Skip to main content

Aspiratoare nazale

Aspiratoare nazale
Bețișoare din bumbac
Nu conține produse compatibile cu aceste filtre.
Cateter sondă pentru combaterea colicilor
Nu conține produse compatibile cu aceste filtre.
Termometre pentru copii
Nu conține produse compatibile cu aceste filtre.
Ai ales
 • Noutăți
Filtru
Interval de prețuri

la

Cadouri și oferte speciale
Cele mai vândute

Aspiratoare nazale pentru bebelușul dumneavoastră

Curăță orice năsuc de copil! Pompița nazală de calitate trebuie să facă parte din fiecare dotare pentru bebeluș. Este un ajutor ideal pentru bebelușul care suferă de guturai sau de un nas înfundat din cauza răcelii, dar o puteți folosi și la igiena zilnică sau la îndepărtarea impurităților din nasul bebelușului. De aceea, este necesar să alegeți un aspirator nazal care este nu doar ușor de manevrat, ci și simplu de curățat. Vă arătăm cum să alegeți cel mai bun aspirator nazal, chiar astăzi.

Cum alegem un aspirator nazal

Zilnic, în nasul copilului pătrund impurități iritante, care pot cauza formarea unor secreții. Un nas înfundat la un bebeluș, care nu știe încă să-și sufle nasul sau să respire pe gură, poate cauza probleme cu respirația, cu suptul laptelui, dar și tulburări de somn. Pompița nazală ajută la aspirarea rapidă și blândă a secrețiilor, putând fi folosită și la nou-născuți.

Tipuri de aspiratoare nazale

Aspiratoarele nazale pot diferi prin modul de utilizare, prin aspect, prin nivelul de zgomot și prin eficiență.

 • Aspiratorul nazal cu tub sau aspiratorul nazal manual este silențios și foarte simplu de utilizat. Un tub se introduce în nara copilului și celălalt în gura dvs. Secrețiile sunt aspirate ușor și rămân în recipientul dintre tuburi. Acest tip de aspirator este foarte compact, fiind potrivit, în special, pentru răceli ușoare.
 • Pompița nazală cu balon este silențioasă și practică, potrivită pentru utilizarea zilnică. Funcționează pe principiul unui balon, al cărui capăt îl introduceți în nara copilului; când balonul este eliberat, se creează un vid, care absoarbe secrețiile încet și treptat.
 • Batista bebelușului sau pompița nazală pentru aspirator este potrivită pentru utilizarea la domiciliu, în cazul unui guturai puternic. Acest tip de pompă nazală trebuie conectată la un aspirator, dar, dacă este necesar, poate fi acționată și cu gura. Extragerea secrețiilor cu ajutorul aspiratorului este foarte eficientă, dar zgomotul produs de aspirator poate fi neplăcut pentru bebeluș.
 • Aspiratorul nazal electric este alimentat cu baterii, fiind foarte eficient în cazul unor răceli severe. Este silențios și compact, fiind ușor de depozitat și potrivit pentru călătorii.

Cum se folosește un aspirator nazal

Extragerea secrețiilor catarale folosind aspiratorul nazal nu este neapărat plăcută pentru bebeluș, dar este un proces rapid și foarte simplu, care ușurează chinurile năsucului înfundat. Iată câteva sfaturi practice, care pot facilita aspirarea secrețiilor bebelușului:

 • Înainte de prima folosire a aspiratorului nazal, citiți cu atenție instrucțiunile din prospect.
 • Înainte de aspirarea propriu-zisă, pulverizați în năsucul bebelușului câteva picături de apă de mare adecvate vârstei copilului și lăsați-le să acționeze cel puțin 3 minute. Apa de mare accelerează dizolvarea și eliberarea secrețiilor și facilitează aspirația.
 • Dacă folosiți o pompiță cu balon, strângeți mai întâi balonul, introduceți tubul la marginea nării și apoi eliberați balonul.
 • Dacă nu ați reușit să scoateți tot, deplasați ușor capătul aspiratorului în interiorul nării.
 • Puteți folosi aspiratorul nazal și noaptea, dacă bebelușul nu poate dormi liniștit din cauza nasului înfundat.
 • Dacă medicul recomandă un spray nazal, acesta se va aplica după curățarea nasului.

Cum se curăță pompița nazală

Aspiratoarele nazale trebuie curățate atât înainte de prima utilizare, cât și înainte și după fiecare utilizare ulterioară.

 • Înainte de prima utilizare, spălați aspiratorul nazal cu apă fierbinte. Dacă producătorul recomandă, îl puteți și steriliza prin fierbere.
 • Înainte de fiecare aspirare, desfaceți pompița nazală și spălați temeinic fiecare componentă - sau folosiți sterilizatorul.
 • Este necesar ca aspiratorul nazal să se usuce perfect, înainte de fiecare utilizare ulterioară.
 • Niciodată nu folosiți soluții dezinfectante sau pe bază de alcool.

Folosirea unui aspirator nazal eliberează ușor și rapid năsucul bebelușului de secreții și de impuritățile care pot cauza complicații neplăcute. Aspiratorul cu tuburi poate face față oricărui guturai, iar cel cu balonul încape perfect în fiecare geantă de schimb. Alegeți cea mai bună pompă nazală pentru bebeluși, de la notino.ro.