Treci la conținutul principal

Anul acesta, încercați să abordați Ziua Femeii altfel. Celebrați feminitatea!

23.02.2023

Jana Potuznik

Citire timp de 6 minute

Feminitatea izvorăște adânc în noi. Este forța noastră, energia, înțelepciunea, bunătatea și încrederea în sine. Și când să ne reamintim cât de minunată este această energie interioară a noastră, dacă nu în ajunul Zilei Internaționale a Femeii.

Multe roluri în viață, mereu la capacitate maximă

Cunoașteți un adevăr universal valabil despre noi, femeile, indiferent ce vârstă, ocupație și naționalitate am avea? Suntem minunate! Magiciene ale multitasking-ului. Muncitoare. Mame pline de dăruire, colege de încredere și prietene loiale. Iubite. Soții. Partenere și prietene. 

Comutăm permanent între multitudinea de roluri ale vieții noastre și le jucăm pe toate la capacitatea maximă. Ne oferim cu generozitate sfaturile, zâmbetele și ideile. Suntem inițiatoarele și forța motrice, rezolvăm nerezolvabilul și organizăm neorganizabilul. Când strălucim, iluminăm și lumea din jurul nostru. Dacă vrem să strălucim și pentru noi înșine, trebuie să ne răsfățăm energia cu mulțumire și o feminitate interioară puternică. Cum puteți învăța și dvs. acest lucru?

1. Iubiți femeia care sunteți

Iubiți faptul că vă descurcați în orice situație și rezistați la aproape orice. Dar și faptul că sunteți emoțională, vulnerabilă și fragilă. Că puteți râde sau claca într-o singură secundă. Că vă entuziasmați rapid de lucruri noi, dar uneori le abandonați. Că aveți nu doar atuuri, ci și puncte slabe. Pentru că acesta este elementul uman al fiecăreia dintre noi.

Admirați la dvs. faptul că puteți visa și crede că visele dvs. se vor împlini într-o zi. Că vă puteți agăța de viziuni și puteți vedea modele logice, chiar și în lucruri aparent ilogice. Că știți să vă bucurați de lucruri mărunte și vă simțiți la fel de fericite admirând răsăritul, ca atunci când aveți timp să vă așezați, să aprindeți o lumânare și să citiți liniștită o carte. 

2. Să credeți în iubire

Atât cea de-o viață, cât și cea la prima vedere. Să credeți în ea, chiar dacă, poate, încă nu v-ați găsit-o pe a dvs. Și mai ales, credeți în iubirea de sine. Adorați copilul etern din sufletul dvs., cel care aleargă desculț prin ploaie pe pajiștea înflorită, chiuind de fericire. Gândiți-vă la dvs. ca la o mare comoară. Și încercați să vedeți dragoste peste tot în jur, nu numai în partenerul dvs. iubitor.

3. Trăiți în bunătate

Defectele proprii se văd imediat, nu-i așa? Dar cum rămâne cu calitățile, cu abilitățile deosebite, cu auto-complimentele? Oferiți-vă laude pentru orice! Pentru succesele mărunte de fiecare zi. Fiți la fel de bune cu propria persoană cum sunteți față de copiii dvs. sau de cele mai bune prietene. Iertați-vă, dacă este cazul. Permiteți-vă să simțiți durere, nu vă ascundeți lacrimile și apreciați-vă, chiar și pentru că vă arătați slăbiciunea. Toate reprezintă dovada unui spirit cu o putere enormă. 

4. Păziți-vă granițele…

… și nu-i lăsați să se apropie pe cei care vă fac rău. Fiți circumspectă ori de câte ori cineva vă spune „E pentru binele tău!“. Învățați să recunoașteți și să contracarați manipularea. Doar dvs. puteți acționa cu adevărat pentru binele propriu. O persoană care vrea să vă ducă undeva unde nu vreți să mergeți va rămâne pentru totdeauna un manipulator care nu vă respectă.

Cu ce să ne răsfățăm de Ziua Femeii?

5. Aveți încredere în propria intuiție

Respectarea granițelor personale înseamnă și a avea încredere în ceea ce simțiți. A avea încredere că ideea dvs. este bună, că rețeta dvs. poate funcționa mai bine decât cea veche de familie, că puteți avea un plan de afaceri excelent, chiar dacă nu ați condus niciodată o afacere, sau că puteți reuși la o școală în străinătate, chiar dacă de-abia acum începeți să învățați engleza. 

Un alt „must have“ feminin este acela de a face ceea ce simțiți. Chiar dacă asta înseamnă că, la început, veți purta un parfum old school, în locul unuia în tendințe. Sau că mâncați exact acel fel de mâncare de care aveți poftă. 

A face ceea ce simțiți că este corect și nu ceea ce se vehiculează în jur este una dintre cele mai mari surse de energie feminină sexy. Este valabil și pentru cum vă îmbrăcați, cum vă machiați, ce profile sau seriale urmăriți și ce muzică ascultați. 

De ce? Viața trăită după bunul plac radiază o siguranță care atrage, vrăjește și este admirată de bărbați și de femei deopotrivă, fiind mai importantă decât brandul poșetei nou cumpărate sau decât culoarea părului și mărimea hainelor. Încrederea în propria persoană este o sursă de atractivitate fundamentală, mult mai importantă. 

6. Celebrați-vă corpul

Modul în care vă priviți propriul corp este esențial. Nu e suficient de simetric? Suficient de înalt? Are vergeturi? Rotunjimi? I-au apărut primele riduri? Aiurea. Corpul dvs. este exact așa cum trebuie să fie. Poate că deja a trecut prin multe împreună cu dvs., poate că nu s-a născut cu forme de manechin. Dar nu asta contează. 

Pentru ca energia să circule, corpul are nevoie de mișcare plăcută și de mâncare bună. Are nevoie de atingeri fizice (ale dvs. și ale celor dragi), de îmbrățișări, de sărutări, de mângâieri și de a fi acceptat așa cum este. Pentru că doar așa veți fi fericită locuind în propriul corp. Și doar așa vă veți bucura, la fiecare respirație, de propria dvs. feminitate și de viață. Cu acceptarea naturală a corpului dvs. fizic.

7. Fiți recunoscătoare

Chiar dacă nu este ușor, încercați să mulțumiți zilnic pentru tot ceea ce vă inspiră recunoștință. Pe întuneric, sub plapumă, înainte de a adormi. Sau scrieți totul pe o foaie de hârtie și apoi reluați-vă firul gândurilor. Mulțumiți pentru tot ceea ce v-a adus liniște în ziua respectivă, pentru tot ceea ce poate părea obișnuit, dar nu ne este garantat. Mulțumiți pentru viața însăși. „Sunt recunoscătoare“ ar trebui să fie mantra dvs. zilnică. Încă un pas spre energia pură a feminității.

Deoarece fiecare dintre noi își regăsește provocarea într-unul dintre aceste șapte lucruri aparent mărunte. Dar nu vă lăsați. În numele frumuseții feminine, al feminității și al energiei frumoase pe care o radiați și care se simte de departe. La mulți ani de Ziua Internațională a Femeii, dragelor!