Piepteni pentru copii și perii pentru păr

Cum alegem o perie de păr pentru bebeluși sau pentru copii mai mari

Pieptănarea părului face parte zilnic din îngrijirea copilului, pe care o efectuăm, practic, de la naștere. Cum arată o perie pentru bebeluși și ce este un pieptene pentru bebeluși? Citiți mai departe.

Selectăm un pieptene pentru bebeluși

  • La pieptenii și la periile de păr pentru bebeluși, accentul cade pe funcționalitate (copiii mai mari se preocupă mai mult de aspect).
  • Dimensional, sunt adaptate căpșorului copilului și servesc la pieptănarea părului fin și la stimularea fluxului sanguin în scalpul bebelușului.
  • Peria de păr pentru bebeluși are perii extrem de fini, pentru a evita orice iritație. De asemenea, previn generarea electricității statice în păr.
  • Există și un pieptene pentru bebeluși, cu dinții foarte groși, dar rotunjiți la capete. Aceștia facilitează pieptănarea crustelor de lapte uscate de pe scalpul bebelușului.

Alegem un pieptene pentru copii

  • Copiii mai mari sunt mai preocupați de aspectul estetic. Un pieptene sau o perie de păr pentru copii trebuie să fie nu doar funcțional, ci și frumos.
  • Perii de plastic trebuie să fie cât mai moi, dar totodată fermi, cu vârfurile rotunjite, astfel încât chiar și pieptănarea aproape de cap să le fie plăcută copiilor.
  • Pieptenii pentru copii sunt, de obicei, mai potriviți pentru părul fin și pot fi mai practici pentru pieptănarea grijulie a părului ud. O perie pentru bebeluși piaptănă mai bine părul. O perie de calitate perie cu ușurință și părul ud – fără a-l deteriora și fără a-l trage.
  • Forma ergonomică este importantă și pentru ca cei mici să-și poată peria părul singuri și comod, în fiecare zi.

Mai mult decât un simplu pieptene pentru copii

Un set frumos pentru aranjarea părului aduce bucurii nu doar fetiței, ci și mamei acesteia. Când peria se potrivește cu agrafele și cu elasticele de păr pentru copii, atunci pieptănarea, prinderea părului în coadă sau chiar o coafură mai complexă se transformă în tot atâtea ritualuri plăcute, așteptate cu bucurie de amândouă.

Sfat: Copilul dvs. are părul încâlcit? Un spray pentru pieptănarea ușoară a părului copiilor îl descurcă rapid!