Treci la conținutul principal

Cele mai bune pensule pentru machiaj: Tot ce trebuie să știți despre ele

13.10.2020

Notino

Citire timp de 7 minute

Care este pensula pentru machiaj ideală pentru a obține un efect de acoperire mare? Când este potrivit buretele pentru machiaj?

Știați că majoritatea pensulelor pot avea mai multe funcții? Ajunge doar să alegeți pensula perfectă, pentru ca machiajul să devină o bucurie și, dacă o îngrijiți bine, puteți fi sigură că va rezista câțiva ani buni. În plus, cele mai bune pensule pentru machiaj vor îmbunătăți rutina dvs. zilnică și, ca rezultat, machiatul va fi și mai distractiv.

Pensula kabuki: Alegerea perfectă pentru orice fond de ten cu acoperire mare

Dacă preferați fondurile de ten cu acoperire mare, este necesar să folosiți o pensulă care încorporează ușor structura mai densă a fondului de ten în piele. De asemenea, fondurile de ten cu acoperire mare au tendința să se usuce repede și, de aceea, pensula kabuki este alegerea ideală — firele sale dense ușurează aplicarea fondului de ten. Pensula kabuki poate fi cu formă plată, unghiulară sau profilată, depinde de dvs. ce formă alegeți. Pensulele kabuki preferate de noi sunt cele de la BrushArt Professional și de la Notino Wooden Collection.

Pensulele kabuki nu trebuie să fie mari. Ba din contră, pensulele mai mici se țin mai bine în mână și oferă mai multă precizie. Aplicați fondul de ten mai întâi pe spatele mâinii sau pe palmă și apoi, cu ajutorul pensulei, luați o cantitate mică de fond de ten și încorporați-l în piele. Încercați să nu întindeți cu pensula ci, mai degrabă, să tapotați ușor.

Pensula duo fiber: un must-have

Este vorba despre o pensulă pentru machiaj care vă va economisi spațiu în gentuța cosmetică și, în același timp, vă va ușura aplicarea machiajului. Cu această pensulă, machiatul va deveni o mare distracție. Pensulele duo fiber, adică stippling au două lungimi de păr. Firele acestora sunt mai rare și, ca urmare, această pensulă este opusul pensulei kabuki.

Aceste pensule pentru machiaj pot fi recunoscute după cele două culori ale firelor de păr. Cel mai mare avantaj al acestei pensule este multitudinea modalităților de folosire — este potrivită pentru fonduri de ten cu textură ușoară și creme tonifiante, dar, cu această pensulă, puteți aplica și baze pentru machiaj, iluminatoare lichide, blush-uri pudră sau lichide. Pe scurt, o pensulă stippling în gentuța cosmetică este o necesitate. Recomandăm să încercați pensula Smashbox Stippling Foundation Brush și minunata Sigma Beauty F50.

Care este cea mai bună modalitatea de a lucra cu o astfel de pensulă? Aplicați crema tonifiantă sau fondul de ten lichid pe spatele mânii, pe palmă sau direct pe față. Încercați să nu țineți pensula prea strâns în mână, țineți-o mai degrabă de capătul mânerului și, cu mișcări rotunde, încorporați produsul în piele. Niciodată nu faceți mișcări precum ați întinde vopsea pe hârtie, fiindcă veți rămâne cu urme pe față.

Sugestie: Cum se aplică blush-ul cu pensula duo fiber? Încercați să folosiți rujul dvs. preferat, în loc de blush. Ajunge doar să ștergeți pensula ușor de ruj, pentru a lua o cantitate mică de produs. Apoi aplicați pe mijlocul obrazului, pe mărul acestuia. Cu cât veți avea mâna mai ușoară, cu atât mai natural va fi rezultatul. Restul produsului de pe pensulă îl puteți aplica pe vârful nasului și pe conturul frunții. Astfel, veți obține un machiaj natural și tenul dvs. va arăta proaspăt și luminos.

