gravide:

 • conținut crescut de retinol (vitamina A) și de acid salicilic
 • soia și uleiuri eterice aromatice (de ex. bergamotă, salvie, rozmarin)
 • creme împotriva celulitei și pentru mărirea fermității
 • aluminiu și ftalați (întâlniți în lacuri fixative și în antiperspirante)
 • formaldehidă și toluen (întâlnite în lacurile de unghii)

Produse cosmetice pentru mămici, după naștere

Dacă ați avut grijă de corpul dvs. pe perioada sarcinii, veți culege roadele după naștere. Vergeturile vor fi minime (sau deloc), iar mameloanele vor fi mai bine pregătite pentru alăptare. Produsele cosmetice după naștere au un specific propriu: 

 • Mameloanele sunt foarte solicitate pe perioada alăptării, necesitând o îngrijire specială. Balsamurile, cremele și unguentele pentru mameloane sunt ideale pentru regenerarea acestor zone sensibile. Vor deveni un ajutor indispensabil pentru mameloanele suferinde.
 • După naștere, dotarea cosmetică esențială pentru mămici mai trebuie să includă (ca și pe durata sarcinii) un gel pentru igiena intimă, care spală temeinic, dar foarte delicat.
 • Petele pigmentare, care pot apărea în timpul sarcinii sau după naștere, dispar adesea de la sine. Dar, dacă doriți să preveniți reapariția acestora, nu uitați să vă ungeți fața și corpul cu produse de protecție împotriva radiațiilor UV.

În această perioadă, fiecare gravidă și proaspătă mămică trebuie să acorde și mai multă grijă corpului ei decât înainte. Cosmeticele potrivite pentru femeile însărcinate și care alăptează au grijă să vă simțiți mereu excelent.