Igiena intimă vara: Cum ne îngrijim „acolo jos”?

Vara scăldată în soare nu înseamnă doar bronzare și jocuri la piscină. Comportă și unele riscuri: datorită căldurii și umidității, atât bărbații cât și femeile pot acuza senzații neplăcute, de durere sau de prurit, în zonele intime. De aceea, îngrijirea zilnică a zonelor intime trebuie să fie la fel de importantă ca aplicarea corectă a protecției solare. Vă arătăm cum să îngrijiți perfect zonele sensibile și ce produse de igienă intimă să alegeți.

produse pentru îngrijirea intimă, Notino, igiena intimă

Principiile igienei intime corecte pe timp de vară

1. Seara – ideal și dimineața – folosiți un produs de igienă intimă adecvat, care echilibrează pH-ul natural al zonelor sensibile. Nu-l înlocuiți niciodată cu un săpun sau șampon obișnuit. Nu vă spălați pe față cu gel de duș, nu-i așa? Folosirea unui produs nepotrivit „dezechilibrează” valorile pH-ului în zonele sensibile și dă frâu liber bacteriilor și altor probleme.
2. Nu vă spălați niciodată „acolo jos înăuntru“ cu apă sau săpun pentru igiena intimă. Nu este o idee bună să perturbați procesele naturale care au loc în corp. Acordați așadar atenție doar exteriorului.
3. Schimbați-vă lenjeria și de trei ori pe zi, dacă este cazul – după sport, după baie sau după alte activități în urma cărora transpirați sau vă udați.
4. În timpul menstruației, acordați atenție sporită igienei și folosiți tampoane sau absorbante din bumbac 100%.
5. Acasă purtați o rochie maxi sau o fustă lungă și omiteți chiloții.
6. Dormiți într-un șort sau într-o pijama lejeră, din bumbac. Rezervați lenjeria sexy din dantelă pentru momentele de intimitate cu partenerul.
7. Beți suficientă apă. Un corp hidratat elimină mai ușor toxinele și menține un pH sănătos în întregul corp, inclusiv în sistemul urinar – evitați astfel complicațiile neplăcute.

SFATUL NOSTRU: Știm cu toții că igiena în afara casei prezintă cea mai delicată problemă. În călătorii sau la toaletele publice, apelați la șervețelele intime. Puteți încerca șervețelele umede intime Lactacyd Fresh sau șervețelele pentru igiena intimă Nivea Intimo Mild. Acestea conțin extract de mușețel, care calmează pielea iritată și acid lactic, care contribuie la menținerea unui pH natural în zona intimă.

Ce ar trebui să evităm la igiena intimă vara?

1. Nu purtați lenjerie prea strânsă, din materiale care nu respiră sau îmbrăcăminte din materiale sintetice.
2. Nu purtați îmbrăcămintea sau costumul de baie transpirat sau ud mai mult decât este strict necesar. Cu prima ocazie, faceți un duș și uscați-vă cu atenție. Acordați o atenție deosebită zonei intime.
3. După ce v-ați ras părul din zona intimă, evitați baia în piscină cel puțin o zi, ideal două.
4. Evitați alimentele picante. Înlocuiți-le cu alimente bogate în probiotice și în prebiotice. Mâncați banane, mere, iaurt, căpșuni, cacao, chefir, kimchi, kombucha, usturoi, salate, murături, tempeh sau anghinare de Ierusalim.

Geluri de igienă intimă pentru femei

Suferiți de iritații sau de înroșire în zona intimă? Gelul delicat pentru igiena intimă A-Derma Derm´Intim, cu pH 5,5 rezolvă ambele probleme. Iar gelul intim blând Ziaja Mum este destinat în special gravidelor și proaspetelor mămici.

SFATUL nostru: Căutați, pentru zona intimă, o alternativă la săpunul clasic? Încercați uleiul de curățare delicat Lactacyd Precious Oil sau ceața pentru zona intimă Uriage Gyn- Phy.

Igiena intimă pentru bărbați

O mare parte dintre regulile mai sus menționate sunt valabile și pentru bărbați. Conștientizarea igienei intime a bărbaților nu este încă la fel de răspândită ca cea a femeilor, dar, din fericire, se pot găsi deja și produse specializate pentru bărbați. Special pentru nevoile pielii lor, au fost create, de exemplu, gelul revigorant pentru igiena intimă Ziaja Yego sau Below the Belt Grooming Active, cu arome de lămâie și de piper.