Pensula pentru machiaj clasică: mergeți la sigur

Pensula plată pentru machiaj este alegerea clasică, cu care nu veți da greș niciodată. Această pensulă este potrivită nu doar pentru aplicarea fondurilor de ten cu acoperire mare, dar și pentru cele mai hidratante și tonifiante produse, pentru creme BB și multe alte produse lichide. Pentru un finish perfect, aplicați produsul puțin câte puțin și faceți mișcări ușoare cu pensula, ca și cum ați vrea să apăsați fondul de ten în piele. Noi iubim pensula Bobbi Brown Foundation Brush.

Burete pentru machiaj: rezultate foarte precise

Marele avantaj al buretelui pentru machiaj este rezultatul final al machiajului. Mulțumită formei sale, buretele copiază perfect fiecare pliu al feței, de aceea veți putea aplica cu ușurință produse, cum ar fi corectorul, pe lângă nas sau sub ochi. De asemenea, va fi cel mai bun prieten al tenului problematic. Dezavantajul fondului de ten este faptul că acesta accentuează porțiunile uscate ale tenului, însă cu buretele nu trebuie să vă faceți griji — buretele va apăsa produsul direct în piele și vă promitem că veți fi mulțumită de rezultatul final. Must-have-ul nostru este buretele BrushArt Face Easy Blend.

Sugestie: Nu uitați să udați buretele și să stoarceți apa în exces. Acesta nu va funcționa dacă nu este umed.

Un alt truc al buretelui este tehnica baking. Mai aveți nevoie doar de o pudră pulbere transparentă. După aplicarea machiajului și a corectorului, înmuiați buretele umed în pudră și tapotați-o sub ochi, în formă de evantai. Nu vă temeți de cantitatea de pudră: cu cât mai multă, cu atât mai bine. Procedați la fel și pe frunte și deasupra pomeților, astfel veți obține un efect de conturare mai intens. Lăsați pudra să acționeze cât timp aplicați fardul de sprâncene. La final, ștergeți pudra cu pămătuful pentru pudră. Efectul va fi vizibil pe loc.

Pămătuf pentru pudră: Câteodată, less is more

Când este vorba despre pămătuful pentru pudră, sigur vă imaginați o pensulă mare și densă, cu care vă puteți pudra toată fața. Faceți o schimbare și încercați o pensulă mai mică și cu mai multă precizie. Scopul nu este să aveți o față complet mată ci, mai degrabă, să nu strălucească zona t, de pe lângă nas și pe sub ochi. Zona deasupra pomeților ar trebui să aibă, din contră, un luciu sănătos. Un alt avantaj al pensulei mai mici pentru pudră este faptul că se poate folosi și pentru iluminator. Cu pensulele Notino Wooden Collection și Real Techniques Original Collection Finish nu veți face nici o greșeală.

Pensulă cu formă unghiulară: conturarea nu a fost niciodată mai distractivă

Pentru o conturare ușoară și naturală, pensulele cu formă unghiulară sunt cel mai bun ajutor. Părul acestor pensule este îndreptat în sensul în care se mișcă mâna dvs. în timpul machiajului și, de aceea, nu veți greși niciodată folosindu-le. Cel mai ușor puteți contura fruntea și zona de deasupra pomeților. Trageți pensula până unde începe părul, ca să obțineți un aspect natural, ușor bronzat. Majoritatea pensulelor pentru conturare sunt potrivite și pentru produsele cu textură cremă sau pudră. În plus, poate fi folosită și ca pensulă pentru blush. Pensulele BrushArt Professional și Sigma Beauty – F23 sunt perfect potrivite.

Sugestie: Cumpărați-vă pensula dvs. de conturare preferată în două exemplare și folosiți una pentru conturare și a doua pentru blush. Când este vorba de pensule, este foarte practic să procedați astfel, pentru că economisiți timp și vă este mai ușor.

Care este pensula dvs. preferată? Ave?i sugestii cum este cel mai bine să fie folosită? Scrie?i-ne în comentarii.