Teste de sarcină

Ai ales
 • Mama și copilul
 • Teste de sarcină și de ovulație
 • Teste de sarcină

Totul despre testele de sarcină

Aflați dacă sunteți însărcinată, din confortul căminului dvs. Testul de sarcină pentru acasă oferă un mod simplu și discret de a descoperi sarcina la timp, înainte de vizita la medic. Se efectuează ca și testul de ovulație, prin testarea urinei, ideal cea de dimineață, când prezența hormonului de sarcină se detectează în cea mai înaltă concentrație. Aceste teste de sarcină de efectuat acasă dau un rezultat fiabil la câteva zile după fertilizare, adică după implantarea ovulului în cavitatea uterină.

Cum funcționează un test de sarcină?

Testele de sarcină detectează prezența hormonului coriogonadotropină (hCG), specific perioadei de sarcină, semnalând-o prin colorarea indicatorului cu anticorpi.

La notino.ro găsiți o gamă vastă de teste, cu diverse grade de sensibilitate, pentru detectarea rapidă și comodă a sarcinii. Testele indică rezultatul pozitiv sau negativ folosind benzi de semnalizare sau diverse alte semne, deci citiți întotdeauna instrucțiunile din prospect privind evaluarea corectă a testului. Modul de utilizare depinde întotdeauna de tipul testului achiziționat.

Tipuri de teste de sarcină și utilizarea acestora

 • Benzile de testare se introduc în recipientul cu urină. Introduceți banda până sub nivelul gradației, apoi așezați-o pe o suprafață plană, neabsorbantă. Rezultatul va apărea în decursul a câteva minute.
 • Testul cu casetă conține o fereastră special marcată, în care se aplică urina folosind picurătorul inclus.
 • Testul de sarcină din jet de urină este simplu de folosit, fără alte accesorii.
 • Testul dintr-o picătură de sânge detectează sarcina cu câteva zile mai devreme decât testul din urină (începând cu ziua a 8-a sau a 9-a de la fecundare). Prelevați picătura de sânge din buricul degetului, folosind lanțeta inclusă în pachet.
 • Testul de sarcină digital, cu indicator de săptămâni, indică, pe lângă rezultatul pozitiv, și numărul de săptămâni de la concepție.

Când se efectuează testul de sarcină?

Sensibilitatea testelor de sarcină este ridicată, oferind un rezultat fiabil la 14 zile după fecundare cu testul de urină, respectiv la aproximativ 9 zile după fecundare cu testul de sânge. Sensibilitatea declarată este, de obicei, 25 sau 10 mIU/ml hCG; cu cât numărul este mai mic, cu atât testul este mai sensibil, deoarece detectează concentrații mai mici ale hormonilor de sarcină.

Ca regulă generală, cel mai bun moment pentru a efectua testul de sarcină acasă, cu un rezultat fiabil, este la câteva zile după ziua când așteptați, de regulă, menstruația. Reduceți astfel probabilitatea unui test fals negativ. De asemenea, se recomandă repetarea testului după aproximativ 10 zile.

Rezultatul testului de sarcină

 • În cazul unui rezultat negativ al testului, se va colora doar banda de control, nu și banda indicatoare. Așteptați întotdeauna cel puțin 4 minute pentru confirmare.
 • La testele pozitive apar de obicei două linii continue sau semnul plus (în funcție de tipul testului). Dacă linia indicatoare a sarcinii este ștearsă (așa-numita linie de evaporare), testul este cel mai probabil pozitiv, dar a fost efectuat prea devreme de la data când ați rămas însărcinată și va trebui repetat.
 • Dacă nu apare nicio linie, testul nu este valabil și trebuie să folosiți unul nou.

Dacă rezultatul testului este pozitiv, mergeți la medicul ginecolog.

Rezultate false ale testului de sarcină

 • Un test de sarcină fals negativ poate apărea dacă l-ați efectuat prea devreme. În acest caz, recomandăm repetarea testului după câteva zile.
 • Testul de sarcină fals pozitiv poate apărea și dacă ați pierdut sarcina, spontan sau în urma unui avort. În ambele cazuri, în corpul dvs. mai persistă, timp de câteva zile, hormoni de sarcină reziduali. Un rezultat fals pozitiv mai poate apărea în unele boli, tulburări sau chisturi ovariene. Unele medicamente pot crește nivelul hormonului hCG din sânge și din urină. De aceea, confirmați întotdeauna rezultatul pozitiv al testului de sarcină, apelând la medicul ginecolog.

Comandați online test de sarcină acasă la notino.ro, pentru rezultate fiabile, obținute rapid și confortabil!