Treci la conținutul principal

Cum aplicăm corect rujurile mate?

1 noiembrie 2016Notino
Indiferent că vorbim de buze într-o anumită culoare, buze cu glitter, rujuri sidefate, cremoase, hidratante sau mate, un lucru e cert: rujul este un produs care nu se va demoda niciodată.

 

Ca make-up artist, am fost reticentă în ceea ce privește alegerea rujurilor lichide cu efect mat dintr-un singur motiv - unele (în special cele mai ieftine) au tendința să usuce foarte tare buzele. Așa că am tot fugit de ele, până când am văzut că sunt atât de apreciate de youtuberi, vedete și make-up artiști celebri și am decis să le dau o șansă.

Ce așteptări am avut eu de la rujurile mate :

  • să nu usuce buzele
  • să reziste cel puțin câteva ore
  • să fie ușor de aplicat
  • să nu își schimbe culoarea sau textura
  • să nu ,,dispară” pe centrul buzelor
  • să nu rămână semi-uscate (ușor lipicioase)

În ultimii doi ani, cam toate brandurile au lansat astfel de produse, așa că nu puteam să le mai evit. Dar am ajuns să înțeleg că aceste rujuri mate pot fi nemaipomenite dacă atunci când le aplici ai în vedere următorii pași:

1. Hidratează-ți buzele

Eu aplic balsamul de buze CARMEX cu cireșe chiar după baza de machiaj, atunci când încep machiajul feței. Pentru că durează în jur de 30-35 de minute pană când ajung la machiajul buzelor, ele sunt super-hidratate și pregătite pentru aplicarea rujului. Am ales acest balsam de buze pentru mirosul relaxant de cireșe, dar și pentru volumul pe care il ofera buzelor.

 

2. Aplică anticearcăn pe post de primer al buzelor (opțional)

Când avem de corectat asimetrii ale buzelor, ideal este ca acestea să fie complet acoperite. În acest fel putem redesena conturul buzelor exact așa cum ne dorim. Oricât de inedit poate părea, eu am descoperit că anticearcănele funcționează de minune în acest sens. Poți alege: MAC Studio Finish, Lancome Effacernes Longue Tenue sau Benefit BOI-ING.

3. Conturează buzele cu un creion într-o nuanță apropiată de nuanța rujului mat

E important să facem acest pas înaintea aplicării rujurilor mate pentru că dacă depășim din greșeală conturul buzelor, vom face corecții mult mai greu decât în cazul aplicării unui ruj clasic. Eu mă înțeleg perfect cu creioanele de buze Bourjois Contour Edition, Givenchy Lip Liner sau Yves Saint Laurent Dessin Des Levres.

4. Aplică rujul mat

Ideal este să îl folosim cu pensula lui, dacă rujul mat este de uz personal. Personal, atunci când îl aplic clientelor, scot o cantitate mică din recipient și o aplic folosind o pensulă de ruj pentru a evita introducerea de bacterii în tub. Dacă ai un ruj mat de uz personal, evită să-l împarți cu prietenele. La fel se întâmplă și cu mascara.

Recomandarea mea în materie de rujuri mate :

Maybelline Color Sensational Vivid Matte Liquid - 44 de lei. Se aplică uşor şi sunt rujuri de lungă durată.
Sau Artdeco Long-Lasting Liquid Lipstick - 70 de lei - Rujuri mate de lungă durată cu o paletă largă de nuanțe din care poți alege. Nu usucă buzele.
Dacă aveai nelămuriri în legătură cu aplicarea rujurilor mate, acum știi totul despre ele. Tu ce rujuri mate ai încercat până acum? Care sunt preferatele tale?

Text realizat de: Amalia Avram, Make-up Artist

Citiți mai mult