Treci la conținutul principal

Cum folosești un beauty blender? Învață să lucrezi cu el!

4 iunie 2018Notino
Bloggerii și make-up artiștii l-au identificat ca fiind de nelipsit din orice trusă de cosmetice. Creează un machiaj natural și catifelat, camuflează cearcănele și conturează fața. Recunoști personajul?

Este vorba de emblematicul burete de machiaj denumit beauty blender. Sigur ai auzit despre el, poate ai deja unul acasă. Dar știi să-l folosești corect?

Niciun beauty blender nu se compară cu Beautyblender

Buretele clasic pentru aplicarea machiajului este cunoscut de ani de zile. Noutatea revoluționară în domeniu a apărut în 2003, sub forma originalului burete de machiaj, în formă de ou, de la brandul Beautyblender. Spre deosebire de clasicii bureți triunghiulari, acesta este hipoalergenic, nu conține latex, iar aspectul machiajului este incomparabil mai bun.

Beautyblender a avut succes instantaneu. Nu e, deci, de mirare că multe alte firme încearcă să-l imite. Acum folosim expresia beauty blender pentru orice burete de machiaj de acest tip. Printre brandurile populare se numără Real Techniques sau Makeup Revolution. Mulți consideră însă originalul ca fiind de neînlocuit.

Cum folosești beauty blender

Utilizarea unui burete de machiaj este simplă și se învață rapid. Este suficient să urmezi câteva reguli simple:

  • În primul rând: beauty blender trebuie umezit înainte de folosire. Deci, mai întâi, pune-l sub jet de apă și stoarce-l bine. Vei vedea cum buretele crește în volum, devine mai moale, iar la aplicare nu absoarbe atât de mult machiaj.
  • Ia machiajul, aplică puțin pe dosul mâinii și transferă produsul pe beauty blender.
  • Apoi începi să tapotezi ușor fața cu acesta. Este important de reținut că machiajul nu se întinde cu buretele, ci se „împinge“ delicat pe față. Pentru aplicarea machiajului pe zone mai mari se folosește partea rotunjită. Partea țuguiată este excelentă pentru zonele mai puțin accesibile și la aplicarea fardului anticearcăne.
  • La final, poți folosi buretele și la aplicarea pudrei.

Ce poți face cu un beauty blender

Majoritatea dintre noi utilizează buretele la aplicarea fondului de ten și a fardului anticearcăne. Funcționalitatea sa nu se oprește însă aici! Cu un beauty blender poți aplica perfect o cremă pentru contur, un blush sau iluminatorul. Regula impune aplicarea produsului prin tapotări ușoare cu vârful buretelui, capătul rotund servind la răspândirea uniformă a produsului, pentru a lăsa în urmă un ten perfect.

Cu acest burețel mai poți aplica pudră, fard sau chiar ruj. Ba, de ce nu, cremă sau primer. Buretele este, pur și simplu, un accesoriu de machiaj magic și universal, cu care poți aplica aproape orice.

Cum se curăță beauty blender

Un burete de machiaj nespălat poate găzdui colonii de bacterii, cu efect opus celui dorit de noi. De aceea se recomandă spălarea sa temeinică, după fiecare utilizare. Atenție, mai ales dacă ai un ten problematic! Cum procedezi?

  • Buretele se va spăla întotdeauna sub jet de apă.
  • După clătirea cu apă curată, se aplică un strat de lichid pentru curățarea bureților de machiaj sau orice produs pentru curățarea periilor cosmetice.
  • Apoi se frământă bine cu degetele, astfel încât produsul de curățat să pătrundă în interior și să elimine complet toate resturile de machiaj.
  • Se clătește din nou cu apă și se repetă procedura, până în momentul când, la apăsare, din burete curge numai apă limpede.

La final, buretele se stoarce şi se lasă să se usuce într-o încăpere bine ventilată. Nu închide buretele umed în dulap sau în trusa cosmetică!

Cât de des se schimbă buretele de machiaj

Chiar ?i cel mai bun beauty blender are o durată de via?ă limitată. În timp, î?i pierde treptat forma ?i flexibilitatea. Se recomandă înlocuirea sa după aproximativ trei luni. Po?i alege dintre multe culori ?i branduri. A?a că, nu ezita să încerci ceva nou!

Citiți mai mult