Pentru barbierit

Cele mai vândute

Totul despre depilare și epilare

Îndepărtarea părului nu a fost niciodată mai ușoară! Alegeți din oferta largă de aparate de ras pentru femei, de lame de ras de unică folosință și de uleiuri pentru ras, epilatoare, ceară de epilat, benzi de ceară și creme depilatoare. Vă sfătuim cu plăcere cum să vă depilați sau să vă epilați cu succes.

Există multe metode pentru îndepărtarea eficientă și rapidă a părului. Unele înlătură părul pentru câteva zile, altele pentru câteva săptămâni. Care sunt deosebirile dintre acestea și ce metodă este cea mai bună pentru dvs.?

Depilare sau epilare?

 • Depilarea înlătură doar partea vizibilă a părului, fără rădăcină. Este nedureroasă, dar durează mai puțin.
 • Epilarea înlătură părul, inclusiv rădăcina, lăsând pielea fină mai mult timp. De obicei însă, este relativ dureroasă, cu excepția epilării IPL.

Metode de depilare la domiciliu

 • Rasul părului la femei, cu lama sau cu aparatul de ras este o metodă foarte des folosită pentru a scăpa de părul nedorit, în confortul de acasă. Rapid și ușor. La depilare puteți folosi atât aparate de ras cu lame, cât și aparate clasice, de unică folosință sau pentru câteva utilizări sau aparate de ras electrice. Indiferent de alegere, nu uitați să înmuiați părul în prealabil cu spumă, ulei sau gel de ras – ușurează depilarea și previn iritarea.
 • Cremele depilatoare se întind ușor și rapid și, după câteva minute, se îndepărtează cu o spatulă, împreună cu părul. Sunt blânde cu pielea, iar folosirea acestora nu prezintă risc de rănire. Dacă suferiți de iritații, folosiți o cremă depilatoare extra delicată, pentru piele sensibilă.

Metode de epilare la domiciliu

 • Epilarea cu ceară este o metodă simplă de îndepărtare a părului, în confortul de acasă. Încălziți banda epilatoare între palme, o aplicați pe pielea cu păr și, după un timp, o smulgeți. Procedura este asemănătoare cu aplicarea cerii propriu-zise, care trebuie să fie în stare lichidă. Această metodă de epilare este rapidă, dar poate fi uneori puțin dureroasă. Depinde de zona epilată și de sensibilitatea dvs.
 • Epilarea cu pastă de zahăr înregistrează mari succese în ultimii ani. Epilarea cu zahăr se folosește mai ales la îndepărtarea părului din zonele sensibile – este mai blândă și mai puțin dureroasă. Pasta de zahăr se întinde împotriva direcției de creștere a părului, se lasă scurt timp să acționeze și să se solidifice și apoi se smulge în sensul creșterii părului.
 • Epilatoarele sunt aparate pentru înlăturarea părului, cu rezultate durabile:
  • Epilatorul IPL reprezintă un mod nedureros de a îndepărta părul. Funcționează pe principiul impulsurilor de lumină, care distrug rădăcinile firului de păr. Epilatorul nedureros previne creșterea părului timp de câteva săptămâni. Efectul său este cel mai apropiat de epilarea permanentă, dintre toate metodele de epilare la domiciliu.
  • Epilatorul clasic, cu smulgere smulge părul din rădăcină. Efectul este durabil, dar epilarea poate să doară. De aceea este mult mai convenabil să investiți într-un epilator IPL. În funcție de locul de unde doriți să îndepărtați părul, puteți alege un epilator pentru față, picioare sau axile - sau puteți alege un epilator cu extensii multiple.

Când să alegem depilarea și când epilarea?

Nu sunteți sigură dacă să optați pentru epilare sau depilare? Sau ce accesoriu să folosiți? Ghidați-vă după instrucțiunile noastre simple:

 • Fața trebuie epilată luând în considerație sensibilitatea pielii. Pentru înlăturarea părului de pe față, folosiți fie o cremă depilatoare pentru față, fie un epilator facial.
 • Epilarea și depilarea picioarelor poate fi efectuată aproape fără restricții. Foarte popular printre femei este rasul clasic. De obicei însă, pielea de pe picioare este mai puțin sensibilă, așa că puteți folosi și un epilator clasic sau ceară de epilat, cu rezultate mai durabile decât rasul.
 • Pentru epilare inghinală sau pentru depilarea părților intime puteți folosi un aparat de ras pentru femei. Pentru cele mai bune rezultate, alegeți un epilator IPL pentru părțile intime.
 • Axila este o parte a corpului deosebit de sensibilă, de aceea vă recomandăm să alegeți o modalitate de depilare mai blândă. Încercați fie o cremă depilatoare, fie un aparat de ras pentru femei, cu formă ergonomică. Și nu uitați să folosiți spumă de ras.
 • Mâinile pot suferi iritații după ras, iar firele de păr crescute sunt foarte vizibile. Prin urmare, este de preferat să alegeți o metodă atât durabilă, cât și blândă: epilarea IPL sau epilarea cu zahăr.

Acum știți cum să îndepărtați corect părul. Alegeți cea mai bună soluție pentru epilarea și depilarea acasă, ca să vă bucurați de o piele perfect netedă, fără un fir de păr!